Punctul de inflexiune al inflației abia începe

Sunt căutat în ultima perioadă de un număr neobișnuit de mare de recrutori pentru perioada asta a anului. Începe vara nimeni nu face nimic. Șmenul e că toți oferă nu că mai puțin decât am eu, ci un pic mai puțin decât eram obișnuit să mi se ofere – nu nu spun ei cât oferă, au intrat toți în găleata de căcat ilustrată de poza de mai sus, au ei texte și motive pentru care nu spun cât plătesc, că să cer eu numărul meu, adică să fiu eu fraierul ăla pe care îl angajează ei mai ieftin, păi nu? Sigur, când aplic eu, probabil că merge așa, când mă suni tu marș la căcat.

Ideea e alta, ideea e ca tot mai mulți fac așa că n-au ce arăta, că salariile și ratele sunt alea rămase în urmă de pe care le pleacă oameni și caută, evident, pe alții la fel de ieftini ca ăia, în condițiile noi.

Ce e de reținut e că cred că o să și găsească, pentru un timp, pentru că, pe de altă parte, companii concediază în zilele noastre. Prin urmare se eliberează niște oameni întru șomaj, care oameni o să chițăie un pic și, cel puțin unii dintre ei, vor accepta și bani mai puțini. Iar momentan situația asta de volatilitate va încetini contractele pentru că devine neclar pe ce bani poate cineva să fie angajat.

Morala e una singură, puneți mâna și învățați că, cel puțin o perioadă urmează un joc de-a scaunelor muzicale și nu e musai ca în copilărie unde câștigă cine se așează primul, dar ce e asemănător e că scaunele se vor împuțina o vreme și unii or să rămână un pic în picioare. Inclusiv în IT. Iar asta strict din cauza inflației, care, până politicul se decide dacă vrea sau nu economie inflaționistă, va pune presiune pe afaceri.

Nu e în sensul că dacă nu se vrea economie inflaționistă gata, totul e bine, am lămurit. E în sensul că dacă nu se vrea asta și salariile rămân în urmă, o să avem niște probleme pe partea de consum, cerere, taxe și un pic de criză care e posibil să rezulte în și mai multă inflație, dar cu alte costuri și consecințe.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
1 year ago

Dar de ce concediaza? Ce a scazut? Consumul? Cererea?

Banii nu se evapora, nici chiar cu inflatie, se muta. Intrebarea e unde. Ce se plateste bine acum?

Diana
Diana
1 year ago

Greva din transporturi e varful icebergului, ce se intampla in UK e precursorul a ce va fi la noi peste cateva luni. Populatia cocosata de cresterile fulminante ale preturilor si serviciilor va protesta, vor fi greve, concedieri masive, si toata perioada asta de inflatie nebuna nu se va termina deloc bine. 2008 a fost mic copil pe langa ce va urma (cred…).

Mad
Mad
1 year ago

E de mai muult ajutor sa gandesti ca totul va fii bine pt tine(autoprofetie indeplinita).

Binenteles ca fiecare trebuie sa-si ia, pe cat se poate, masuri de precautie.
Dar nu facem noi politicile macroeconomice.

Asa ca la nivel micro gandeste de bine. Chestia cu don’t worry, be happy 🙂

https://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/patru-experimente-extraordinare-referitoare-la-adn-care-nu-sunt-popularizate-pentru-ca-ar-schimba-total-percep-ia-asupra-lumii-n-care-tr-im-1569848

Experiment №1….”persoana, precum și ADN-ul său, sunt capabile de la nivel cuantic sa influențeze lumea din jur. În condiții de laborator, s-a demonstrat că ADN-ul uman poate modifica mediul înconjurător.”

Murinho
Murinho
1 year ago

Salariul e un criteriu de filtrare initial. Ce mai bine e sa dai un interval larg altfel incat sa le atingi range-ul lor si sa aiba spatiu de negociere. Sau ii presezi sa-ti dea ei cifra.

Daca ajungi in faza discutiilor finale, atunci poti oricum sa renegociezi chiar daca ai dat o suma mai mica. Le zici ca ai o oferta de x, dar iti place de ei si ai accepta x+y. Desigur joci murdar, dar asta e jocul. E uimitor cat de bine functioneaza.

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Ce a scazut?

Si consumul, din cauza preturilor la energie, dar cel mai important, indicatorii bursieri => capitalizare, din care deriva reduceri investitii, reduceri de costuri.

Doru Vlad
Doru Vlad
1 year ago

Doar ce am aflat că vaporul unui prieten deși mai avea juma de an pana expira charterul sub care era le-au mai prelungit cu încă un an contractul. Toată lumea in orgasm dar…. ăia de fapt nu vroiau să prelungească, vroiau să reducă contractul. Cam cu 5 luni. Au căzut la pace pe -20% pe următoarele 18 luni. Au aflat asta cu subiect si predicat pentru ca le-a zis-o fix ăia din conducerea companiei cand le-a trimis un mail in care le explica că vin vremuri așa mai pe economie și deși nu e încă cazul dacă nu văd că… Read more »

n0p
n0p
1 year ago

eu sunt de parerea ca oamenii care sunt above average isi vor gasi loc de munca bine platit oricand.
Cel putin in IT este de nedescris cati oameni slabi sunt in industrie. Si de vreoun an TOATA lumea angajeaza (sau angaja). Insa ca sa gasesti oameni decenti, nu cine stie ce “genii” e greu.