De asta nu dăm doi bani gauriți pe miliție

Zice tablagiul cel mai in voga al tarii :

Înainte de a spune ce am de spus, să îmi prezint, cinstit, poziția în raport cu evenimentul.

Nu am o problemă cu faptul că ăsta a fost bătut până s-a pișat pe el ( deși Godină zice că n-ar fi opus rezistență).

Nu aveam o problemă nici dacă îi futeau două boabe de Carpați între felinare sau pe unde îl nimereau.

Nici dacă l-au băgat într-o celulă unde îl bat cu randul în trei schimburi , iar ca să își revină cheamă un coleg de celula să îi facă masaj. La prostată .

Da, știu, drepturile omului, nu e corect, pula mea, nu-mi pasă. Când o arzi in pistoale, cuțite și baionete cu alții care au pistoale și pârghiile de a te băga la răcoare legal, cam astea sunt riscurile și eu înțeleg asta. Regulile de pe Târgu Ocna, ori suntem golani, ori nu mai suntem.

Când ai să vezi prima dată un pistol încărcat îndreptat înspre tine ai să înțelegi. Mai ales daca ai bulan să mai pleci de acolo pe picioarele tale. Până aici sunt de acord cu gargara oferită de poliția română pe mai multe canale.

Însă, nu pot să consider că demonstrația și show-ul oferite de poliție pentru prinderea ăstuia sunt pentru noi, publicul profan; fraierii care ar putea fi păcăliți să crează că miliția e o instituție care lucrează în interesul cetățenilor.

Vedeți voi, cea mai mare problemă cu care se confruntă în perioada asta poliția, vorbesc de problemă a lor, pentru ei, nu a cetățenilor, e lipsa de încredere a membrilor acestei organizații în capacitatea organizației de a le reprezenta interesele.

Iar asta e serioasă, că nu poți conduce o echipă de oameni care cred că interesele nu le sunt aparate. Încep să își facă grupulețe-grupulețe separate și să își dea la gioale, cu interese potrivnice.

Poliția în România e organizată ierarhic și pe interese, cam ca orice altă grupare mafiotă și au aceleași preocupări principale:

Să facă profit, să marcheze și să controleze teritorii și să fie respectabili (să impună frica ) celorlalte găști competitoare. Pe cine reprezintă, nu îmi dau seama exact, din mulțimea de nereguli la care asistă pasivi și din modul în care impun legea, atunci când este în folosul lor.

Și nu prea putem spune că câștigau încredere în ultima perioadă, mai peste tot pe Facebook și în media vedeam polițiști care își iau în derâdere sau manifestă neîncrederea în propria organizație și sunt bălăcăriți de contravenienți și infractori. Nașpa.

Prin urmare, prinderea lu’ pulică ăsta care a avut tupeul să-i dea ortu’ unui polițist, în timp ce încerca să fugă, este o problemă de mândrie și reconstrucție a încrederii interne, la nivel de organizație . Treabă de management de mase, nu știți voi.

De aia este disconnect-ul atât de mare între ceea ce vede un civil în pozele alea și ce vede un polițist.

Ca civil, oricât de infractor ar fi ăla, nu prea poți empatiza cu poliția. Da, e un cremenal, poate ar fi trebuit împușcat, dar spectacolul oferit de PR-ul milițienesc și membrii vizibili ai instituției e grotesc , cam ca de cocalari așa.

E la modul : Coaie, ce pula mea vreți să demonstrați cu asta? Competența? Hai, pe bune? Ați alergat, câteva sute de hingheri, un infractor rănit care se ascundea la mă-sa mare a cuiva și v-a păcălit deja o tură ca pe fraieri și când l-ați umflat vă lăudați cu el de trofeu? Serios? Asta ar trebui să ne facă pe noi să ne simțim în siguranță și să avem încredere în poliție? Hello?!

Dar noi nu suntem audiența potrivită. Polițiștii sunt. Ei sunt nemulțumiți că nu sunt dotați cu veste antiglonț, pistoale ca lumea, legi care să le permită să fie trigger happy ca americanii ( apropo, ăia care visați că vreți poliție ca în America, în România – sunteți tâmpiți de-a dreptul – în US rata omuciderilor cu tot cu poliția “aia bună” e cam de trei ori mai mare decât în România) , că îi conduce o femeie care nu prea știe cu ce se mănâncă organizația lor și, în general că politicul ii controlează.

Fie vorba între noi, ferească sfantu’ generator de numere de ziua în care poliției i se dă libertatea să se autoguverneze , adică să își impună conducerea, fără influențe politice, așa cum mai visează unii – nu că aș fi fan Carmen Dan, Oprea și pe cine au mai avut ăștia șefi, dar tot e mai bine, decât să fie de capul lor.

Eh polițiștilor trebuie să le fie arătat că, uite, organizația e unită și își protejează membrii, nu cedează teren in fața altor clanuri mafiote.

Și asta vezi, dacă te uiți atent in pozele pe care le-au pus ăștia, cât și Godină, pe Facebook.

-Uite coaie, dinte pentru dinte, i-am dat de l-am săturat și i-am mai fi dat, dar n-a mișcat în front și sunt căcații ăștia de civili care au vise umede cu dreptul la un proces corect, demnitate, prezumția de … dă-i in pula mea, că îl ducem noi să își petreacă vara undeva unde-i rece și umed și restabilim încrederea în noi, ca organizație , bine?

Și cam asta zice godinaru’ în poza aia care nu vi se adresează vouă, ci lor:

Băieți, fiți înțelegători, atâta s-a putut, că bulangiul n-a mișcat și e mai dificil să îl aranjeze cinstit, dacă nu se bagă la joc.

Iar articolul în care își explică reacția care, coroborat ( așa se zice la poliție) cu postarea inițială constituie suficiente probe pentru a fi pusă la îndoială capacitatea lui de a aplica legea corect și în interesul cetățeanului, e o încercare slinoasă de PR de direcționare a empatiei, un fel de “boss, ce facem aici, nu ții cu echipa care trebuie, că – uite, cremenalul e tratat altminteri mai bine decât tine, și decât poliția” și că “avem salarii mici” – să fac spume de nu aveam impresia că e un text scris de un taximetrist de București în timpul cursei ( ce grea e viața de polițist, etc – de ce dracu’ nu renunță la jobul ăla care e atât de – de căcat- nu știm )

Este, dar lipsa de empatie a publicului e pentru că miliția e degrabă reacționară când e să îi prindă pe ăia care îi umflă pe ai lor; bine, mai puțin atunci când ăia care le cauzează moartea sunt din echipa lor, în poziții de management de top, atunci doar șcherlăie neputincioși că nu e bine.

Mai puțin când ținta agresiunilor, sau a infracțiunilor sunt terți din afara famigliei poliției. Atunci e cu ” amendă că nu ai avut analiza de risc la sistemul de supraveghere” , e cu “stați că ăsta e de al nostru , durează un pic să îl găsim după imaginile filmate, să ne ajute populația să îl identificăm” ( chiar ,cu ăla nu am văzut o poză de-asta de tip Casino, am înfrânt și ce mai e) .

E cu “nu ne mai filma când abuzăm in serviciu că îți dăm cu spray și îți spargem și telefonul și moaca, fraiere” d-ăstea de mafioți așa.

Atunci bine, dar mie să nu îmi cereți vreodată suportul,vreo declarație de martor, sau ceva. Eu nu am de ce să cooperez și să negociez cu organizațiile mafiote, sau dacă e negociez cu alea care îmi reprezintă mie interesele, nu?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Fery
Fery
4 years ago

nailed it.

oarecum on topic relativ la us police:

https://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-48562834

asta pentru aia care cred ca politaii in us sunt navy seals in civil, si i-ar vrea si pe ai nostri tot asa

Manowar
4 years ago

Eu am o nelamurire: de ce pula mea se uita cineva in clantaul lui porcina ala? E un pielea pulii demn de flegme si atat. Sanki, din pacate nu a opus rezistenta. Baga-si-ar pula-n cavoul ma-sii de lache flausat, ca se pisa sange daca-l vedea pe amaratul ala inarmat.

Garda, acesti noi cocleti de cartier, mandri ca pot si ei sa se pozeze cand il fac pe-un fraier 100vs1. Ca la 1v1, stim ce eroi sunt, lol – si le-a aratat si nenea ala.

speedy.gonzales
speedy.gonzales
4 years ago

cica s-a sinucis singur de plictiseala: https://observator.tv/eveniment/ionel-lepa-spanzurat-inchisoare-criminal-politist-295460.html

n-au reusit sa il impuste cand l-au arestart ca nu a opus rezistenta, asa ca l-au spanzurat in celula.

Stropic
Stropic
4 years ago

Ma intreb care e varianta oficiala, cum explica ca e posibil logistic sa te spanzuri acolo.

Manowar
4 years ago

@Manowar: Colegii lui se uită,

Cel mai probabil. Ca doar gaborii pot fi atat de tampiti.

euglena
euglena
4 years ago

Mda, chiar ma gandeam cat dureaza pana nu mai suporta cremenalu’ rigorile detentiei si gaseste in celula un cearsaf gata sapunit si rulat in forma de franghie. Adica, pe bune acum, cat timp a trecut de cand amaratul ala bolnav psihic din Suceava care a luat gatu unui politist feroviar a sfarsit fix in acelasi fel ? Gurile rele ar putea zice ca cineva responsabil pt. siguranta detinutilor nu-si face treaba… Si ca ancheta o sa concluzioneze ca mortu’ e vinovat. Acum nu vreau sa para ca empatizez prea tare cu ucigasii de politisti, dar dupa povestile astea, daca as… Read more »

zennie
zennie
4 years ago

Articolul asta merita pus in rama! Mai ales dupa ce s-a intamplat la Caracal cu psihopatul ala.