Stire: Creierul e optional

Am citit știrea asta și inițial am raționat că “bă, asta e , dacă nu oprești te mai și impușcă ăștia”. Voiam să trec peste.

După care mi-am dat seama că redactorul e fie retardat fie nesimțit, după care mi-am dat seama că polițiștii sunt idioți și neinstruiți, cum sunt ei mereu.

Când nu trag sunt proști, dar nu mai proști decât atunci când o fac, ceea ce mă duce cu gândul la o chestie.

Polițiștii sunt incompetenți de fel și vor să iși mascheze lipsa de pregătire în legi lipsă, sau in scutiri de responsabilitate, care să le permită să facă target practice pe oameni. Sper să nu li se dea statutul ăla la care bălesc ei.

Pentru că știrea începe cu faptul că pe ăla l-au împușcat că nu a oprit, ceea ce e just, dar pe urmă aflăm că se afla pe bancheta din spate. Cam greu să oprească, huh?

După care aflăm că în mașină mai era cel puțin încă un pasager , in dreapta.

Și că voiau să îi oprească că aveau parbrizul spart, presupun crăpat, că e cam frig de mers cu parbrizul spart pe vremea asta, dar asta nu e clar.

Și bazându-se pe aceste indicii și pe faptul că șoferul nu a oprit au început urmărirea de tip vestul sălbatic și au ciuruit rabla în cauză, direct pasagerii, nu s-au incurcat cu tras în cauciucuri , aia e greu – direct headshot. Și nu prea era aceeași problemă dacă nimereau șoferul.

Doar că e dificil să garantezi asta când sunt alți oameni în imediata apropiere.

De aia, în general, nu se trage în astfel de cazuri , decât dacă ai un motiv serios de îngrijorare în a-l lăsa pe ăla să continue, sau dacă ești foarte bun țintaș și sigur pe tine. Cum nu a fost cazul.

În schimb , în cazurile când trebuie să o facă îi aleargă infractorii cu toporul.

Cineva poate zice că dacă te urci cu dinăștia ca pasager în mașina lor iți cam asumi riscurile, pe principiul cine se aseamãnã se adună. Corect, dar dacă pasagerii ăia erau la ocazie , sau unul dintre ei era acolo împotriva voinței lui? Dacă era răpit și de aia nu au oprit, iar tu ai rezolvat cazul împușcându-l?

Mai mult ca sigur nu e asta situația, dar putea fi, iar eu sunt curios de unde știi asta înainte să decizi că trebuie să tragi și să ii zbori unuia creierii, ca polițist?

Nu știi, e greu doar pentru cei din jur.

Eu vreau să zic doar muie polițiștilor americani wannabe și muie filmelor americane, că în viață nu prea e ca în filme.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments