Minetchnicus fail. Mânerul de la fereastră

Într-o zi văd mânerul ferestrei de la baie pe pervaz și mă uit la el cum o fi ajuns acolo.

Ehm, a rămas mama soției cu el în mână. Mă uit mai atent la el și aluminiul ăla seamănă mai mult a antimoniu așa, mi-aș pula în ele de ieftineli.

Pe de altă parte landlordul posibil că ar avea o opinie divergentă pe temă, iar eu sunt un chiriaș model. S-a rupt la mine în mână plătesc, dacă nu e o chestie evident imputabilă reginei sau vârstei paleozoice.

Nici n-am stat de discuții m-am uitat la el și am conclus că încă nu am ajuns să mă pricep și la feronerie de termopane așa că să caut pe net pe unii care se pricep că probabil trebuie schimbat mecanismul cu totul.

Dau pe goagal, sun la unii și răspunde un polac. Zice că e in zonă și ajunge in 10 minute. Sunt super surprins și zic – bă, dă-o dracu’, chiar 10 minute ?

In 5 e la ușă. Se uită zice că e doar mânerul și că are unul de forma aia doar că mai bun ( rămâne de văzut ) și că îl poate schimba pe loc, dar costă.

Normal că costă. Cât?

75 de lire dacă îl plătesc cash, dacă vreau prin bancă, adică cu factură , ehe, much more. Parcă 75 nu e much more, că parcă văd că e și asta treabă de 2 minute, cât a durat să imi tai singur lacătul și mă păcălește ăsta aiurea, da’ l-am chemat pe om, a venit acasă, mi se pare de căcat să mă trag pe cur, eu cam respect timpul altora că vreau să fie și al meu respectat. Și mă și cam grăbesc. Batem palma, se duce la mașină, vine cu un mâner și cu șurubelnița electrică, durează vreo 30 de secunde să demonteze restul din celălalt, 10 secunde să mă asigure că ăla pe care l-am adus el e de cea mai bună calitate, încă 1 minut să îl monteze , banul jos și pleacă.

Mă uit pe Amazon și un mâner ca ăsta e 12-15 lire. Minim 60 de lire pe “consultanță” că presupun că el cumpără mai en-gross așa.

Nu știu dacă să mă mai țin de IT and shit că începe să mă cam doară capul.

Send to Kindle

8 Replies to “Minetchnicus fail. Mânerul de la fereastră”

 1. Hai mă tu crezi ca îi ies zilnic manevrele astea? E fix ciubuc, moare de foame dacă sta doar in ele. Acum cel puțin știi ce să cauți si unde sa o faci.
  Totuși nu pot sa ma gândesc la ce scria Livaiu cum îți scot chiriașii televizorul cu tot cu suport din perete și îl aruncă pe geam. Tu ce plm faci nu respecți un statut, vrei ca ceilalți chiriași sa îți bată obrazul după fapte de genul ăsta?

 2. Cred că da. Poate nu 75, poate unii negociaza, da un 50 cred că tot ia.

  Legat de chiriași eu mă respect pe mine, că mă enervează sa locuiesc într-o casă dărăpănată.

  Și prostul asta se caca pe el de două luni sa trimită un meșter să verifice acoperișul că s-a scurs niște apă pe lângă coș după o ploaie violenta , crezi că aș sta după el sa repare ălea? Adică dacă ar fi continuat să curgă și mă deranja, aș fi rezolvat și problema aia chit că nu e treaba mea. Dacă îmi recuperam costul bine, dacă nu, nicio problemă își caută el chiriași mai buni dela anu’ gen .

 3. Pai nu trebuie sa îmi zici mie ci lui. El era ăla de afirma ca toți chiriașii sunt animale și nu ai cum să faci profit din chirii.
  Cât despre polac garantez ca nu e cum zici tu. Am coleg cu firmă pe asa ceva chiar în UK. Trage tare să țină de niște contracte de mentenanță pentru atunci când nu prinde subcontractare pe partea de construcții. Inițial cand era mai mic că și firmă ce ai avut tu nevoie era fix domeniul lui de activitate si era să se ducă în cap. Știu asta că a trebuit sa vin să îl schimb de urgență și s-a dus acasă practic sa dea el cu bormașina.

 4. Nu ai pierdut mare lucru, cat mai dadeai pe surubelnita de nu stiu ce fel + suruburile alea…si timpul tau, bineinteles. Unde mai pui ca luai si un maner gresit la inceput (poate) si tot asa…

  Nu mereu merge diy, desi da, te face sa te simti bine cand merge. 🙂

 5. Lasa, nu dispera din cauza asta, ai incredere ca se vor mai strica o gramada de manere. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.