Paralel cu răbdarea

Cândva eram un om foarte-foarte răbdător. Nu știu exact când, că nu îmi aduc aminte, de fapt cred că așa îmi place mie să spun, răbdarea pentru mine e un concept mult prea abstract ca să îl înțeleg complet.

Dar ce știu e că am din ce in ce mai puțină. Și nu-i neapărat bine.

De ceva vreme afișa cântarul 888 când mă suiam pe el și oricât m-am îngrășat iarna asta, bănuiam că nu îl dau încă peste cap.

Zic că probabil trebuie să schimb bateria. Nu azi, nu mâine, dar o schimb eu. Într-o zi cumpăra soția una, îl desfac in grabă , o montez și gata.

Mă sui pe el și nu merge. Fuuutu-i morții mă-sii – zic, s-a stricat și am dat banii degeaba pe baterie. Nicio problemă, îl arunc și cumpăr altul.

Iute la mânie și degrabă a da comanda pe amazon, mă duc, aleg, când să plătesc mă gândesc că totuși acuma nu mai afișează 888 , acuma nu se mai aprinde deloc.

Poate am pus eu bateria invers, poate – baag pula, comand altul acum! Nu îl mai desfac eu inca o dată să verific asta.

Noroc cu demonul zgârceniei care șade paznic pe umărul din dreptul mâinii de dat, care-mi spunea:

-Hai, coaie, fă un efort. Ia șurubelnița și mai desfă-l o dată, măsoară-l că de aia și dat 15 lire pe apăratul de măsură ca sa masori o baterie de juma’ de liră , să nu o schimbi dacă nu e nevoie. Hai, nu da încă 15 aiurea pe cantar.

-Futu-i zgarcenia morților… cumpăr altul acum! AM ZIS!

-Bă, pulică, sunt 15 lire, știi că îți mănânci din cur la din astea, lasă fițele, hai, ia șurubelnița aia.

Și o iau așa în scârbă și nervi și văd că bateria era pusă bine, dar nu dezlipisem hârtia care o ține să nu se consume nemontată și cu semnul anti copii pe ea.

Nici nu știam că are așa ceva.

Nu-i deloc amuzant…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mike
Mike
3 years ago

N-am auzit de hartie care sa o tina sa se consume nemontata. Are doar garantie.

Adrian S.
Adrian S.
3 years ago

Chiar ai fost amuzant în lupta cu demonul zgârceniei ! Și, dacă tot ai desfăcut-o, n-ai măsurat-o și tu? Ca să se justifice investiția 🤓 Mda, și pe mjne mă amuză cum suntem noi, bărbații: ne luăm scule ca să… ceva. Stau cu un pistol de lipit prin cămară folosit doar de 2 ori de când l-am cumpărat. Sau un aparat de măsurat tensiunea prin portbagaj, pe care l-am folosit de vreo 5 ori în 10 ani. O daltă pt. beton pe care n-am folosit-o încă, dar mi-am luat-o ca să nu mă mai împrumut la frati-miu dacă am nevoie… Read more »