Autoritățile sunt imaginea poporului în oglindă

Mă uitam la România TV fără intenție, dacă acolo ține tata tembelizoru’ ce să fac?

Și aveau ăia pe rol două subiecte. Unu cu șefu’ la poliția de frontieră care și-a dat demisia după comentariile și problemele legate de coada de la Nădlac. Și gurista pro-pesedistă din platoul cu nulități zice că “după ce l-am demis PSD-ul de rău ( ăsta era șeful poliției din Caracal când cu Dincă) l-au luat PNL-ii de bun, ignorând că ăla a fost mutat la poliția de frontieră tot în timpul mandatului Dăncilă, deci PSD. Nu, nu l-au luat ăștia de bun, fiind incompetent , l-au promovat, că așa în management. În fine, mâncători de căcat pe bani. Interesant că nimeni nu vede niște probleme: de ce e vama aglomerată, ce se poate face pe temă , etc?

A doua temă e aia a moldovenilor sparanghelizați în timpul pandemiei și lăsați acum cu buza umflată prin Germania, atârnători la mila statului român, să se întoarcă în țară. Motive tradiționale romulane:

– Că de ce i-a lăsat Vela să plece, că el ar fi semnat să poată ieși ăștia din zona carantinată . Cum ar veni că de ce li s-a respectat, oferit, dreptul la muncă, în condițiile în care statul e incapabil să ofere protecție socială pe măsură restricțiilor impuse.

-Că de ce nu face statul român nimic cu ei.

Păi , face , îi aduce acasă, deși e drept că ambasada României în Germania , precum peste tot pare că e acolo mai mult ca să fie.

E un nene penelist , care era pe telefon cu ei, nu știu cum îl cheamă, fost ziarist, îl poreclește lumea “ruj roz”, care face acuma scandal că l-au scos un pic din schemă și a pus totuși un pic problema corect. Cum că a cerut control la firmele românești care i-au recrutat pe ăia.

Că aici e șmecheria. Aici cineva le-a acceptat și făcut ălora contracte cu preaviz de o zi, ceea ce nu e nici ilegal nici nemaiauzit, dar agenția aia nu prea și-a reprezentat clienții, la fel în cazul salariilor sub minimul orar din Germania, da. Sunt niște contracte private, iar statul pe ăștia trebuie să tragă.

Cumva lumea uită care e rolul statului ( în afară de japca pe taxe ) că altfel putem fi, coaie, fiecare pentru cetatea lui, sau pentru el, la mila vandalilor, că nu-i diferență. Adică , să facă și el, pe măsura puterilor lui, fără așteptări fantastice de la România, lucruri în ajutorul și în sprijinul cetățenilor lui. Cam atât.

Nex. Nimeni nu vede asta. De ce i-ați lăsat mă să plece. I-a dus statul romulan la sclavie ,în mentalul colectiv. Doar că nu. Niște contracte private au permis asta, iar problema statelor, romulan și german e că permit transformarea obiectului de activitate al unor companii , dintr-unul legitim într-unul de sclavie / trafic de persoane. Că linia de demarcație e una clară și se referă la retribuția muncii și oferirea de condiții de lucru demne de drepturile omului. Atât.

Văd oameni îngrijorați că li se ia temperatura. De când e dreptul lor să intre oricum in niste locuri publice care nu le aparțin, nu e clar.

Văd oameni care nu sunt ok cu faptul că “s-a dat drumul la lume pe străzi” și le e frică că s-ar putea infecta, dat în același timp ei vor să fie pe străzi, vor să meargă la birou, deși au posibilitatea de a lucra de acasă . Dar s-au plictisit au nevoie de socializare. În concret cu nume și prenume, nu-s abstract aici.

Ceea ce vreți voi toți e să ne luați nouă drepturile, să vă construim o lume mai bună doar pentru voi , doar cu sacrificiile noastre.

Nu vrea nimeni, din ce îmi dau seama, să fie toată lumea izolată , ca să se uite ei din casă să vadă străzile pustii, nu. Vreți toți să circulați pe străzile pustii, să vă uitați la fraierii închiși în casă, cum se zgâiesc pe la geamuri, că voi aveți treabă.

Oameni care protestează împotriva deschiderii bisericilor, căci , cumva îi deranjează pe ei de la spart semințe in parc .

E ok, m-am obișnuit cu lumea ca scenă de stand-up comedy, sau “commedia dell’arte”.

Mesajul nu a a fost nicicând #stauacasa, ci #staiacasa #casaieseuafara.

Problema e că cel puțin atât timp cât clociți abuzuri ca soluții, voi ca cetățeni veți primi abuzuri. Altfel nu se poate.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Florin
Florin
3 years ago

Cam ai descris aici Romulania. Cam toti vrem sa fie reguli, dar pentru ceilalti :)).

Stropic
Stropic
3 years ago

Stai putin. Tu cand semnezi contractul te duci la ambasada sa ceri sfaturi? Sa vezi daca e ok tariful? La fel, daca intarzie plata repede la ambasada sa ii sune sa rezolve? Adica nu stiu de unde si pana unde trebuie ambasada sa te tina asa de mana. Sunt oameni mari, majori, sa citeasca contractul, sa se descurce. Le-au dat aia teapa? Nasol, sa ii reclame prin statul german, sa isi ia avocat, sa faca ce or sti. In ce ma priveste e strict problema lor. Daca erau rapiti si torturati sau ceva intelegeam, dar asta e o decizie proasta… Read more »

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Cred că comiți o eroare grosolană aici. Confunzi aspecte comerciale dintr-un contract oarecare sub semnătură privată cu abuzurile colective asupra unor cetățeni, muncitori , abuzuri împotriva drepturilor de muncă și drepturilor omului. În mod normal instituțiile statului cu pricina , stat civilizat cu care suntem aliați și cu care s-a discutat, în particular, situația asta specială a muncitorilor români din agricultură la nivel diplomatic, ar trebui să îi protejeze. Doar că administrația locală se fofilează, se dezice de acești cetățeni, că nu sunt ai lor, iar rolul ambasadei romulane , în acest caz, este fix ăsta, să discute la nivel… Read more »

Stropic
Stropic
3 years ago

Dar nu sunt colective, ca nu toti romanii patesc asta. Ba, nici toti culegatorii. Sunt 100-200, o picatura in oceanul de acolo. Nici drepturile omului nu sunt, ca nu e tortura in conventia de la geneva neplata salariului. Au dat unii faliment si nu le-au platit salariile –> a intervenit sindicatul din germania si cica ii primesc la un moment dat. Eu nu am vazut (in articol) ca se dezice statul german, ba dimpotriva declara ca ii sprijina sa primeasca banii. Acum ce vrei sa faca statul roman? Sa inceapa razboi? Cum putea sa se evite situatia asta? Stiu si… Read more »

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Păi 100-200 INSEAMNA o problemă colectivă. Dacă ar păți toți ar fi o problemă generala. Dacă ai o rețea de proxeneți care trafichează 100-200 de femei la produs ți se pare o problemă colectivă, sau una individuală de contracte, să se uite bine la ce semnează? Cum să declare război statul român?!? Tot ce trebuia pulică ăla să facă era să îi de-a un telefon ministrului muncii din Germania și lu’ tanti-sa Merkel, că de-aia e ambasador. Să le acorde ora ajutor se la ambasadă , din ăla public, vizibil, să cheme presa și eventual să ridice problema / sau… Read more »

Doru Vlad
Doru Vlad
3 years ago

Sttppic este ca habar nu ai ce este și ce atribuții are o ambasadă sau mai bine zis scopul principal? Dai dovadă de un înalt alfabetism profesional mixat cu atitudinea aia sunt români dar nu-s ca mine, nu ma regăsesc sub nicio formă în ei, așa că dă-i in plm!

Stropic
Stropic
3 years ago

@Doru Vlad: ba dimpotriva, nu ca nu zic ca nu-s ca mine, ba zic fix opusul, ca sunt exact ca mine!!! sau ca tine, sau ca altii. Adica eu cred ca tu ii vezi pe oamenii astia cumva inferiori tie – asa, un fel de prosti sclavi care nu se pot descurca singuri. Altfel, cate contracte de munca ti-a verificat tie ambasada? Zi tu mai exact si concret ce trebuia sa faca ambasada si n-a facut. @Catalinx: din ce vad eu tot ce spui tu a fost deja facut. mai mult de guvernul german, mai putin de ambasada, dar a… Read more »

Catalinx
Catalinx
3 years ago

@Catalinx: din ce vad eu tot ce spui tu a fost deja facut. mai mult de guvernul german, mai putin de ambasada, dar a fost facut. LOL. Da, dar cum? Stii cum? Cu proteste in fata ambasadei romulane, dupa ce au fost luati la suturi, ca nu are nimeni timp de ei, dupa ce a aparut in presa faptul ca pe Hurezeanu il doare in pula ca ala e acolo cu alte treburi decat ce cere munca de ambasador. Dupa ce cetatenii romani au initiat actiuni individuale sprijiniti de avocati si de, culmea, organizatii sindicale NEMTESTI. Pai, pula mea, doamna,… Read more »

Stropic
Stropic
3 years ago

Bine, ce-i drept nu am avut in vedere covid si carantine, traiam cumva cu impresia ca se poate circula totusi. Daca a fost fix in perioada in care nu existau autocare, trenuri, avioane, atunci da, 100% trebuia sa se descurce intr-un fel ambasada, aici sunt complet, complet de acord – fie cu cazare, fie cu transport. Mai ales ca au plecat cu acord din partea guvernului. Probabil am tot vazut cazuri din astea de intarziat la plata de m-am desensibilizat. :))) e drept, nu pareau sa fie cazuri sociale, dar sigur nu le-a convenit amanarea. Si tot de nevoie munceau… Read more »

Mad
Mad
3 years ago

In primul rand, eu am un mare respect pentru oamenii aia. Pentru ca fac o munca grea si pe care tot mai multi nu putem sa o mai facem. Asta au vazut si angajatorii lor din mai multe state UE( acum cand bastinasii nu sunt in stare de nimic).
Cred ca trebuie protejati suplimentar pentru ca ei nu se asteapta sa fie inselati( in strainatate si mai ales de nemti)
In al doilea rand, s-a dus asta de la Min. Muncii si a aranjat se pare ceva pe acolo( dar numai pt o categorie din pacate) :
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/germania-schimba-regulile-pentru-muncitorii-straini-din-abatoare-anuntul-facut-de-violeta-alexandru-1311218