Astenia de internet

Demult, demult am observat un trend. Pe blogu’ asta mic si irelevant statistic lumea citea chestii doar la munca, pe sistemul “sunt platit sa fac asta”, “sunt platit sa citesc jegul asta, merge. Altfel nu. Doar n-o s-o fac in timpul meu liber.” Și era valabila și pentru mine pai de ce pula mea să citesc și să socializez online pe timpul meu, când merge mai bine pe al altora, plătit taică.

Nu am avut acces la date despre ora și zilele predominante de acces la alte site-uri și bloguri care chiar contează, la canale de youtube, la, dar din discuții trendul era unul consistent și l-am observat și când promovam un business pe diferite canale. Orele de acțiune erau ălea la serviciu.

Omul ajunge la muncă, deschide calculatorul, are facebookul pe autorun, citește tot ăla, blogurile, youtube-ul, pe urmă se apucă de muncă și pleacă la masă. După masă o ia de la cap, iar până pleacă de la muncă mai verifică o dată ăstea, poate a mai apărut ceva.

Ai fi zic, că acuma pe izolare, cum toată lumea o arde de acasă, nesupravegheați vor rupe online-ul . Dar eu am observat altceva. Că lumea săturat relativ repede de asta și n-a ieșit conform cu acțiunile inițiale.

Și, pe undeva e just, dacă nu te pune nimeni să muncești ai și alte lucruri mai importante decât bloguri și știri.

Si situatia arată cam ca în graficul ăsta pentru toate site-urile mari, că-s de știri sau bloguri.

În general, unde te uiți, cam ăsta e trendul. La mine nu se vede, pentru că , am zis , site-ul meu are un micro-trafic nerelevant pentru nimic, nu am ”câștigat” trafic la sfârșitul lui Martie că nu am făcut nimic pe tema asta, nu m-a pasionat covidenia cât să scriu intens despre asta, eu o țin langa cu ale mele, iar traficul e așa de mic că nu prea e influențabil de genul ăsta de trenduri, plus că, nu am o politică de publishing optimizată pe ore și zile, mă doare efectiv în pulă dacă e cineva online când public eu mizerii.

Nu-s doar eu care am observat asta, chiar deloc, au observat evident toți cei afectați, adică cei care produc conținut în scop comercial, trăiesc din asta.

Ideea ar fi că e foarte mult conținut online (mai mult decaât de obicei) și că atenția acelorași consumatori e divizată. Posibil, dar eu nu văd lucrurile așa.

Eu cred că e o astenie, care urmează unei saturații. Iar asta e de bine. Tre’ să ai tot timpul din lume ( vorba vine) să te uiți la toate căcaturile ca să te prinzi că de fapt nu ai nevoie de ele, iar asta include orice conținut.

Sunt doar curios dacă după reboot, când vă întoarceți toți obligați la birouri începe iarăși trendul cu stat cu japca pe net, că decât să muncesc ce m-au pus ăștia să fac, mai bine mă dau pe net, ce pula mea.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
robi
robi
3 years ago

Corect, boss. Primu` gand cand vin la munca, e: sper ca a scris orbu ceva, sa nu-l fi hingherit aia prea tare la serviciu. Cheers !

dam167
dam167
3 years ago

Eu unul nu am avut niciodată atitudinea „pierd vremea pentru că mă plătește altul”. E consider că sunt plătit pentru disponibilitate și pentru ca obiectivul să fie îndeplinit. Chiar dacă am intervale în care aparent nu fac mare lucru, dacă mă sună cineva cu o problemă sau apare o urgență m-am mobilizat. Nu lucrez la bandă, deci norma mea zilnică arată complet altfel – uneori nu ai claritatea sau atenția necesară pentru a rezolva unele lucruri și asta e. Dar în același timp nu intru pe bloguri în timpul liber, cu asta m-ai prins. Chiar și când lucrez de acasă… Read more »

Catalinx
Catalinx
3 years ago

@robi. Lol, hai să trăiești.
@dam167. Păi nu am zis că toată lumea are o atitudine din care să rateze obiectivele.

Stropic
Stropic
3 years ago

Haha, pai la lucru nu poti dormi sau netflix. :)) Acasa ti se mareste numarul de optiuni.

Moromete
Moromete
3 years ago

Eu am venit sa vad dacă mai trăiește Manowar. Mai intru pe opencube si vad ca trăiește, ca schimba filmulețele pe acolo. Voi ce mai știti despre el? Tot asa frumos este de când cu ciuma asta care ii bate zilnic la ușa? 😁 A schimbat ușa, ca zicea ca dupa ce ii mai parazitează pe aia cateva luni, se întoarce acasa? De când sunt la țara, mai mult pe site-uri meteo si dyi umblu. Mi-am făcut ciupercărie, am plantat ceapa si cartofi la greu pe o moștenire părăsită folosind tehnologia de mulcire(ai mei nu m-au lasat sa fac asta… Read more »

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Nu mai , a murit. A lăsat la cineva cheia de la opencube și schimbă alea pe acolo. Glumesc, că mi se pare amuzant să mă întrebi lucruri despre un om care vrea să păstreze discreția. Câte ciuperci produci și cât te-a costat ciupercăria ? Soda caustică se găsește oriunde ( și la eMag, Dedeman ) la puritate mare ( >80%) și poți face săpun din ea. E din ăia fulgi. Găsești perle la puritate >99% dar sincer-sincer mă îndoiesc că ai nevoie de așa ceva. Adică să știi tu să faci săpun așa de pune încât să te încurce… Read more »

Moromete
Moromete
3 years ago

Dar s-a dat la scufund de tot? Ca am înțeles de aici ca tot scrie, dar ai nevoie de un browser special (Tor?), insa fiind mai tot timpul pe tel in ultima vreme, nu m-am mai complicat. Ciuperci, vreo 2kg de săptămâna. E o suprafață mica, cât o masa de bucatarie mai maricica. Mi-a trasnit sa “infectez” cu miceliu de la Dedeman niște paie sterilizate si s-a întins, si i-am dat turba si ma minunez si eu. Citesc ca pleurotus sunt mai gustoase si ma gandesc sa fac exp si cu astea, ca tocnai am făcut tăieri de regenerare in… Read more »

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Dar s-a dat la scufund de tot? Nu stiu, daca are ceva de spus revine el. Eu gasesc ca e de bun simt sa-i respect decizia de discretie si atat. Hopa, asta e interesant cu sapunareala, tre’ sa fac o tura pana la mama sa facem reteta. In ceea ce priveste soda caustica, n-ai treaba, functioneaza la fel de bine si aia de 80%. Diferenta e in ce contine de la 70-80% incolo. Ca e vorba de obicei de NaCl ( sare de bucatarie ) si CaCl2 – asta e un dezinfectant miroase puternic a clor si nu prea il… Read more »