Ultrascurt: Stăpânul inelelor. Inele câte trele

am zis că într-o clipă de neatenție, care a durat de când m-am trezit până seara, am mai pierdut un inee-e-el, noroc că e ieftin.

Pierzi verigheta trebuie să cumperi altele, că alta la fel evident că nu mai găsești, zici că sunt placi de gresie și faianță, ai spart vreodată una? Chiar mă gândesc acuma sa cumpăr de rezervă, aproape că am cumpărat deja, că din două, a mea nu s-au potrivit, prea mică pentru inelar, aș putea să încerc să o potrivesc pe. Că oricum la aia ar trebui să servească . Și cred că da, că am fost la bancă fără și o doamnă sau domnișoară îmi dădea târcoale, dar nu aveam ce să fac cu ele. Deși, ținând cont că se uita în cont, poate nu conta o tinichea așa de mult, dar nu am să știu niciodată.

Și am mai cumpărat una. Și acum avem un pumn de verighete prin casă , cele mai multe i se potrivesc soției, că ea nu le pierde, iar unele nimănui.

Așa e când ești bogat, bijuteriile sunt mizilic. Sau când ești chitră și îți creezi propriul sistem de valori și te doare în pulă de ce strălucește în ochii altora.

Carbură de tungsten, cel mai tare material ( la propriu ) , 15-20 de lire /euro o verighetă. Bine, nu e așa ieftin ca un știft de la romulanii de pe autostradă, dar nu mă întâlnesc eu cu alea și nu cred că se mai poartă nici vrăjeala asta.

11 Replies to “Ultrascurt: Stăpânul inelelor. Inele câte trele”

 1. Sunt alte marci, gen oura. Astia se laudau si ca detecteaza covid. :)))

  Cartofi prajiti nu face niciuna, din pacate.

 2. Cu inelu’ vieții bre, nu asta ai zis, că ți-ai luat inel din tungsten carbide pe post de vergihetă?

 3. La postul ăsta nu se vede nimic decât textul. Nu-mi amintesc dacă la altele e diferit, dar parcă vedeam pozele.
  Anyway, arată chiar mișto. Din motive de degete bulite și piele burețită sub metal within minutes, eu port verigheta pe post de pandant pe un lănțișor.

 4. La postul ăsta nu se vede nimic decât textul.

  Serios?

  Misto, ne-misto, eu daca ma uit sa platesc niste sute ( am colegi care au sarit de-o mie si nu-s neaparat bogatani) de euro pe doua tinichele pe care le pierd una-doua, ca n-am nicio grija, sunt mai OK cu divortul la o adica, ca eu nu muncesc din greu sa le tot cumpar unora tinichelele.

  Am avut primele verighete din aur, am pierdut-o de m-am saturat, la un moment dat n-am mai gasit-o, nici nu imi face placere sa caut dupa ea.
  Nu erau nici alea foarte scumpe, cred ca vreo 250 de euro amandoua am platit acum vreo 13 ani. Dar pula mea, de 12-20 de lire bucata costa cam cat o pereche de chiloti. La banii astia chiar nu ma deranjeaza daca trebuie sa cumpar altele la 2-3 ani, sau ceva.

  Din motive de degete bulite și piele burețită sub metal within minutes

  Posibil sa ai alergie la haur. Eu n-am ( decta la pretul aurului) , dar am mai vazut oameni. In cazul asta tungstenul ajuta (daca e carbura si nu aliaj cu Nichel sau Molibden ( astea sunt industriale)) ca nu da alergii. Daca nu – titan – ca e metal protetic si se fac verighete si din ala.

 5. Posibil sa ai alergie la haur

  N-am măi. Prima verighetă era o bentiță atât de subțire (deh, bugetu’…) că nu era mare diferență între marginea ei și un cuțit tocit. Mi-am prins marginea aia într-un cablu și marginea opusă era să-mi ia dejjtu’ cu totul. Am iertat-o până când mi-a zgâriat pielea de pe volan, moment la care a ajuns în sertar.
  Verighetele pe care le avem acum sunt ceva mai soliduțe, aur alb și galben, iar fenomenul cu transpirat/burețit pielea sub el datează de pe vremea când mă făcusem de 100 de kile. Acum probabil nu ar mai fi nici o chestie să port verigheta pe deget, dar m-am obișnuit așa și chiar nu văd nici un motiv să-mi modific tabieturile pentru asta.

 6. LE: acum se văd și pozele alea de la început. Ieri nu se vedeau sau creierul meu nu a înregistrat, deși ar fi trebuit să îmi dau seama mai ales după ce mi-ai atras atenția. Oricum, chiar dacă s-ar fi văzt de la început, e foarte posibil să fi crezut că e ceva generic, nu chiar obiectul în sine. Nvm…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.