Lapte: Constatare simplă

O constatare semidegresată cu privire la laptele slab , cu care îmi beau cafeau acum , pe regim , apropo de care, am ajuns la 64.8 în vreo 5 zile, da’ acuma sunt pe 65.2 și scad lent (sper) , că mă strâmbă foamea și mă ceartă lumea că nu mănânc.

Constatarea e că în UK nu am găsit lapte semidegresat care să aibă și gust. O fi, dar nu l-am găsit eu, deci nu bat nimic în cuie. Laptele normal din supermarketuri de acolo. Că vorbim de ăla generic cu numele supermarketului pe el, că vorbim de Cravendale sau Arla, sau Yeo ( ăsta parcă are gust mai bun decât restul dar nu prea îl găsesc) concluzia e simplă. Ăla “whole milk ” e bun, mai bun decât ce găsești în general în România ( aproape de ăla pe care îl mulgea mama de la vacă până acum 1 an și ceva ) , dar daca cumperi de la semidegresat spre degresat , e pișat, doar culoare. L-au decapat și de gust.

Eh, in Romulania nu prea e așa. Laptele degresat mai are ceva gust, iar ăsta de la Zuzu e bun. Chiar e bun. Le fac reclamă gratuit, da, cu logo.

Poți să faci o cafea decentă cu el. Copiii pot mânca cerealele, dar ăia mănâncă cred orice lapte. Se mai strâmbă ei, dar mănâncă.

Cred că e treabă de “profiling the consumer” sau ceva , că în UK văd că mai toată lumea preferă whole milk. P-aici cred că îl preferam mai slab, suntem obișnuiți cu apă în el, de pe vremea lu’ tata Ceai, noi îl bem mai light așa, că nedegresat e prea tare, arde la burtă . Sau ceva.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ursu
Ursu
3 years ago

Fix asa e laptele si in Belgia. Are gust de amidon cu apă.

0040
0040
3 years ago

Lapte de la Olympus ai incercat? Mie ala mi se pare cel mai ok de prin zona.

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Da, e ok și de la ăia, dar ăla de 3.7% , ăla semi mi se pare cam fără gust. Nu găsesc mereu, dar mai cumpăr din când în când

Redoo
3 years ago

Ale mele nu halesc dăcât laptaria lu caimac sau artesana. Bine, cea mare baga in continuare lapte de cocos si orez, a ramas setată de pe vremea cand avea intoleranta la lactoza. App…stiai ca se poate face cozonac cu lapte de cocos? E chiar bun..

Catalinx
Catalinx
3 years ago

De lăptăria lui Caimac nu am auzit până acum, de la ăia, Artesana găseam in Auchan niste iaurturi foarte bune. Nu am găsit nimic comparabil pe piata din Romania sau UK până acum..
Destul de de nișă totuși. Nu le găsesc pe ălea la mine la țară probabil aș putea să fac comandaa distribuitor, dar sunt perisabile, nu pot sa comand 100 de borcane și sticle :)).

Stropic
Stropic
3 years ago

Laptaria lui caimac e bun, si e si frumos in sticla de sticla, dar are 4% daca nu ma insel.

Moromete
Moromete
3 years ago

De când cu ciuna asta am stat mult pe la țară, unde am redescoperit laptele de capră.
Babaiatule, tu știi ce aroma are laptele de capră? Simți ierburile din el. Acum umblu sa imi cumpar una, ca am observat ca beau 1l pe zi(sa tot bei cu lipie) si e scump chiar si cu 7lei/2.5l. Lucerna am(putrezește aiurea), cereale am… Nici nu trebuie sa o pasc. Sta si livrează lapte.

lucerna
2 years ago

Eu de ani de zile folosesc laptele Pilos de la Lidl. Intr-o perioada am luat si noi lapte de la tara dar la un moment dat s-a schimbat gustul nu mai era bun. Domnul a zis ca a inceput sa dea lucerna pentru vaca si din cauza asta s-a schimbat gustul laptelui. Cica laptele nu are nimic….dar n-am mai putut sa beau, tot gustul ala ciudat am simtit.