UK: Impresii de lockdown

Nu mai e cum era. Nu mai e ca prima dată. Nu se mai sperie nimeni.

Nu știu în ce măsură respectă lumea condițiile de lockdown ca pe lockdown impus. C se respectă este distanțarea socială, însă am văzut asta in Reading și înainte de lockdownul official.

Nu e cu declarație, ca în România, nu e cu politie pe stradă care să te bată, să îți de-a amendă, sau să te întrebe un’ te duci.

Nu e nici cu baruri, frizerii, saloane , restaurante și magazine de haine și încălțăminte deschise.

E cu restaurante cu takeaway, in schimb. Cu magazine cu chestii generale deschise – nu doar supermarket-uri. E cu oameni care par rezonabili. Cam cum ar trebui să fie civilizat.

Știu asta că nici eu nu respect ideea de lockdown și aș submina oricând o asemenea restricție, nu contează unde/ în ce țară, indiferent de cât de dar dracu’ ar fi virusul.

Ceea ce aș sfătui pe oricine câtă vreme concepe și își asumă faptul că libertatea e mai importantă decât viața. Dacă crezi altceva stai în casă.

Ieri am ieșit până la un supermarket să cumpăr niște carne de grătar. Nu mai am eu invitați prieteni, dar e păcat să las vecinii ne-afumați. Nu am găsit caseta cu manele, dar mai încerc săptămâna viitoare.

Pe stradă era PLIN de mașini. Serios, era aglomerat. Pe trotuare și în magazin însă nu, semn că lockdownul înseamnă că se încuie fiecare în mașina lui cade îi oferă protecție la virus și distanțare socială și se duce unde are treabă.

Azi am fost până în centru. Să cumpărăm gogoși, lol. Ploua plăpând.

Pe străzi pustiu.

Da’ nu prea.

Pe high street e lume, spatii de închiriat din ce în ce mai multe, covidul ne-a intrat în oase la nivel de societate, nu numai la nivel de indivizi, dar tot așa , la nivel de societate dezvoltam anticorpi.

Pe stradă au montat deja decorațiunile pentru Crăciun, deci speranța e că o să fie cineva pe stradă să le vadă.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mike
Mike
3 years ago

“libertatea e mai importantă decât viața” , dar in comunism cum ai supravietuit boss ? Noi romanii suntem obisnuiti si cu mai putina libertate ca nu ni se apleaca daca stam un pic mai mult in casa decat sa ne plimbam brambura.

0040
0040
3 years ago

:)) ce te fila ala de langa tomberon in primul video