Ultrascurt: cum rămân eu fără job din cauza australienilor și a lui Djokovic

Rio Tinto ( nu Rio Tito, cum imi scria cineva, Tito e altceva, sunt rudă, dar nu) este o companie minieră foarte mare, printre cei mai mari clienți ai celor pentru care lucrez eu. Sârbii s-au ofticat pentru că l-au trimis pe Novac acasă și au cerut guvernului să retragă proiectul de exploatare de litiu din Serbia.

Și pentru că e campanie electorală în Serbia , prim ministrul a decis că răstoarnă masa.

Ii doare pe ei în pulă că îmi scade mie rata sau ceva. Au și dreptate eu fiind vaccinat chiar și în exces. M-au prins și mă pedepsesc ./s

In principiu, reacția e una interesantă și foarte mișto , de la o țară pe care altfel lumea o socotește ca pe nimeni în drum . E tare cool să Djokovic și să poți să ai coaiele atât de mari, încât determini un răspuns la nivel de țară de tipul “ia luați-vă voi jucăriile și dați-i drumul acasă la voi, că vă tăiem și noi viza.

Sunt curios daca australienii se întorc cu ceva de genul “Ho, bă , Novax, că am glumit.” sau vor ridica din umeri și dau înainte cu interdicțiile lor.

Că, deh, vrem legi stricte și fără corupție , vrem o lume mai bună, dar nici litiul ăla nu e de ici de colo.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Valentin Petrescu
Valentin Petrescu
2 years ago

Era o vorbă pe vremea bunicilor: “Și sărac, și cu coada pe sus”. Asa și sârbii. Treaba lor.

Tudor
Tudor
2 years ago

Din cate stiu nu exista nici o legatura cu Djokovic. Rio Tinto vroi perimetru de exploatare si s-a ajuns la modificarea legii de expropiere. Gen te scoate din casa, iti numara caramizile si tiglele din ea, aplica coefiecient de preciere si iti dau doar banii pe ele. Ai o casa evaluata la 80k euro pe acolo primesti 20k, simplu si cinstit. S-au mai ofticat sarbaii si ca Rio Tinto o sa lase niste poluare pe acolo asa ca au facut proteste masive inainte de Australian Open.
Un fel de Rosia Montan mai cu pula murdara.

https://www.euronews.com/2021/12/08/serbia-moves-to-defuse-protests-over-rio-tinto-lithium-mine