Burghie

Scot mașina de găurit ieftină , să batem niste gauri în lemn + metal și râde tata de mine. Nu că de mașină, că are mai bine de 5 ani și s-a cam futut mandrina și nu mai prinde bine,nu. Aia e ok.

Că de burghiuri că nu îi arată lui ca și gând ar trece alea prin fier , deși ele sunt vândute pentru asta. Dar are dreptate, am observat si eu asta la prima gaură, acum vreo 3 ani.

Da’ , ii zic lu’ tata să aibă puțintică răbdare , să nu râdă încă, că eu am luat măsuri atunci, pe loc. Numai să îl gasesc pe ăla bunu’.

Și l-am găsit. Și trece prin metal ca prin brânză. Mă rog, ar trece, dacă ar fi mandrina bună. Așa, e un pic mai cu chin că patinează in mandrină.

Nu știu dacă burghiele de la Tivoli sunt cele mai bune, sau pe aproape. Cred că nu sunt, că sunt unele de la ăștia unde lucrez eu și mai bune, sau asta banuiesc. Și am sa caut sa vad de unde cumpăr un set , că sunt industriale și nu le găsești chiar în Dedeman.

Dar oricum nu-i chinezu’ că francezu’ , când am incercat să găuresc cu primul, am futut 3 burghie de metal și nu am dat nicio gaură că lumea . Cu ăsta am dat atunci 4 gauri și acum 8, cred. Și arată ca nou.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
14 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Doru Vlad
Doru Vlad
3 years ago

Nene e un burghiu de 6. Ala trebuie să te țină o viață.

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Păi și celălalt tot de 6 era și tot o viață a ținut. Dar a avut viața scurtă.
De ce contează diametrul pentru cât ține?

Livache
Livache
3 years ago

Hmm.. am ratat articolul din 2016 pana azi 🙁 Skill-ul ala e o jucărie ieftina, asa ca nu înțeleg de ce aveai așteptări mari de la ea. La scule era mai bine dacă nu erai chitros, iar în cazul tău (casă) era bună o scula pe acumulatori. Nu ceva periculos: o rotopercutanta Makita cu 10.8V are cam 2kg, costa pe la 200 euro și nu aveai emoții la mandrina.. am răs la sfaturile omului cum ca la beton sa dai turație.. ntz, percuție îți trebuie! În plus, un burghiu de 6 /8 de lungime mică, din ala cu 4 pastile… Read more »

Catalinx
Catalinx
3 years ago

In ce sens era mai bine? Am platit 245 de lei pe o scula care merge de circa 5 ani. inteleg ca pentru 200 EUR aveam speranta de viata 19 ani? Chiar si asa, parca nu era alegerea buna atunci. In 2015 castigam decent pentru Romania, dar aveam mai multe cheltuieli pornite ( rata la casa, rata a masina, renovarea casei de la tara in desfasurare, nu aruncam chiar asa cu hartii de 200 de euro pe scule pe care nu le folosesc profesional. A fost o investitie foarte, foarte buna, din perspectiva mea. Nu simt nevoia de chestii cu… Read more »

Doru Vlad
Doru Vlad
3 years ago

In general un burghiu de 6 îl folosești pentru gauri de penetrare, nu de adâncime. Așa că perioadele in care e in folosință, in contact cu metalul, sunt mai mici, deci șansele la uzură scad si ele. Ideea e ca daca te încântă ceva promoție la Dedeman la o chinezerie no name, mai bine da foc direct la bani. Altfel și un burghiu de hobby dintr-o clasă superioară de preț rezistă ani. Mai ales când îl folosești si cu ceva de genul cutting liquid.

Livache
Livache
3 years ago

nu știu de ce eu prefer sa pierd o ora căutând cutia cu bormasina, măsurând burghiul, desenând unde sa dau gaura iar atunci când bag scula in funcție sa știu ca merge din prima și ca în maxim 2 minute e gata treaba fără stres.. zic că sentimentul ăla ca te poți baza pe sculă face aia +150 de euro

a.. și la betoane încearcă un sds

Doru Vlad
Doru Vlad
3 years ago

La banii aia prefer sa mă duc la Leroy Merlin, au in fața un stand cu închirieri de scule, plătesc pentru o zi și gata. Nu as da 150E+ pe nicio sculă din casă in condițiile în care am un simplu apartament și nu folosi sculele alea luni de zile. Polizorul meu unghiular a tăiat trei bucăți de granit acum 4 ani. De atunci cand am ceva mai serios, gen am montat o barieră la locurile de parcare, fuguța la centrul de închiriat pentru un rotopercutor profesional. Ah da am o șurubelniță Bosch Blue Line dar aia e permită cadou.

Doru Vlad
Doru Vlad
3 years ago

Le acum citii despre tatăl tău. Nene la găurit metal trebuie răbdare și aplicat presiunea cat e.nevoie. Nu ai ce cauta cu mai mult de 600 rpm și nu te apeși puternic în sculă.

Maniaxro
Maniaxro
3 years ago

Te rog nu te intitula #romulanvero cu mandrina aia virgina. Unde sunt urmele de la cei doi clesti papagal necesari ca burghiul sa fie strans cum trebuie?

Maniaxro
Maniaxro
3 years ago

Să cresti mare (in conturi)! Ai grija cu cleștii aia doi să nu pățești că la cheia de flex, nu vreau sa te am pe conștiință. Așa ai și avantajul ca doi clesti papagal sunt oricând mai ușor de găsit/greu de pierdut decât cheita de mandrina. Rpm vezi că le ai pe eticheta bormașinii pentru ambele trepte de viteza cu trăgaciul la max. Apoi extrapolezi că un inginer 🙂 Dacă ai timp/chef învăța să asculți burghie. Mai ales daca o faci la nivel basic nu e atat de dificil dacă ai un bob răbdare și te ajută mai ales daca… Read more »