Restaurante fără chelneri

Am purtat mai demult mai multe discuții cu mai multă lume despre restaurante fără personal, automatizate. De vreo 2 ani, nu de ieri. Că io, că nu există că nu vrea nimeni, că n-o să meargă nimeni acolo. Aha.

Le Gică Contra

Și ziceam, coaie , cine pula mea mănâncă la alea și de ce. Păi nu mai bine îmi fac eu acasă tot ce trebuie, dacă e pe așa? Mă rog, soția , dar mă înțelegeți voi.

Acuma, pe vremea asta încep deja să prindă comenzile online dinăuntrul restaurantului. Scuza e sa nu îți sufle chelnerul in bot. Realitatea e că e și mai simplu și mai ieftin să nu mai piardă cineva timpul când îți ia comanda. Până acum, de când cu covrigul, am făcut asta doar la Pizza Hut ( nu recomand, dar vor copiii acolo) .

Dar până în pandemie, nu mai țin minte dacă în decembrie 2019 sau în ianuarie anul ăsta am fost la unul fara chelneri deloc . Pinchos se numește și e ceva lanț în Suedia.

Au ceva aplicație de mobil, normal. Faci rezervate de masă de acolo, mergi , te așezi la masă, nu îți dă nimeni “bună ziua” sau “futu-te in cur” , bagi din meniu ce vrei, plătești cu cardul in aplicație și îți trimit alertă când e gata mâncarea. Te duci, ca la împinge tava, la ghișeu, îți iei farfuriile ți le duci frumos la masă, ca un garçon ce ești, dacă ai și beuturi, tre’ să ai, primești un ding în aplicație când sunt gata și alea, urci un etaj, le iei ți le aduci la masă și te pui pe mâncat.

La sfârșit te întreabă dacă vrei să lași și spagă. Mi-am lăsat mie, în buzunar vreo 50 de coroane că sunt băiat gigel.

Și, din păcate, cam ăsta e viitorul. Cred. Mie nu îmi place, mă organizez să am nevoie cât mai puțin de viitorul ăsta.

Știi, eu credeam că treaba asta cu automatizarea o să fie la nivel de McDonald’s și alte fast food-uri, chestii de repezeală, de săraci, plm. Mă gândeam că la restaurante o să fie altfel.

Pentru ce contează, în Suedezia ăștia de la Pinchos sunt destul de apreciați.

Și dacă ignor aceste aspecte, mâncarea a fost ok, vinul și berea – vin și bere, na. Dar parcă tot nu m-aș înghesui. Bine, acuma nu se mai înghesuie nimeni nicăieri; 2 metri minim.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0040
0040
3 years ago

Fara chelneri merge de ceva vreme in unele parti. https://m.youtube.com/watch?v=kvzrP2lrvqA

Cu trenul e parca si mai misto ( video e de acum 9 ani)
https://m.youtube.com/watch?v=ciFAV5PAOrM

Numai bucatarul sa fie bun…

Fery
Fery
3 years ago

io-s autist, nu-mi place sa interactionez cu chelneri si plm, io-s ala care daca am de ales comand la mc la ecranul ala, nu vreau sa vorbesc cu nimeni.
mie da-mi mancare buna si lasa-ma sa platesc, nu ma deranja la masa, totul va fi bine. daca cumva e si mai ieftin ca n-ai chelner de platit, win-win

Catalinx
Catalinx
3 years ago

@0040: Bă, cu roboți nu, chiar nu 🙁 .
Pubul cu trenul din Praga da, e distractiv.

@Fery: Parțial înțeleg, da’ Io nu-s cel mai potrivit om să care farfurii, pahare. Mai pierd pe drum. Nici nu-s fan să fac asta. Adică , merge cu tava, ca la cantina, mec,dar plm.
Și după aia mai vrei și “tip” în aplicație – dă-o în pula mea.

Stropic
Stropic
3 years ago

stai si la coada printre altii sa iti iei tava, banuiesc

plus, tre sa te organizezi, sa vezi CE e gata sa stii pe cine rogi sa te ajute la carat, sa nu ai surpriza sa ai vin, apa si supa cand ajungi acolo. :)))

nu iti stranuta chelnerul in mancare, dar o poate face ala de la tava vecina. :))

Mad
Mad
3 years ago

Eu prefer chelnerul daca stie meserie. Daca nu, mai bine robot.