Pixel mort

Lăfăiala asta pe carantină are și efecte secundare , na.

Cum lucram eu aseară pe la 9 și ceva, adică în beznă, afară pe prispă, mă ia cu vedenii.

Văd că se mișcă o musculiță pe ecran. Zic:

-Fă, în pizda mă-tii, da-te la o parte, ai mâncat sticlă?

Și dau cu mâna s-o mut de acolo. Pula, nimic, musculița își vedea de ale ei și mergea mai departe.

Să-mi bag pula cred că am halucinații de la glicemia scăzută, zic în mintea mea și mai dau o dată. Nimic.

Mă uit mai atent și pe unde o fi intrat, bă, că ajunsese înauntrul display-ului și se plimba veselă pe acolo. Cred și eu, e ceva realizare să ajungi la sursa luminii. Atâția țânțari care se chinuie să intre în bec…

Bineînțeles că îmi trece prin cap cea mai idioată idee, în loc să o momesc cu ceva afară de acolo apăs pe ecran și pleoșc, o întinez acolo.

După ce îl desfăcui de dimineață, îmi dau seama că acolo va și rămâne, că nu am cu ce să dezlipesc plexiglasul ăla din față și să il lipesc la loc întocmai.

Prin urmare, ori plătesc cca 150 de Euro să cumpăr un ecran nou , ori care cumpărați laptop cu un pixel mort?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0040
0040
3 years ago

E mort sau doar stuck? Daca e doar blocat ar ma fi o sansa cu softurile alea pixel untuck de alterneaza foarte repede culorile…
Lenovo e destul de naspa la lcd. Am avut la munca si eu si niste colegi si aproape 30% au avut probleme cu displayul. Acum am un HP Elitebook , sa vedem cat rezista si asta… oricum nici HP nu mi separe calitativ lcd. Parca am avut culori mai misto pe Toshiba si Acer decat pe asta…

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Nu ai citit textul, nu?

0040
0040
3 years ago

Am citit acum lol :))))))

Mike
Mike
3 years ago

Ai fost inspirat ca ai plecat din UK, acolo e durere cu covidul. Ironic, am ajuns sa spunem ca in romulania e mai bine ( exceptand suceava probabil ).

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Nu aveam ce face acolo in perioada asta. Nu-i ca-i mai bine sau mai rau in Romania. Eu imi doresc sa imi petrec primavara la tara, daca as putea, dar in general nu-i posibil din diverse motive, acum din motive de scoala la copii. Daca aia s-a inchis, pentru noi nu prea avea sens sa mai stam acolo. A fost doar o problema legata de daca putem sa ajungem acasa fara sa trecem prin carantina institutionalizata fortata; asta era de evitat.

Livache
Livache
3 years ago

pai om, tu când ai de gând sa arunci 470-ul ala?

Livache
Livache
3 years ago

pentru ca te poate lasa când îți e prazu mai verde..
en fine, vezi ca la 490 au sudat bateria, dacă îl schimbi aruncă mai întâi un ochi la un 480

Catalinx
Catalinx
3 years ago

1) De abia a ieșit din garanție.
2) Mai am unul aproape nou de la client pe care își face fie-mea a mică școala online. E instalat , are tot ce trebuie pe el.
3) Mai am un T460 al soției, pe care îl putem împărți la nevoie, până rezolv.
4) Am un desktop pe undeva prin centrală pe care îl pot monta rapid.
5) Cumpăr thinkpaduri ca să nu mă lase când mi-e lumea mai dragă.
6) Mai are fie-mea un X220, la nevoie îl fac rapid pe ăla cu SAP.

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Și nu pot să cumpăr vechituri , doar pentru că nu mai e bateria externa. Mi-ar fi plăcut să .mai fi fost, dar asta e , o pot schimba și dacă e sudată pe placă. Oricum , nu cred că mai cumpăr T. Mi se pare că le-au cam ciopârțit spre mainstream , nu mai găsești pe ele un procesor că lumea sau altceva mai de top așa.
Am să mă decid dacă vreau să intru în lumea bună cu “X” , sau cu inginerii și tocilarii pe “P”.

fullmeta1
fullmeta1
3 years ago

Nu e sudata bateria la cele noi, într-adevăr ceva mai greu de schimbat decât una externa, dar nu o faci prea des până la urmă. Evident, combinația de interna + externa (mare) de la T480 este de dorit, dar fuse și se duse. Am un T480 (vechitură?!) cu aproape de toate, zic aproape că nu am decât 32G pe el, mai aștept să scadă preturile și probabil îl trec la 64G.

La X probabil te gândești la X1 Extreme, nu? Iar la P nu la P*3s presupun?

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Bai, eu as vrea sa raman pe 14 inci. Da-mi dau seama ca e greu al dracu’ sa ai pe 14 inchi si procesor bun si ceva placa video dedicata. Ma uit la P43s sau la X1 Carbon/ Yoga.
Puterea o vreau de la alea pe 15, dar la ce bun daca nu mi se deschide in avion/autocar, abia-abia in tren.

Oricum nu prea conteaza, cred ca la anu’ imi iau altul.

fullmeta1
fullmeta1
3 years ago

P43s e practic T490 dar cu o placa grafica “optimizată pentru stabilitate și aplicații profesionale”, adică dumbed down un pic (față de mx150/250). Partea bună e că este ceva mai ieftin decât un T490 în aceeași configurație, nu înțeleg de ce, și eu am fost aproape să-l iau dar am găsit un T480 în configurația dorită și am mers pe ăsta pentru bateria externă. Carbon/Yoga nu știu ce să zic, tu ești din ăla care muncește și are nevoie de ceva mai de povară 🙂 15 mi se pare și mie cam mare, 13 cam mic, 14 rămâne sweet spot,… Read more »