Umor suedez

De mai multa vreme sunt celebre postarile de pe facebook ale ambasadei Suediei la Bucuresti. Azi am văzut-o p-asta de sezon.

Ehm , gluma e ok, pe seama lor oarecum, ca romulanii sunt buni la asamblat chestii, chiar și fără instrucțiuni și ne mai rămân și piese de rezervă #seștie. Și acum asamblăm și chestii prin Suedia și pentru suedezi, destul de des din ce pot vedea. Așa că ”thanks for all the fish” cum ar spune un delfin celebru.

M-am uitat pe paginile ambasadelor suedeze în alte state , unde înțeleg cât de cât limba ( UK, Mexic, Spania, Franta) și am observat o cu totul altă abordare, o cu totul aldă linie de comunicare și o activitate relativ mai scăzută.

Sunt destul de conștient că linia de comunicare se adaptează specificului loca, dar eram curios , băi de ce sunt suedezii așa de bășcălioși cu noi. Fie reprezentantul lor care se ocupă de pagină are ceva sânge de troll romulan fie oamenii ăștia au înțeles că doar așa poți vorbii cu românii – în miștouri, dacă ești prea scorțos pur și simplu te ignoră – eu mi-am dat seama demult de asta. De când îi ignoram pe ăia scorțoși și formali, adică.

Nu-mi dau seama nici de ce sunt așa de prietenoși cu noi, sunt una din puținele țări civilizate din europa care nu ne ceartă public că am fi țigani, hoți și ne-educați.

Well, suedezii mei mi-au prelungit contractul și pentru anul viitor, să fie întru prietenie, deja lucrez pentru ei de mai bine de doi ani, chit că parte din colegii mei tot cred că-s portughez(?) . Daca nu ar fi așa de întuneric noaptea, mai c-aș lua în considerare să punem cortul câțiva ani și prin țara lor. Argumentez cu încă o postare relevantă de pe pagina lor. Și poate am timp de un articol pe temă.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments