Scurt: românii care nu respectă regulile

Fusei până la Dedeman să fac niște cumpărături . Voiam să fac niște poze cu romulanii pe care îi doare în pulă de reguli și care sunt ei tari că piatra.

Mi s-a părut de la început suspect că nu era nimeni parcat pe locurile rezervate pentru handicapați. Încă nu intrase legea asta în vigoare.

Nu, coaie. Cel puțin acilișea la Vâlcea lumea respectă regulile. Am văzut un pulifrici fără mască, și-o dăduse într-o parte și-o ținea de ureche ( nu neapărat nemotivat). I-a futut tac-său mare (cred) una după ceafă imediat : “pune-o, bă, la loc , nu te căca pe tine. ”

“Stai, mă , să trag două guri de aer, că mă sufoc” și și-a pus-o la loc pe urmă, puștiul. Încărcase niste saci de glet pe un căruț și nu e chiar comod să respiri prin mască și să faci efort, deși nu pare cine știe ce impediment la prima vedere.

După ce am încărcat căruțul meu mai că aș fi făcut-o pierdută și eu.

Scanarea cu termometrul merge regulamentar , nu văd pe nimeni să protesteze oricum suntem toți reci ca votanții în Teleorman – 36 de grade, standard.

Distanțarea socială la fel , se cam respectă. Se mai băga lumea în față la coadă, da’ n-are treabă, asta nu e printre regulile anticovid, câtă vreme se respectă distanțarea socială restul poa’ să meargă că de obicei.

Singura chestie, la dus , îmi tot făceau oameni cu mâna “la ia-mă, nene” să îi duc la oraș. Da’ măști nu aveau. Oricum nu-i luam pe vremea asta, sau pe alta, dar zic și eu așa, pricinos.

În magazinul sătesc lumea poartă mască, dacă n-au mască au o eșarfă în fășurată multiplu, etc – știu, știu măștile sunt altfel, mai ales dacă sunt din ălea sub standard cumpărate la suprapreț.

Am fost în magazinul sătesc din alt sat; și acolo la fel. Am văzut lumea purtând măști pe stradă în aer liber. Plm , pe căldura asta eu zic că e chiar un efort și o dovadă de civilizație ( în sensul respectării regulilor, nu că cred eu că purtatul măștii în public e apexul civilizației, dacă intră și asta în codul bunelor maniere, precum cravata la cămașă, eu îmi bag pula în lume și v-o fac cadou)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments