Ultrascurt cu grătar

Az’ (adică ieri ) n-am invitat pe nimeni la grătar, problema fiind că a trebuit să îl fac singur . Și, mă rog , că  mâncat cam mult.

Dar în afară de asta vreau să zic , pentru ăia doi trei care mai locuiți pă Anglea, deși probabil știți, că eu sunt ăla noul , o chestie mică.

Sunt niște coaste de porc bbq la Tesco ambalate mișto. Au și un sos care miroase bine.

Să nu le cumpărați că sunt niste jeguri ordinare. Nu știu cât costă, dacă sunt scumpe sau nu, că le-am luat așa “rest la motorină”, dar nu mai cumpăr altă dată, asta e clar.

Send to Kindle

8 Replies to “Ultrascurt cu grătar”

 1. Care e treaba cu brichetele astea, nu prea le înțeleg eu, miros cam ciudat când le aprinzi, habar nu am ce e in ele, am luat o data, nu îmi mai trebuie, e drept ca durează mai mult dar am găsit pe la mine niște cărbuni mai marisori, care tin o viața, ai timp sa învârti pe grătar tot ce îți poftește inima fără sa faci refill cu cărbune, scrie pe ei “ qualite resto”, diferența e ca bucatile alea de lemn sunt mai mari și nu mai cumpăr altceva de când am văzut cum merge treaba cu ei.

 2. Mie imi plac mai mult brichetele. Dupa ce se aprind nu mai scot fum si tin vreo doua ore. In fine, astea pe care le-am luat de la Tesco nu-s asa de bune, cam miros cand se aprind si scot si fum cand se aprind, dar brichetele de la “Weber” sunt mai bune, in sensul ca se aprind aproape fara pic de fum si le poti aprinde cu cateva picaturi de gel cu etanol ( nici ala nu miroase).

 3. Brichetele alea sunt smokeless sau doar in forma de brichete? Am unele smokeless langa care pot sa adorm pana se aprind si parca as lua unele mai rapide asa.

 4. Alea Weber sunt aproape smokeless, dar tot asa se aprind mai greu. Daca vrei repede tre’ sa pui mai multe picaturi din alea de gel cu etanol. Torni la juma de flacon asa 🙂 .
  Astea de la Tesco se aprind mai repede, dar sunt mai mult la categoria” forma de brichete” , dar fac fum la aprindere, mai mult decat ce vezi in poza, gen. Bine , acolo e fum un pic si de la lemnele cu care am aprins focul.

 5. Cel mai bun /gustos gratar ever: pe jar de stejar/fag. Brichete n-am incercat,dar parca nu-mi place coxul… :))

 6. De acord, dar plm, când ai curtea de 50mp acum vecinii pe rază de 3 case cu grătar cu lemne. Plm, totuși zic să fiu și eu civilizat că ei nu mă afumă pe mine.

 7. Recomand oricui cu incredere sa investeasca in asa ceva https://www.dedeman.ro/ro/aprinzator-de-carbuni-landmann-tabla/p/7025035
  Nu mai trebui etanoale, surcele sau orice alte nebunii. Doar nitica hartie si in 15-20 de min (cat cureti gratarele si pregatesti chestiile) carbunii sunt aprinsi cum trebuie. Un alt avantaj e ca daca ai de gratarit multa carne poti sa mai pui o cana de carbuni la aprins cat tu prajesti carne si e foarte eficient tot procesul.

  Daca nu aveti lemn de fag/stejar sau mangal si sunteti pe la tara puteti incerca stiuletii de porumb (fara graunete, normal). Tin jarul foarte bine si iese un gratar decent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.