Școala din UK #2.  Lecție de depravare morală

A început cu momentul in care am înțeles eu greșit “dress down”, făcând o confuzie cu “undress” și am rămas cu atenția țintă pe foaia asta de informare.

După ce mi-am revenit și am înțeles că vor doar să renunțe la uniforme pentru o zi – da, ăștia pun copiii în uniforme de la 3-4 ani, iar asta e o chestie cu care nu-s de acord ( eu ca românii, creativitate, libertate , opriți înregimentarea etc ) , dar “when in Rome” .

Și zic : ehm, ok, bravo lor – dar văd că nu e așa doar că vor ei, ci o fac contra unui favor, “voluntary donations”, adică învață copiii despre instituția șpăgii și a șantajului.  Și la asta jur că mi se întind nervii un pic că eu am adus copiii aici ca să plecăm de la astea. Și nu-i o problemă că vor bani să pul ce fac cu ei, foarte bine, să ceară. Dar când pui problema așa zic că să nu vorbim de corupția din Romania. Am înțelese partea cu voluntariatul, nu am înțeles de ce o îmbracă în hainele ăstea.

Apoi, modul de donații. Nu cer bani, habar nu am de ce. Cer sticle de băutură sigilate, adică de la magazin, nu să te piși în sticlă. Pe care ei le licitează către părinți.  Perfect, nu doar că donez bani la școală, mai plătesc și să beau eu sau alții ceva ce nu ne place.

Mai apoi, e treaba aia cu “sealed bottles( alcoholic and soft drinks ) “.

Băi , copiii ăștia au 10 ani, ei știu că alcoolul există că părinții lor mai beau, probabil un pic mi mult decât mine, dar, parcă sună nu știu cum.

Motiv pentru care am zis că eu nu sunt cu ei, nu încurajez alcoolul, am să cumpăr o sticlă de băutură răcoritoare, doar că , atunci am realizat că alea sunt toate ieftine, nu-i nimic mai scump de trei lire cred. Eu, încearcă orice mai sofisticat decât o bere și vezi cât costă. Ahaaa, de aia. Nu contează, soft drinks am zis!

Ajung acasă să îmi facă copilul morală că nu există, că lor le-a zis clar că alcool. I-a luat mă-sa ceva, că eu o trimiteam direct la alcoolicii anonimi, ce pula mea facem aici?!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
16 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
4 years ago

Tu ce ai cumparat la licitatie? Ca banuiesc ca trebuia si sa cumperi.

Lol, asta cu copiii sa duca sticle de alcool e usor…ciudata. Adica puteau aduce cutii de ciocolata calda, ceai, bomboane, decoratiuni de craciun eventual…

Oricum, vad ca banii se duc tot la targul de craciun. Intrebarea mea e daca targul de craciun va fi gratis, desi ceva imi spune ca nu. :))

Catalinx
Catalinx
4 years ago

Nimic. Nu a avut loc inca ( va avea loc la targul ala de Craciun) si nici nu am timp sa merg acolo in timpul cat sunt copiii la scoala. Unii dintre noi mai si muncim.

Mars
Mars
4 years ago

Exista sampanie fara alcool pentru copii si cred ca e mai mult de 3 lire sticla. Poti sa incerci cu asta.

trac1
trac1
4 years ago

#Civilizatie : In Romania, la gradinita unde merge baiatul meu, s-a cerut numai ulei, orez,faina, cartofi donatii de Craciun. Optional/obligatoriu.

Doru Vlad
Doru Vlad
4 years ago

Mi-a povestit un coleg odată despre chestia asta si am ras pana la dureri de burtă. Și nu de ironia situației ci de cât de normal, corect și frumos i se părea lui. Apropo in State la asa ceva a ieșit mare scandal de la niște bomboane cu rom. Respectivul și-a retras copilul de la școala privată la cerința școlii dar la presiunea a nu știu ce consiliu de părinți. Lol probabil in UK se luau bomboanele alea pentru verișorii de la grădiniță. Oricum funny și genul ăsta de condiționare. Încă nu auzisem de el. Apropo la fiul meu la… Read more »

trac1
trac1
4 years ago

@Catalin “@trac1 – nu exista obligatoriu”. Aici ai dreptate. Pana la urma, nu ii impiedica nimeni sa ceara, asa cum nu ne impiedica nimeni pe noi sa spunem nu. Partea enervanta, in toata povestea asta, e ca educatoarele/invatatoarele/profesorii fac apoi presiuni asupra copiilor. Chestie cu care cred ca voi avea un mic razboi in curand.
Faza cu alcoolul este hilara totusi. O cutie de trufe belgiene pe la 50 euro/lire nu e la fel de buna? Sau au ales deja ciroza, dibetului? :)))P

Marius
Marius
4 years ago

Momentul ala cand te muti din Romania in UK si te bucuri nitel in suflet ca ai scapat de “alea-alea” de acolo. Si dai peste aceleasi lucruri “imbracate in staniol”. Si ti se face dor sa iti ceara astia “spaga” in limba natala ca parca erau mai directi ai nostri si stiai ce si cum si aia era. 🙂
Vorba aia mai incearca si vezi ce mai descoperi 🙂

trac1
trac1
4 years ago

@Catalin “Dar sunt curios ce fac cu faina/ulei/cartofi de craciun?”: Le doneaza printr-o biserica unei case de copii.

“Pula mea, doar n-o sa permiti unor inculte cu 5 ani de liceu, sa se transforme in mafioti locali, nu?” — Nu trebuie sa le permit, ca sunt deja. Din pacate sotia face parte din sistem(ul de invatamant) si ea se ocupa de treburile astea – stie cum se cere si cum trebuie sa se dea. Sper,totusi, sa o conving sa ne luam zborul spre tari cu apa calda 🙂

Stropic
Stropic
4 years ago

Era ciudat alcoolul ca era ok sa participe si copiii, nu doar tatii. :)) Ma intreb daca aia cativa tati care vin chiar cumpara cu baxul asa sa vanda ei tot sau raman aia in scoala cu zeci de sticle. In rest, nu e satana sa vada copilul o sticla de bautura, extraordinar, il marcheaza pe viata ceva ce vede in casa si in supermarket deja. O singura chestie m-ar fi calcat pe mine pe nervi aici, aia ca au zis doar sticle inchise, si apoi pe ocolite, verbal, ca doar alcool, ca e mai scump, fara suc. Nu frate,… Read more »

Stropic
Stropic
4 years ago

Lasa ca poti critica multe la Romania, dar nu egalitatea la bautura. :)) ar fi bine sa stam la toate asa bine. Poti sa muti copiii asa, nu primeaza domiciliul? Stiu ca tocmai de asta conteaza zona cu scoli bune. Zi merci oricum, am vazut prin filme de ipaduri donate la targul de craciun de la scoala si 150 de briose home-made, ai scapat repede si ieftin. Imi zicea cineva din romania ca pornise sa faca scandal ca au cerut bani pt cadou in sedinta cu parintii, asta pana a aflat ca era 15 lei de dat, si cu tot… Read more »

trac1
trac1
4 years ago

“Iti inteleg si empatia si probabil si experienta de viata diferita, da’ la astea eu nu pot fi “cu tine” pe princpiul ca “li se cere si lor” , “vine de sus” si pula mea. Ori avem coaie si suntem pe pula noastra, ori nu. ” Nu pot fi decat de acord cu asta :))))