Cât stai la soare ca să te arzi?

Cred că am mai zis, eu când stau la plajă nu merg să mă bronzez. Am o piele care se adaptează relativ OK la soare, oltean, dar un mă bronzez de bună voie, motivul e că nu vreau să îmbătrânesc. Știu, vitamina D, ies din casă, mai ies, dar cu mâneci și pantaloni lungi. Vara stau pe șezlong sub prosop.

Anul ăsta, am făcut plajă jumătate de oră și snorkeling vreo două ore cu spatele gol, că mi-a fost lemne să merg in cameră să îmbrac bluza de apă cu mâneci lungi.

Seara eram roșu ca racul și mă ustura un pic. Și asta a fost bronzul pe anul ăsta, că nu am mai stat la plajă.

Într-o săptămână mi s-a luat pielea , deși m-am dat cu cremă de soare.

Când eram copil toată vara la Olt și nu eram așa sensibil. Eh, s-a dus .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Buruc
Buruc
1 year ago

Dupa cativa ani de uk pielea mea s a schimbat. A ajuns varza, cur de bebe. Acu 2 ani dupa o tura prin bucegi m am parlit pe urechi :)) dadada, mi s a luat pielea de pe lobul urechii fasii fasii :)) Anul asta m am expus la soare necontrolat din luna mai incoace grecia, ro, spania. M am tiganit fara sa ma ard, insa ultima oare m am parlit in tara galilor dupa o zi prin snowdonia, asta dupa 3 luni de bronz prin alte locuri. Ca orice roman vero nu folosesc crema. N am folosit vreodata decat… Read more »

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Eu mai folosesc, cand o fac e 50+ si ar trebui s-o fac si mai des.
Nu e gluma cu vitamina D, dar nici eu nu sunt omul obisnuit care locuieste in UK 12 luni pe an ( fac eforturi sa depasesc 6, ca poate nu ma dau astia afara in 2024) si si in UK stau mai la sud.

buntzi
buntzi
1 year ago

Am fost la plajă sâmbătă, dar încă e nasol. Umezeală prea mare, marea prea caldă. În vreo 2 săptămâni totuși, cred că se va face suficient de ok și intru din nou la regimul de țigăneală vero – weekendul dimineață petrecut pe plajă.
Cu cremă dau (20 pe umeri, 50 pe moacă) și e suficient pentru mine. Când se încinge prea tare mă retrag sub umbrelă și cam aia e.

buntzi
buntzi
1 year ago

Eu sunt în “uniformă”. La servici, blugi + cămașă cu mânecă scurtă. În oraș, pantaloni 3/4 (am niște ceva de la Columbia, sub genunchi) și tricou. Dacă e nevoie, Ian-Feb iau cămașă/tricou cu mânecă lungă.
E posibil să te bronzezi prin haine, dar nu am experiența asta că nu prea merg pe afară în general, sau măcar nu într-atât încât să fiu afectat de fenomen. Pentru cei care au muncă de teren sau așa ceva, presupun că poate fi o problemă.