Jocuri: Costu’ cu Xbox-ul

Vine copilul mic că de Crăciun vrea să îi aduc cadou 2 (două xboxuri ) pe care să le ducem în România să se joace acolo jocuri gen Fortnite.

Da, da – sigur.  Anu’ asta moșul din lockdown.

Dar altă e treaba . De ce vrea ea două console, că  jocurile alea nu s spot juca split screen sau co-op și trebuie și două subscripții de gold la ele. Care, plm , costă un pic , că aici voiam să ajung.

Când am cumpărat consola am mers 3 luni promo 1 liră pe lună pentru game pass-ul ultimate. După aia am anulat. Pe urmă am mai făcut o lună abonament la gold, 7 lire, pe urmă am anulat că am plecat în România .

M-am tot bântuit copilul să-i activez iar goldul, i-am zis să își activeze că are card și alocație. S-a tot codit până când mi-a dat cardul să îi fac eu abonamentul.

Fiind noiembrie , 11 luni de la achiziție , mă gândesc că bagă ăștia iar oferte, că iar am găsit ultimate pass cu o lună la o liră,pe urmă 12. Luat o lună, voi dezactiva pe urmă.

In afară de asta , am mai cheltuit vreo 50 de lire pe jocuri , în total.  Nu-s multe, o mână.

Deci , anul ăsta estimez undeva până în 70 de lire cu totul.

Nu știu care sunt așteptările astora de la Xbox, îmi imaginez că mai mari. Dacă aș avea abonamentul gold continuu, ar fi probabil vreo 70 de lire doar din ăla. O consolă din ăsta rulează circa 5-6 ani ( ? ) , mă gândesc că te uiți la costuri asociate de vreo 700-800 de euro – lire in timpul ăsta? Bine, nu o să fie așa în cazul meu, doar fac un calcul .

Hmm. Când eram tânăr jocurile erau mai ieftine și vorbesc de cele cumpărate , nu de faptul că piratam toți aproape tot în bucata aia de lume.

Aveam console care clonau unele originale. ( Terminator2) . Cu tot cu jocuri.

Nu știu cât costau jocurile NES ( originalul ), nici consola, dar pariez că nu ajungeau la costurile astea.

Lumea, adică noi, suntem prea bogați și ne permitem să scăpăm prea mulți bani printre degete. Nici măcar nu ar trebui să fie rău, ar trebui să apară jocuri din ce in ce mai mișto , calitate adică.

Mnu prea văd asta. Meh .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
20 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
dam167
dam167
3 years ago

Jocurile sunt mai scumpe pentru că s-au prins developerii ca lumea ar plăti mai mult pentru ele. Am citit la un moment dat un articol pe subiect unde se specula că jocurile vor fi mai scumpe, iar alternativele vor fi abonamente sau variante mai golașe care pot fi completate prin microtranzacții/dlc-uri. Nu știu de ce zici că erau jocurile mai ieftine, pentru că nu erau (jocurile pentru PC au fost și sunt mai ieftine decât cele pentru console, dar oarecum proporția se păstrează). Ba mai mult, cumpăram jocuri/softuri/muzică piratate, abia când am dat și noi de internet am început să… Read more »

Manowar
Manowar
3 years ago

Nu si nu. Nu, nu sunt “mai scumpe” in sensul clasic. Daca te uiti la inflatie, chiar sunt pielea pulii. Dincolo de partea cu inflatia, jocurile pe care le piratam noi (sa-mi bag pula, ce scump era doom) erau niste pisaturi de 3-4 dischete. Pai, chiar comparam cu ce-i acum, cand un cinematic banal dintr-un joc bun implica de 5000 de ori mai multe resurse decat tot ce-ai jucat tu pe vremuri? Pe langa asta, discutam de entertainment. Pai, starcraft 2 are DOAR filmele de 2 ore. Si e calitate acolo, boss, bat alea ca story si realizare orice a… Read more »

Florin
Florin
3 years ago

Ceva comparativ cu HOMM3 nu cred ca o sa vezi, au incercat ei sa continue seria dar nu prea le-a iesit. In mare din ce am vazut se tot incearca remake-uri dupa titlurile care au prins (StarCraft2 (desi unii nu l-ar numi remake), Final Fantasy VII, Resident Evil etc). Nu e neaparat rau, poate prinde la cei ce nu au prins vremurile alea, dar tu compari cu ce ai jucat acum x ani si parca nu e la fel. La lansare toate jocurile costa ~60-80E, sa zicem ca ar fi 60h gameplay (single/story la modul casual) ai avea 1E/h ceea… Read more »

Florin
Florin
3 years ago

Inteleg sa-l dai mai ieftin cand nu mai e relevant si ti-e frica sa nu ramai cu el pe stoc, dar de la inceput era mai ieftin decat varianta digitala.

Siii asta nu e tot. Marketplace-ul pizdii – ca pe asta nu am stiut-o, am stiut ca o sa fie jocurile mai scumpe, dar am zis ca merge – nu are toate jocurile si joculetele pe care le gasesti pe discuri.

Astia sunt chiar tigani.

Mars
Mars
3 years ago

Asa se intampla cand pensia iti bate la usa, ti se pare ca Soliter e cel mai bun joc. In ultimii ani au aparut o multime de jocuri pentru toate gusturile, care chiar folosesc resursele actuale la maxim, iar preturile sunt decente daca le cumperi la oferta. Aven Colony- 10 Euro (momentan pe playstation store )pentru un joc de colonizare decent. https://www.youtube.com/watch?v=JFJxHwzJEbo Red Dead Redemption 2- 30 Euro -Din punctul meu de vedere, e unul din cele mai bune jocuri din ultimul deceniu. Povestea, calitatea video si felul cum se misca sunt incredibile. https://www.youtube.com/watch?v=Dw_oH5oiUSE God of War-20 Euro- un joc… Read more »

Mars
Mars
3 years ago

Aven Colony este si pe X Box si PC. Cred ca se joaca mai bine pe PC.

https://altex.ro/aven-colony-xbox-one/cpd/JOCXONEAVENCOL/

Manowar
Manowar
3 years ago

Pai aia e una din probleme. Jocul asta e de acu 10 ani. Ok , ai dat 100 de lire pe el, scump, nu imi dau seama de ce, eu cand am cumparat expansionul de zergi a fost vreo 20 de euro, ala de protoss tot cam asa, iar jocul initial parca tot asa, da-n fine. Pula mea, daca le cumparai cand au iesit (gen a doua zi), se adunau asa, pe la vreo 35 de lire bucata – si ai originalul, heart of the swarm si legacy of the void. Pe la 100, cred. Poate ma insel. Dar cam… Read more »

Manowar
Manowar
3 years ago

N-am avut eu bani de Heroes cand a aparut, acum de ce l-as mai cumpara, cand aia au dat faliment deja. Sincer? L-am cumparat ca mesaj. Salut, stimate companii de jocuri care urmariti ce se cumpara pe GOG, vedeti ca noi – fanii heroes3 – inca existam si avem bani. Uneori ne aud companiile alea (de aia avem wow classic si starcraft1/warcraft3 “reforged”). Alteori nu. Alteori ne dau teapa (warcraft3). Pierzi, castigi. Iar copiii ( ai mei), da – au si ei “dreptul” sa strice treaba cum si noi am avut. Absolut. Dar daca strica piata (si o strica), pe… Read more »

Manowar
Manowar
3 years ago

Nu ca as avea vreo compasiune pentru Microsoft, da’ zic asa – pretul de lista nu e neaparat ala, asa si Windows 10 pot cumpara cu 10 lire.

Nu stiu si n-am idee, ala era la top la cautare pe goagle. Ti-am zis ca nu stiu nimic de console. £8, $15, tomato, tomato. Nobody cares, bani de tigari, sa fim seriosi.

Nu aia e problema, ca dai 8 sau 15.

0040
0040
3 years ago

Eu am platit 1 time only pentru premium la wow. Nu joc vreun expansion nou, nu m-a prins de la pandaria incolo… Am ramas la wotlk, si unde joc, e de 10 ani acelasi wotlk. Si dupa 10 ani…inca vezi lume la leveling…. si nu putina. Amazing. Iar 1 time pay/account pentru premium (sa sari coada de la intrare) mi se pare decent. Unde am mai bagat bani… la travian, pentru gold. Dar acolo i-am si scos inapoi, ba chiar mai mult decat bagasem. CS joc 1.6…. dar destul de rar. Iar cu Assasin’s Creed nu am mai bagat asa… Read more »

0040
0040
3 years ago

Simplu. Cu un bug. Trebuia sa trimiti sms cu 5/10/20 euro ca sa iti bage gold. A fost o vreme un bug la cartelele prepay ca daca trimiteai sms , dar nu aveai bani in cont cati trebuia sa platesti.. primeai inapoi o notificare fonduri insuficiente ceva de genul dar primeai si goldul pe travian. Si in loc sa dai 20 euro, te costa doar 7 eurocenti cat era trimisul de sms simplu. Nu trebuia decat sa ai sub 20 euro pe cartela (sub cat trebuia sa platesti) , si…. clienti dornici de gold mai ieftin decat pe site. …mai… Read more »

0040
0040
3 years ago

Nope. In cele din urma n-a mai mers smecheria, dar nu stiu daca s-au sesizat aia de la travian sau aia de la numarul ala special unde trebuia sa trimiti banul…. cineva oricum s-a prins 🙁 Si cu scripturi te prind… la astia unde mai intru la wotlk, aveam un coleg isi facuse druid ca sa poata mina resurse si sa zboare fara sa mai foloseasca mountul. Lasa noaptea charul sa se plimbe in voia scriptului si ii detecta ala destul de bine minereurile, mina, apoi se facea iar cioara si isi lua zborul sa survoleze alta zona de pe… Read more »

kohtar
kohtar
3 years ago

se mai fac jocuri old-school, repetitive, entertaining si care sa poata fi jucate in single player.
Problema cu ele e ca sunt facute de gameri pt gameri si nu ies chiar ca un titlu premium de 50-60$.

Ultimul joc pe care am dat banii si l-am si jucat din categoria asta a fost FTL:
https://store.steampowered.com/app/212680/FTL_Faster_Than_Light/

Altfel, toate studiorile de jocuri au fost cumparate/ au ajuns conduse de corporatii/corporatisti. E normal sa maximizeze profitul fata de “placerea” adusa consumatorilor.