Zile și mai lungi. Prin Stockholm.

Mă sui în avion , deschid o chestie de opencart, dar n-am semnal de-ajuns și mă culc supărat.Băga-mi-aș pula in el de SAS cu avioanele lor stricate, iar îl repară și bagă 1 oră de întârziere, să fie.

Prin somn simt că se bălăngăne de zici că merge numai prin gropi, dacă mor, sper să nu mă trezesc.Aud un “wooow” și deschid ochii subit , fiind fulgerat de imaginea scurtă a unui avion trecând în sens invers, la o distanță de dacă m-aș fi uitat mai devreme aș fi văzut și călătorii de la geamuri, aflat la mai puțin de 50 de metri de noi din aripă in aripă.Și așa mă trezesc permanent și definitiv pentru toată săptămâna.În perioada asta la ăștia nu prea se face întuneric beznă. Nici nu-ți vine să pleci de la muncă la 7 seara.Vrăjeală, aș fi plecat de la 12, băi, că la ăștia vara e mișto nu ca în Londra de vreo două zile.

Am venit cu geaca pe mine, aci erau 25-27 de grade ziua și vreo 18 noaptea, da’ v-am zis că nu am văzut noapte.Seara mă plimbam pe centrul vechi, ba să găsesc cârciumi mișto, când nu eram cu suedezii din provincie , că ăștia mănâncă în pula mea numai burgeri, zici că nu au mai văzut; eu cu indianul mergem la căprioare. Adică unde se servește carne de căprioară, bă, nu altceva. Bună.

Centrul vechi al ăstora cred că e cam cel mai curat din câte am văzut până acum, dar mai ales – cel mai civilizat, se știe!Dacă vrei să vizitezi Suedia sau Stockholm, săptămâna care a trecut , hai și asta e cea mai mișto din an, cred.

Nu numai că nu prea plouă și e cald și însorit și lumină să te plimbi și să o arzi la terase până când vrea pula ta, ci și că au ăștia o sărbătoare , în weekendul ăsta, numita Midsommar ( miezul verii , Mid Summer, cum ar veni ) . Fix de solstițiu. Și de sărbătoarea asta se pare că sărbătoresc prin băutură, dans și futut , în abundență.

E sărbătoare națională, vineri nu a lucrat nici dracu’.Mai jos pun poze random, de pe unde am bâjbâit .Mi s-a părut amuzant să aud, pe străduțe, și la ăștia sunet de tobe. Nu de muzicanți , ci din alea sparte de mașină. Și ei cu cocalarii lor, tot cu tuning, tot cu figuri de impresionat gagici . Se vede cât de exaltată e duduia. Se pare că lumea nu înțelege ce le place femeilor la mașini. Meh.

Legat de care, doar in treacăt vreau să zic că prima oară când am ajuns aici e era iarnă și femeile de pe strada arătau cu totul altfel, de te întrebai că dracu’ se laudă lumea că au ăștia gagici mișto, că erau urâte…ca noaptea. Deh, eu veneam din Copenhaga unde singura problemă e, cred, că au 1.80m+. Acu’ sunt alea din tura de zi. Tot nu ca-n Copenhaga, cam ca în Londra, dar mai albe.Și ar mai fi de zis că pe aici lumea o arde la terase lung după 10 seara.Nu ca în Germania unde la 9 jumate acas’ taică, că mâine avem de muncă, sau ca în Reading unde la 10:00 seara găsesc cârciumile pustii și la 11:00 ne dau ăștia afară că ei închid. Când am fost cu Animaloo la bere la 11:00 noaptea voiau să ne dea înăuntru, că închideau terasa, dar plecam noi, că lucra omul a doua zi, familie acasă și totuși luni .

Eu am ajuns la hotel invariabil cam pe la miezul nopții când părea așa spre întuneric, cât să dormi un pic cu jaluzelele trase, dar tot mergea de tras o poză cu un telefon babau, fără blitz.Pentru mine vara asta a cam trecut, așteptam de mult să prind solstițiul de vară într-o țară nordică, un proiect în Helsinki vara viitoare ar fi și mai și, probabil în Canada e chiar mai frumoasă perioada asta, dar asta e , fac și eu ce pot.Ah, am fost in trecere pe la palat, că ăștia sunt cu regi și regine, ca și prin Anglia. Am întrebat dacă se vizitează și cică da. Voiam să ciocănesc la ușă să întreb dacă e regele acasă și dacă iese la o bere, ziceau suedezii că e de comitet și câteodată mai iese la o bere cu supușii , da’ n-am riscat că era păzit palatul.

Si sa-mi bag pula in aplicația de wordpress de android. Minim jumătate din textul ăsta s-a dus, dracu’ știe unde, și nu-l rescriu. Programatorii sunt niște muiști. Se apuca ei sa strice chestii care functionează, ar trebui bătuți în cuie.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mike
Mike
4 years ago

Mai bine zbori cu wizz ca e mai sigur.

Mike
Mike
4 years ago

SAS nu sunt aia care au comandat avioane noi boeing max si acum sunt indisponibile ? Ma mir ca la valoarea lor folosesc vechituri ( ca tarom ).

Mike
Mike
4 years ago

La fiecare intarziere mai mare de 3 ore am auzit pe undeva ca poti cere despagubiri ( cateva sute de euro ).