Economie: Adie un vânt rece

Am văzut recent că au apărut de vânzare în România suprafețe mari de terenuri , din păcate prea mari pentru nivelul meu, inclusiv ferme pe producție, inclusiv cu reclame scumpe, ăsta de exemplu e din Financial Times.

Străinii vând asseturi din România.

Nu numai agro, am văzut și parcuri solare, altă întreprindere folositoare pentru mine.

Ceea ce îmi pare fie un ușor început de contracție a economiei, fie mai mulți investitori fac cash-out din necesitate.

US vor să ieftinească petrolul.

In IT văd un trend invers pe domeniul meu, dar asta așa era și data trecută când s-au întâmplat nasoale.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Filip Pacurar
2 years ago

Adica IT-ul creste? Cam asta vad si eu.

Catalinx
Catalinx
2 years ago

In primul rand rezista.

Fery
Fery
2 years ago

“Ceea ce îmi pare fie un ușor început de contracție a economiei, fie mai mulți investitori fac cash-out din necesitate.” – sau bate un vant rece din est.

0040
0040
2 years ago

Inflatie avem, covrig avem, bombardeaua de la rusi/chinezi mai lipsea :))

Investitorii nu cumva apreciaza predictibilitatea & stabilitatea politica?, ori in Ro nu e niciuna. Parca si la legi au modificat ceva :
https://www.schoenherr.eu/content/romania-noi-reglementari-referitoare-la-vanzarea-terenurilor-agricole-situate-in-extravilan/

Cred ca nici taxarea cu 80% din diferenta de pret, a vanzarilor de terenuri dobandite mai devreme de 8 ani nu le e pe plac.

Catalinx
Catalinx
2 years ago

sau bate un vant rece din est. E posibil sa fie si ala un motiv. ori in Ro nu e niciuna. Parca si la legi au modificat ceva : Nu s-a schimbat nimic fantastic relativ la asta in ultimele luni in Romania. Cred ca nici taxarea cu 80% din diferenta de pret, a vanzarilor de terenuri dobandite mai devreme de 8 ani nu le e pe plac. Asta te poate face sa nu cumperi ( daca ai de gand sa vinzi mai repede) sau sa NU vinzi ( pana nu se fac 8 ani de cand ai cumparat). Daca ai… Read more »