Scurt, cu filtru

Cu siguranță nu suntem noi cea mai necivilizată nație de pe lume. Am văzut animale mai de grajd decât romulanii și, de la un nivel în sus, populația e chiar decentă la capitolul ăsta, sau așa îmi place mie să cred.

Băi, dar peste tot unde năvălesc românii în procentaj preponderent se schimbă lucrurile. In rău.

Aș vrea să aud și eu măcar o dată că “au venit românii și au civilizat locul” sau “au făcut curățenie”, dar va rămâne un vis uscat.

Unde merg eu la mare nu vin crema francezilor și a suedezilor. Nu. Tot nații cam ca noi de civilizați. Ruși, bulgari, ucraineni , moldoveni ( de la republică) și unguri. Mai rar nemți . Anul ăsta am văzut și câțiva italieni și un cuplu de negri semn că se dă dracu’ tot. Dar romanii au ajuns majoritari iar asta nu-i niciodată, dar niciodată de bine.

M-am prins demult de o treabă. Românii sunt, ar putea fi utili, foarte utili oriunde, după modelul cine n-are un romulan să își cumpere.

Numai să nu îi pui pe toți într-un loc, să nu fie majoritari, că se alege praful. Își fac șatră și uită ce căutau acolo.

Așa și aici. Anii trecuți mai vedeai un chiștoc în nisip, un pahar de plastic aruncat aiurea, dar mai degrabă nu. Nu știu cine le arunca, că nu am stat de pândă, dar românii pe care i-am văzut erau civilizați. Păreau.

Eh, acum treburile astea sunt din ce în ce mai dese acum, deja simți cum se strică și calitatea aerului. Începe să miroasă a căcat.

Prea mulți români în același loc mereu un semn de rău augur.

Semn că tre’ să îmi caut alt resort pentru la anul. Păcat, că am fost aici trei ani și e mișto – revin.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
4 years ago

Imi povestea cineva care sta in germania ca mergea cu trotineta (lol, nu ca sa nu polueze). Ea, romanca. Acolo, pista de bicicleta, dar nici peste tot asa. Se intrerupe pe cateva strazi si cum nu era aglomerat, merge pe trotuar. O opreste un copil de vreo 10 ani asa si ii atrage atentia ca nu se merge pe trotuar cu trotineta, ci pe strada. Culmea, tipa povestea revoltata ca ce tupeu au copiii in germania. Ce sa zic, mie mi se pare emblematica povestea asta. Ma gandeam asa cu tristete vag ca niciodata nu i-am spus cuiva ca nu… Read more »

Doru Vlad
Doru Vlad
4 years ago

Am fost si eu la Bulgari anul acesta. De doua ori, deci de doua ori mai mult ca oricare alta data. mCa a mai crescut ciutanul dar totusi e mic si parca de la resor pana-n Constanta nu-I decat juma de zi. Hoteluri de 5 stele. Doar cladirile. Mmmm hai poate si unii angajati. Altfel mancare,. bautura, turisti….naspa. Unde am fost eu romani putini, multi rusi. Si era curat doar prin prisma faptului ca roboteau angajatii aia maxim. Altfel nope. Bine nici pretul parca nu era de 5 stele si cred ca de aici si oamenii veniti erau asa mai… Read more »

Stropic
Stropic
4 years ago

@doru vlad: de curiozitate, ce inseamna “havelea o farfurie cu pepene”? :))

Alin
Alin
4 years ago


Îți dau dreptate, oriunde sunt majoritatea români zici că sunt maimuțe. Se disciplinează cu bâta (amenzi).
De asta cred că în curând îmi iau rulotă… M-am saturat sa vad mereu gunoi, mizerie și manele pe telefon. Campez off-camping și aia e.
@Doru – cat dai atâta face, gen la 50 euro 2 nopți cam aia e calitatea oamenilor.