Búget. (TM Dancila). Sunt bani destui, bă, săracilor!

Tot cu ANAF. Mi-a depus contabilul declaratia unica de prin mai… mult sau mai putin, anul asta.

Si zic sa le dau si banii pe care ii am de dat pana in martie 2020, nu d-alta, dar, daca ii dau pana in decembrie am bonificatie ( adica reducere de black fraier day) 5%. Si sa nu uit.

Pana sa nu uit ma uit in Spatiul Personal Virtual de la ei si vad ca desi le-am platit si banii pe declaratia fiscala 2018 ( cam acum un an am platit) ei inca nu s-au descurcat sa faca balanta cu ce-am platit vis a vis de ce au ei de luat de la mine. Si arata cifrele alea ca o muie neincasata, ca sa zic asa . Tot asa, am vazut ca nici nu mi-au mai platit contributia la pilonul 2 al fondului de pensii de prin martie 2018. Presupun ca nu au platit-o nici la pilonul 1.

Bun, pe principiul “bag pula, io va dau banii, sunt un onest platitor de taxe si impozite si va lamuriti voi pe urma pe partea economica cand reusiti sa trageti linia aia intre ce-ati incasat si ce-aveti de incasat” , le-am trimis si basculanta cu banii de anul asta, sa balteasca acolo.

Bai, nu au fost in stare sa ii incaseze. Serios, mi i-au trimis inapoi, ca presupun ca nu stiu ce sa faca cu ei sau ceva; cinstiti astia.

Sunt curios daca asta e pentru ca au prea multi bani la buget de dau p-afara, si tre’ s-astept pana se mai face un pic de loc – dar atunci de ce dracului se mai imprumuta cu dobanzi si alte alea, sau e pentru ca oricum ii doare in pula si n-au ei pofta acum inainte de Craciun, sa zicem, sa se complice cu SI MAI MULTE calcule decat au deja pe cap, c-au si ei alte treburi, nu stau de taxele mele acum.

Imi si imaginez cum stau inspectorii fiscali cu picioarele pe masa si cu trabucul in gura si rad de mine gen “ia uite si la fraierul asta, se tine de maruntisuri cu noi, ia-ti, ba saracule, restu’ la paine inapoi”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
aditzah
aditzah
4 years ago

Hai boss, pai asa faci? Vrei sa platesti fara sa stai la coada? ntz ntz ntz

kd-
kd-
4 years ago

Asa patesti cand trimiti plata fara toate datele pe care le vor ei. Nu zic ca nu le-ai pus tu pe toate 🙂
Mi-a trimis ONRC banii de 2 ori inapoi ca n-am pus CUI-ul lor si l-am pus pe al meu si o data bugetul de stat Craiova, ca trebuia sa fie facuta plata la Bucuresti.

Stropic
Stropic
4 years ago

Si daca nu le dai banii pana nu ii cer ei ce se intampla? 🙂

Gabi
Gabi
4 years ago

“Doar” 5928 RON? Ai băgat ceva cheltuieli pe “firmă”..

Catalinx
Catalinx
4 years ago

@kd- . Posibil să ai dreptate . Cerut lămuriri la contabil.
@Stropic. Pierd bonificația de 5% : ) . E posibil să îi ceară înapoi cu poprire. Nu că nu mă pot descurca , dar tot plătesc un serviciu de contabilitate, nu îmi plac glumele ăstea.
@Gabi: Astea sunt impozite in nume propriu, pe venituri de natura nesalariala, cf declarației unice. Sunt fixe la plafonul salariului minim anual, nu au treabă cu impozitele pentru activitatea desfășurată de firmă.