Bill Gates. Propagandă la mai multe capete

Din punctul meu de vedere Bill Gates este unul din geniile secolului trecut și începutului de secol XXI. Asta nu e neapărat de bine, sau de rău, dar e, fara îndoială, unul din oamenii cei mai vizionari și mai calculați care este.

Știu că acuma lumea e cu Elon Musk & shit.

Cei doi sunt asemănători în sensul că visează la lucruri care acum par imposibile și fac ceva în sensul ăsta . Și că au miliarde de dolari de băgat în visurile lor.

Diferențele sunt multiple. Una ar fi că pe linie de pregătire / știință , Elon Musk e un fake. Nu-i genul de om care să stăpânească științific enunțurile pe care le face. Bill Gates a fost mereu opusul, eu îl urmăresc de vreo zece ani.

Elon Musk are un PR fantastic de bun , în timp ce Bill Gates nu prea ( muie Windows , muie Microsoft etc ).

Gates si-a făcut averea cam pe pula lui. La celălalt e discutabilă treaba.

Acestea fiind spuse, fără îndoiala Bill Gates e probabil unul dintre cei mai influenți oameni din lume și pe bună dreptate.

Rulează la Netflix un documentar numit în Mintea lui Bill Gates , care ne prezintă ce deștept e el și cum nu mai e nimeni pe lume cu creierii lui și cu așa bune intenții.

Bineînțeles, că trece în viteză și fără să bage în seamă peste unele aspecte din cum a ajuns Microsoft furnizor de software oficial și pe bani la o grămadă de state, pentru aparatul de stat, dar mai ales pentru sistemele de educație, iar alte aspecte legate de monopolul în US, unde a fost și supus unui proces sunt luate la perie, și aduse în discuție să fie acolo.

Acuma, lăsând asta la o parte, părerea mea e că omul e bine intenționat cu privire la eforturile și ceea ce face el.

Și până la urmă chestia asta contează , dar nu exclusiv. În urma documentarului in care el explica în 2015 cum omenirea este vulnerabilă in fața unor contagiuni, deși inițial scoaterea lui de la naftalină i-a adus un PR bun, după niște lockdown-uri și limitări de drepturi în diferite țări, perspectiva oamenilor cu privire la părerile lui s-a schimbat . Se ridică destul de des tema “stăm în casă că așa vor șefii la lume , Bill Gates si cu ( nu mai știu cine e celălalt din retorică)

Prin urmare, dacă tot stau oamenii în casă și se uită pe Netflix, li se livrează la botul calului propagandă ca să le explice celor îndoiți cum e cu Gates, de ce e el mai șmecher decât guvernele și cum intențiile lui sunt cele mai bune și realizările lui sunt memorabile ( realizările de până acum chiar sunt notabile, nu-i de negat )

Și e un pic și-un fel de mesaj care ne sare pe noi romulanii, dar util pentru americani, care o ard ando alegeri de președinte anul ăsta. Și e un pic , un pic de diss la adresa politicii trumpiste și a relației cu China, de care cică ar fi nevoie, așa zice la docoment, na.

Tot ce vreau să spun e “a se consuma cu un pic de sare

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
capsunaru
capsunaru
3 years ago

Bah… am ramas cracanat despre stiinta romulanilor in materie de… burghie. :))

Altfel,mai usor cu pianul (vasile poarta) pe scari…. peste un sfert de secol va fi mai “iubit” ca Icler

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Bah… am ramas cracanat despre stiinta romulanilor in materie de… burghie. :)) Crezi că nu? În ciuda informațiilor triviale (la nivelul activității mele in materie de găurit ) din articol, lucrez de ceva vreme pentru unii care produc unele ca ăsta și mai bune și am văzut vreo două demo-uri cu unele mai socotite. Crezi că ăsta e ok de dat o gaură în platbandă ? 😉 Chiar sunt nesimțit că nu mi-am cumpărat un set de la ei până acum. Bine, am lucrat și pentru Mercedes și BMw și nu mi-am cumpărat mașini de la ei, dar zic și… Read more »

capsunaru
capsunaru
3 years ago

Boss, pune traductorul si citeste despre “idolul” tau Vasilica… :))

https://dondelaverdadnoslleva.blogspot.com/2020/06/seis-verdades-sobre-bill-gates-que-no.html

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Mi-e lene sa pun siteul pe translate din telefon, dar înțeleg cca 70% din ce scrie acolo și am citit retorica asta , cu tot cu sursele alea ( de majoritatea știam in avans , nu e un secret că Bill Gates e preocupat de epidemii și sănătate mondiala , nici de scăderea / oprirea creșterii populației ) pe mai multe bloguri din mai multe țări și le clasific drept conspiraționiste.
Nu-i nicio dovadă acolo de rele intenții sau de “o mână criminală”.

capsunaru
capsunaru
3 years ago

Da…conspirationisme,normal.Dar numai un sfert de-i adevarat,e super grav.
Adevarul e ca toti astia (nu-i mai numesc,sunt arhicunoscuti) sunt apostolii lui Gizas, si-i preocupa,mai intai de toate,bunastatrea pulimii !

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Eu nu zic că îi preocupă mai întâi de toate bunăstarea pulimii, deși puță ăla a făcut câteva chestii ( pe lângă altele stupide ) care au ajutat la îmbunătățirea unor condiții de viață ale pulimii. Dar nu il desenez eu acuma in arhanghel.

Doar zic că ar trebui să faci diferența între fapte , declarații și procese de intenție.

capsunaru
capsunaru
3 years ago

Ai aflat ca pretinul tau Vasile vrea sa produca lapte matern ??

capsunaru
capsunaru
3 years ago

Nuuu…. e de bine! Totul e spre binele populimii,ce naiba…