Cu ochii lungi, cu ochii in soare

Torcea ventilatorul meu ca un V8 Hemi veritabil , iar eu aveam ochii lungi asteptand de pe 17 iunie ca promiteau aia de la Lenovo doua laptopuri : P1 gen 3 si X1 Extrem gen 3, dar pula mea, nu veneau si nu pareau satisfacatoare asteptarile.

Timp in care au scos ei editia T14 cu AMD ( ca pe aia de Intel o vazusem si râdeam și cu curu’ ) si am dat un ochi. Pe linie de procesor era ce trebuie , AMD Ryzen 7 Pro 4750U  nefiind chiar ca 4800H, dar totusi, se cam pisa pe i79750H, iar restul e oarecum potrivit pentru un tip modest dar cu nevoi. Mai puțin lipsa oricărei opțiuni de placă video discretă, care-l duce direct în găleata de opțiuni de business ieftine și, în general, pentru săraki.

Bătălie de joc să pot da 1300 de lire să iau ce trebuie, dar să nu mai am opțiunea de a pune pe șasiul ăla orice placă video, și-un Nvidia MX330 ar fi suficient in pula mea. Desi cica Radeon Vega Rx7 , placa integrata pe tehnologia AMD pare a fi similară ca performanțe cu MX330, MX350.

Aspect care îmi formează oarecum opțiunile pentru laptopul ce va să vie, pe care nu cred că-l mai amân până la anul că ceva mă face să mă tem că am să am nevoie să-i schimb și display-ul și am s-o fac, nu-i bai, doar că devine o sculă pe care mă pot baza mai puțin și probabil va fi retrogradată către un copil sau ceva.

Făcusem comandă de heatsink, dar urma să vină într-o lună iar ăsta nu mai ținea o lună, așa că am anulat. Am găsit la Lenovo pe site că mă pot înscrie ca service , dacă am o firmă – păi cum, n-am io firmă? M-am înscris , am comandat și am primit heatsinkul într-o zi, adică azi.

Așa da – 65 de EURO ( 43 piesa, iar 12 transportul rapid ) și montaj în 15 minute cu tot cu făcut film cu operația.

Acuma e altceva. Mă mai lasă în pace niște timp.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alifie
Alifie
3 years ago

Tocmai ce mi-o dat si mie aia mica cu suc pe un T450. In Romulania am vazut ca-s cam 50 de euro tastaturile asa ca o sa vina una de la aliexpress pe la 20E, ca nu-i graba. O sa fac un videoclip cu schimbatul de tastatura si cred ca o sa am mai multe vizualizari decat Henry Cavill.

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Partea proastă e că alea pe care le cumperi din România cu 50 de euro sunt la fel de proaste ca alea de 20 de pe AliExpress. Am luat și eu tot cu banii ăștia ( mie îmi trebuia “mâine”) și nu e de aceeași calitate ca alea originale. Din păcate.

Da, dacă faci clip probabil că faci vizualizări. Nu e chiar așa ușor de schimbat. Pe mine m-a ajutat soția, lol, că mă găsiseră dracii și îl făceam acordeon.

În general la calculatoare fac orice, dar nu mă pune să desfac tastaturi și să le și fac la loc.

Mad
Mad
3 years ago

Deci ai luat de pe site Lenovo pt produs Lenovo si nu e original?

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Da.
Am luat de pe site-ul Lenovo o piesa de schimb pe care scrie că e compatibila (probabil certificata ) – si are garantie. Ala original e făcut de Toshiba și nu aveau disponibil așa ceva. Habar nu am dacă se mai produc alea sau dacă le mai pot cumpăra de undeva. Probabil că nu. Laptopul a fost scos din producție în 2017, când l-am cumpărat eu.

Mad
Mad
3 years ago

Help! :/
Pe un pc cu 2 OS ( unul linux) care a functionat bine pana acum, se intampla urmatoarele chestii:
– pe Win arata ora cu 3ore mai putin, pe linux cu 3 ore mai mult
– pe linux nu mai tine minte aranjarea iconurilor pe desktop.
Contextul a fost urmatorul: mergea dar inchidea browserul( asta era singura problema). Presupunerea a fost ca s-a stricat OS-ul linux. Dupa reinstalare s-a constatat ca de fapt era o placuta de memorie RAM. S-a schimbat placuta si bateria de la bios dar au aparut probl astea.

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Legatura dintre ora si sistemul de operare nu tine de bios sau altceva. Ai setari de timezone in ambele.Daca se fute bios-ul sistemul nu-si mai tine ora cand e oprit. Si fie incepe mereu de la data initiala setata in controller fie isi ia ora din retea – windows
Daca nu salveaza setarile – atunci e o problema. Asta ar putea fi si ceva de genul ce spui tu cu aranjearea iconurilor pe desktop in linux. Nu am avut problema asta, da’ sugerez sa mai faci un test de RAM.

Alifie
Alifie
3 years ago

S-a schimbat placuta si bateria de la bios dar au aparut probl astea Daca s-a schimbat bateria de bios probabil ca si-o luat ca data pe cea initiala – setari din fabrica. Banuiesc ca trebuie setata data corecta in bios dupa care in Linux si Win. Daca s-a schimbat o placuta de memorie sa nu mai fie si alte probleme, am avut placi de baza la care se ducea controlerul de memorie si-mi dadea orori doar daca puneam ramii in dual channel, daca lasam o singura placuta de memorie in 64 bit, nu mai avem erori pe memorie. Probabil ca… Read more »

Mad
Mad
3 years ago

si-mi dadea orori doar daca puneam ramii in dual channel

s-a făcut setarea în bios după schimbarea bateriei și dacă ține minte pe win tot nu știe pe linux-

și da, ramii sunt pe dual chanel

văd că amândoi înclinați spre controller- thx de sfat