Primiți cu miloaga?

Care-mi dai și mie 300 de lire până la salariu?

Am ”redus” consumul de curent. Da gazul? A fost frig – gen -3 grade de frig, nu Canada. Trebuie sa izolez jegul ăsta de casă. Musai, care te știi cu astea?

4 Megawattiore de gaz. E mult prea mult. Motivul e simplu, pe o perioada de circa 2 săptămâni nu am mai putut să merg cu centrala în regim de condensație, a trebuit să urc apa la peste 60 de grade.

Drept care vă dau un sfat pe care mi-l dau și mie și deja am început să-l pun în aplicare.

Supradimensionați radiatoarele , sau instalația de încălzire. Anume, cu un set de radiatoare mai mari aș putea să mă încălzesc cu apă la o temperatură mai mică. E valabil și la încălzire în pardoseală.

Tot ramane o problemă de izolație, că nu poți face dintr-un kwh doi, dacă casa ta are nevoie de 2, dar mai poți câștiga la regimul de funcționare în condensație niște randament. Plus că e o regulă generală la sistemele cu schimbător de caldură termic – randamentul cel mai bun se obține atunci când fluidul care primește căldura e mari rece și când temperatura la care se face schimbul e mai mică, cu condensație sau nu.

Acestea fiind spuse, ăsta e unul din dezavantajele de a sta la casă. Riști să ajungi sărac destul de repede, dacă nu iei, individual, măsuri de economisire și îmbunătățire a performanței clădirii tale.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex2
Alex2
1 year ago

Și îți mai cumpără careva casa după ce o izolezi?
Or sa creadă englezii ca e nesănătoasa, ca nu respira… Etc

Nu mai bine dai temperatura la termostat mai mica?
Mai e o săptămână și apoi se termina iarna

Stropic
Stropic
1 year ago

E un sfat ff bun.

Termostat pe camera e iarasi o idee – daca nu ai deja. E de dezbatut in cat timp se amortizeaza, dar reduce consumul.

Lucian
Lucian
1 year ago

Soluții de izolare: Cea mai ieftina: pe interior cu placi de polistiren lipit direct pe plăcile de rigips, se lipesc ca plăcile de gresie( fara “mămăligi), ce e prost la ea? Casa nu respiră, risc de incendiu, totuși bagi niste plastic iar daca nu știi ce cabluri electrice și cum sunt trecute prin pereți destul de riscant. Cea mai ok: Vata bazaltica pe exterior, pt zona ta( 5-10 cm, sau 2 *5 cm și așa scapi și de punțile termice, mai poți adăuga o tencuiala izolantă), blocat aerisirile la geamuri, izolat podul( mare parte din căldură pe acolo se pierde(… Read more »

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Absolut, din capitolul să economisim. Aproape toate caloriferele sunt termostate, dacă despre asta e vorba, din alea de la 1 la 5. Mai am niste termostate hive, pe care nu le-am montat încă . In caz că nu era clar, problema e că nu am 6,7,8 și 9 pe termostatele de la calorifere.

Alex2
Alex2
1 year ago

Daca ai pod la casa, poti sa pui vata minerala la balot (din aia care se desface si se umfla). https://mathaus.ro/p/vata-minerala-de-sticla-isover-rio-twin-plus-50-100-168-m2-rola/000000000010607444
Se aplica extrem de usor. Doar se intinde peste pod.
La 15-20cm cat are cand se umfla, asigura suficienta izolatie termica.
In plus, nu te complici cu mesteri, mizerie, nervi.
Te urci in masina, bagi cate suluri intra in ea, te intorci, pui o masca pe fata si asta e tot

0040
0040
1 year ago

Aia cu vata nush ce sa zic… Am pus la casa la tata vata d-aia si prinsa de pantele de lemn ale acoperisului (pe interior), si pe planseul din pod. Nu fac minuni.

In plus cica nu e nici chiar sanatoasa.
https://m.youtube.com/watch?v=QPT0D67Du6U

Buruc
Buruc
1 year ago

Ai incercat cu inverter? Se incalzeste aerul usor se si raceste usor dar consumul e mic si daca merge continuu. Una e sa se incalzeasca un calorifer si alta sa ti vina in freza instantaneu o pala de aer cald.

Buruc
Buruc
1 year ago

Vata de sticla, pvc, vapori toxici hmm ca se ‘studiaza’ efectele.

https://www.today.com/today/amp/tdna207777

“ Other risk factors include older age; having a family history of lung cancer; exposure to asbestos, arsenic, chromium, beryllium, nickel, soot or tar in the workplace; being exposed to radiation from radiation therapy, certain imaging tests or radon at home or at work; air pollution or an HIV infection.”