Natalitate și minoritate

La începutul anului UNICEF ( o organizație care se laudă că se preocupă cu ”salvarea copiilor”, dar considerând eficiența, o face cam cu eficiența cu care salvăm planeta, noi omenirea – referință la G. Carlin) a publicat un raport în care deplânge faptul că România se clasează pe locul 2 în topul natalității în rândul femeilor adolescente ( minore).

Foarte rău, trebuia să fim pe primu’ loc, considerând natalitatea periculos de scăzută plus faptul că emigrația afectează serios populația și media de vârstă în România.

Europa Liberă pretindea în alt articol reprezentativitate de la faptul că prima naștere din 2015 vine de la o femeie ( ei zic copilă, dar nu se încadrează în vârsta de copii) de 15 ani în noaptea de Revelion.

În mare societatea româneacă a întors problema pe dos, că, domne, țiganii sunt de vină, că mamele minore sunt mai degrabă de etnie rromă.

Procentual cam așa e. Din participantele la studiu, la rumânce aproape 10% din participantele minore, erau însărcinate sau / și aveau ceva boraci, la participantele rrome – spre 60%.

Cifrele:

Singura problemă reală a populației de etnie rromă e că ăștia au mai bine de 40% din mamele minore vârsta sub 15 ani. La vârsta aia discutăm de copii, că dacă naști sub 15 ani, ai luat vițel sub 14. La vârsta aia legea nu prevede nici consimțământ, nici capacitate de decizie, nici responsabilitate, nici drept de căsătorie, sau vreun fel de relație de întemeiere de familie, parteneriate, orice.

Conform legilor din România, copiii ăia sunt concepuți în sfera cadrului penal și nu mamele ar trebui pedepsite, ci părinții. La modul – ia bagă tu niște pușcărie. Și la țigani și la rumâni. Fără discriminare. Se observă că, în cazul mamelor de etnie română ”sweet spotul” pentru mame minore sunt vârstele de 15-17 ani. E normal, că dacă ai ajuns până la 17 fără borac, se presupune că ești la ceva școală și cum nu se acceptă să mergi borțoasă la școală ( DIN RAȚIUNI CARE MĂ DEPĂȘESC TE EXMATRICULEAZĂ ĂȘTIA) presupun că le e frică să nu se ia, mai rabdă.

Sigur, societatea modernă ne învață că dreptul la educație, că educația nu ar trebui întreruptă, că pula mea. Societatea modernă e cam stearpă, pe de altă parte și dă cam mulți bani pe fertilizare în vitro , pe întreținerea câinilor și a pisicilor de companie, dar mai ales, pe cotizația la pensie, dacă mă întrebați pe mine și ar trebui să-și bage în cur părerile cu privire la natalitatea în rândul minorilor.

Politica țării cu privire la familie și natalitate în râdul adolescenților ar trebui să fie ceva de genul ăsta:

  1. Să caute soluții să susțină femeile care vor să puiască de tinere, să le arăte că, în ciuda inconveniențelor, copiii nu-s chiar dracu’ pe pământ și că dacă oricum nu ești material de cercetător, doctorand sau în general carieră înaltă, mai bine nu-ți pierzi aiurea timpul și banii părinților prin facultăți inutile și încerci, cât ești tânără și cu gene ne-uzate, să te faci utilă. Că e contraproductiv să ajungi și bătrână și proastă și săracă și să te chinui să faci atunci copii.
  2. Să nu interzică accesul la educație femeilor însărcinate și să sprijine educația de bază ( aia 8 clase + liceu, sau cât e acum obligatoriu) .

3. Poate cel mai important, să verifice faptul că toate relațiile de căsătorie, coabitare – orice început de întemeiere de familie care implică minori sunt pornite la inițiativa și cu acordul și dorința membrilor cuplului. În caz contrar să pedepsească tutorii. Verificarea ar trebui să fie mai mult de un ”da” la starea civilă, că de aia plătește statul asistenți sociali.

Că oricât de tare ne-am dori copii, situațiile de genul ăsta nu-s prea OK și prima vină ( penală) aparține părinților minorului.

Acestea fiind spuse, populația României, cu tot cu natalitatea adolescentină de top, arată ca o pulă.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
3 years ago

Hai mai. :))) 1. Tot statul sa caute solutii. :)) pai cam ce solutii crezi tu ca ar exista? salariu pe viata ca au un copil? 2. Nu stiam sincer sa fie interzis, dar daca e, e interzis doar accesul la educatia la zi. Exista sigur scoli si licee la seral, unde dai niste examene si iei diploma. Ca sa nu mai zic de mii de joburi care nu cer asa ceva. Sa nu ne ascundem dupa deget. Fetele alea nu sunt sprijinite sa munceasca si prin urmare nu vor nici ele. De parinti, de prieteni, de tot, nicaieri nu… Read more »

rox
rox
3 years ago

Cred că totuși nu mai sunt exmatriculare elevele gravide/cu copii mici (doar din cauza asta, adică). Că se lasă ele de școală, asta ii altă treabă. Statul ar trebui să le încurajeze să rămână în școală, dar cum faci asta când minora are probabil niște părinți care trebuie sa meargă și ei la muncă, asta daca ii are? Făcând creșe și asigurând transportul. Ori nu vad ca prin satele alea unde copiii merg cate 5-7 km pe jos la școală, că nu au nici un microbuz, sa asigure servicii sociale mamelor minore. Și atunci rămân ele acasă cu copilul, iar… Read more »

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Cum am terminat liceul acum 18 ani e foarte posibil ca ce vorbesc eu sa fi fost suprascris de ultimul asteroid care a lovit pamantul si a omorat dinozaurii.

dar cum faci asta când minora are probabil niște părinți care trebuie sa meargă și ei la muncă

Optiuni de seral, in epoca trecuta.
In epoca asta, optiuni de online.

Manowar
Manowar
3 years ago

Sigur, societatea modernă ne învață că dreptul la educație, că educația nu ar trebui întreruptă, că pula mea. Societatea modernă e cam stearpă, pe de altă parte și dă cam mulți bani pe fertilizare în vitro , pe întreținerea câinilor și a pisicilor de companie, dar mai ales, pe cotizația la pensie, dacă mă întrebați pe mine și ar trebui să-și bage în cur părerile cu privire la natalitatea în rândul minorilor. Problema e ca alea care fac boracii aia nu prea iti produc tie contribuabili la sistemul social, ci mai multi atarnache la sistemul social. Ioana ramane gravida la… Read more »

Manowar
Manowar
3 years ago

Romania are un numar mic de asistati social Ultima oara cand am citit despre asta, Romania falsifica datele astea, in sensul ca daca intrai in somaj, erai trecut somer 6 luni, dupa care nu mai apareai ca somer, chit ca nu munceai. Deci da, dar nu. Despre asta vorbesc. Atitudinea ar trebui sa fie alta, ca nu e nimic in neregula sa faci copii la 16 ani – daca asta vrei. Nu am nimic impotriva conceptului in sine – in definitiv, era ceva comun pe vremuri, mai ales la sat – dar cred ca in societatea actuala (si ma refer… Read more »