I ❤️ dosarul cu șină: Avizul epidemiologic

Încep copiii școala, e musai să se distanțeze și ce metodă mai bună să îi faci să se distanțeze decât să îi trimiți pe toți mintenaș la medicul de familie să își ia avizul epidemiologic.

Bă, pulele ăstea din guvern nu realizează că niște copii ( câți nu se știe ) sunt in momentul ăsta bolnavi de covrig și nu au simptome. Și, în principiu, vor merge la medic să le dea foaia. Iar ăla o să îi măsoare din priviri, din termometru, din dracu’ să-i piaptăne și-o să le dea și foaia aia, după ce purecoșii ăștia  vor fi tranzacționat în drumul lor virusul minune. 

Din “fericire” e doar o chestiune de principiu că 89.5% dintre elevi nu au văzut vreodată medicul pentru avizul ăla. Se duc mă-sa sau tac-său la medic și le iau avizul pe “nu e doamnă bolnav” – în 40% din cazuri, în 28.5% din cazuri medicul le dă direct un teanc de avize ștampilate și le completează ei la fiecare intrare în colectivitate și în 12.5% din cazuri și le fac singuri că nu le verifică nici dracu’.  Numerele sunt scoase din burtă și vă las pe voi să vă imaginați unde mă situam eu, când duceam copiii la școală.

Acuma, falsul în declarații, sau in acte sub semnătură privată , fie înscrisuri oficiale se poate pedepsi inclusiv cu închisoarea , legea prevede. Dar să fim serioși , nu cred că a văzut cineva vreodată cum arată o mașină cu kilometri reali în România, iar de unii am auzit că au cumpărat case pe bază de fals și nu a ajuns nimeni în închisoare, ba dimpotrivă conduc țara.

Așa că știți absolut toți cum e cu adeverințele alea și din fericire doar puțini oameni o să se îmbolnăvească din cauza lor, la fel de mulți ca înainte o să se îmbolnăvească pentru că ele nu reflectă nimic de fapt,iar voi chiar o să vă duceți copiii cu oreion, pojar și păduchi la școală, de covid oricum n-ați ști.

Carevasăzică singura problemă cu chestia asta e că știm toți că e inutilă și nu justifică nimic. De ce spun asta e că nu am văzut vreodată vreun studiu ( am căutat) care să ne spună că urmare a verificărilor epidemiologice făcute la început de an au fost descoperite “X” cazuri de boli epidemiologice la copii, care au prevenit tot atâtea focare.

PULA.

Treaba merge așa. Vine părintele cu foaia și o transmite profesorului sau asistentei unității de învățământ. Pe unde sunt conștiincioși, că am zis că știu clar că astea nu-s pe bune, vin asistentele și îi iau la mână pe copii. Îi caută în cap , în gât, pe piele. All good.

În teorie cineva ar trebui să răspundă pentru hârtia aia. In practică nu poate răspunde nimeni, că-i imposibil să determini dacă copilul ăla avea simptome când s-a eliberat hârtia aia .

De ce se menține tradiția ? Că așa e legea.

De ce nu se schimbă legea ? Pentru că trebuie să pară că toată lumea e preocupată. Și preocupată este! Să ducă hârtia aia.

De ce nu se face ceva pe bune? Cum ar fi să chemi la începerea școlii tot personalul medical detașabil pe problema asta , adică medicii ăia de familie care ar trebui să piardă oricum zeci-sute de ore cu consultații epidemiologice, să îi aștepte la intrare și să le facă un screening rapid gen tu mergi la școală, tu acasă ?

Păi, aia e muncă pe bune. Noi cu hârtiile…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Doru Vlad
Doru Vlad
3 years ago

Nu înțeleg, vb de UK? Parca acolo erau copii la școală.

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Nu. De Romania.

Stropic
Stropic
3 years ago

Si eu am crezut initial ca de uk, ca nu imi aduc aminte sa fi adus asa ceva la scoala “pe vremea mea”. Se pare ca “pe vremea mea” a fost mai demult decat credeam eu. :))

Redoo
3 years ago

:)) aviz epidemiologic, aviz pt. intrarea în comunitate și aviz “apt pentru sport”…merg azi să le iau :)))

fullmeta1
fullmeta1
3 years ago

Eu la fiică-mea i-am făcut și test de covid, pe lângă avizul epidemiologic, au cerut de la școală, a fost testat și tot personalul de acolo. Nu la stat, am mutat-o in privat, poate reușește să învețe ceva anul ăsta.

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Realizezi ca testul ala = bani dati de pomana pentru confortul psihic, daca nu are simptome?
Cat e halatul pe an / luna la privat?

fullmeta1
fullmeta1
3 years ago

Așa și este, dar asta a fost cererea. 9000 euro/an. Fără transport.