Internete redivivus – mi-am luat japcă, cum îmi iau eu de obicei

Servicii de UK, la fel de pline de căcat ca și în România, doar că altfel.

Am zis povestea cu ăia de la City Fibre care au tăiat fibra celor de la Virgin și cum erau români, romulani, ce pula mea să mai zici.

Și pentru că sunt un om de acțiune, cu puțină minte, dar acțiune, am sunat la BT și mi-am tras de atunci țeavă paralelă.

Între timp și-a revenit și netul de la Virgin, i-au dat ăia reducere soției și merg amândouă, din când în când mai merge câte unul din ele prost, dar în principiu, din două rețele în casă, cu una te hărănești.

Nu e așa de rău, mai exagerez și eu, dar s-a mai întâmplat să fie țeava subțire rău. Nici nu mă obosesc să fac plângeri, mă mut la ăilalți. Dacă nu aș fi prea lepră, mi-aș putea face un setup cu router cu dual GW și load balancer, dar sunt, așa că nu. Rețele wifi multiple și hop-țop de colo colo. Unele chestii sunt fixate pe una din rețele, pentru că IoT, aia e.

Sunt de fapt mândru de mine că am sunat la ei la nervi atunci, că acuma am 2 rețele de net, altfel m-aș fi tras pe cur și aș fi avut doar una. Și lucrez de acasă , nu se face să mă cac pe mine când e de unde. Bine, acuma am alte filme în cap , unele cu un server, ia să nu mai plătesc eu hoțting… Să vedem, a zis orbu/

Sunt mândru ca orice prost, de prostia lui, că ăștia sunt cei mai scumpi posibil și s-au mai SCUMPIT ȘI ÎNCĂ O TURĂ și dacă nu îmi convine pot să le sug pula. Iar recent, un fel de bonus, netul lor merge și cam gunoi, pe lângă specificațiile gunoi pentru ce plătesc.

Ce plătesc? Plătesc un abonament de 250Mbps explicat mai jos, pe scurt download in cea mai mare parte a timpului merge peste 200Mbps, upload pe la 40-50 așa. A crescut, că mergea mai prost.



Ia uite aici teste cu mega-hub-ul mondial de la Ramnicu Valcea.

In comparatie, Virgin ruleaza un pic mai bine pe download, un pic mai prost pe upload.

Ca sa nu avem discutii că e de la placa mea Wifi, am facut un test si pe cablu de la Virgin. Mi-e lene sa merg sa mut cablul in BT. E tot aia, laptopul si placa mea duc mai mult

Hai , să zici, că un pic un pic e treabă de peering cu megahubul de la Valcea.

Dar am pus si pe unde mai lucrez eu, e un pic mai bine. La virginoși am abonament de 300 . 200 e OK.

Că de ce zic eu asta? Că uite cât plătesc la BT, ăsta care merge mai prost ( are upload mai bun, totuși…)

Am început abonamentul anul trecut pe vremea asta cu un conservator 50 de lire pe lună, adică cât vrei bă la calitatea asta? Dar l-au rotunjit anul ăsta la 58.33.

Pot să renunț oricând , desigur. DACĂ le plătesc restul lunilor rămase, din cele 24 de contract. Mă rog , deduc ei TVA-ul și nu mai știu ce. Cu alte cuvinte, sunt liber ca un iobag să îmi schimb boierul, dacă îmi răscumpăr libertatea aia, cu numai 500 de lire, sau ceva de genul. Dacă nu, o să le plătesc în continuare regește pentru mirobolantul serviciu. Bă, nimic de zis, de venit au venit primii să mă conecteze anul trecut când îmi ardea buza. Mă rog, primii după o săptămână, dar orișicât. Restul erau cu muia, ori veneau peste o lună, ori îmi dădeau super-fast broadband 73Mbps – și prețul nu la fel, dar orișicât. La Virgin i-au scăzut ăia soției vreo 7 lire din preț, și un an cred că a plătit 30 de lire pe lună.

Singura problemă e că internetele în zona mea, pe rețeaua ăstora de la CityFibre, care mi-au găurit cablul Virgin sunt mai ieftine decât la Virgin de atunci, pe viteză net mai mare. Că acum au și ăștia oferte mai bune.

La banii ăștia cumpăr Gigabit. Mă rog, gigabit din ăsta mai micul, de UK, dar

Ba chiar un gigabit din ăla mare, de la Virgin

Iar eu primesc muie, cum sunt eu obișnuit peste tot. Încă un an de muie.

Știu ce vă trece prin cap – păi dacă au schimbat prețul , deci au modificat contractul, nu pot să le dau și eu jet? Nu, nu pot, că scrie în contract că pot mări prețul cu maxim dreacu să-i ia, și l-au mărit.

Deci, muiță.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0040
0040
10 months ago

Aia-i fibra? La mine asa e pe sarma…
https://speedtest.net/result/14835420451

Mi-au dat 6 luni moka, d-aia stau inca la astia. Mai ieftin decat moka nu prea e.

Catalinx
Catalinx
10 months ago

E Fibra pana la cabinet. Dupa aia, unii au tras cablu coaxial ( Virgin), ceilalti, BT au tras sarme de cupru de ADSL. Curios ca merge totusi cu viteza aia pe sarma din aia.

speedy.gonzales
speedy.gonzales
10 months ago

pe la noi vodafone au pus in contracte ca pot mari abonamentele in fiecare an cu rata inflatiei, dar nu mai mult de 8% asa ca luna trecuta au trimis notificari la majoritatea clientilor ca le va creste factura cu 3%. si marirea asta e prinsa in contract si e mai mica decat acel 8% asa ca teoretic nu poti sa reziliezi, dar practic faci o reclamatie la ANPC si brusc se poate rezilia ma si gandeam de unde au luat ei ideile cu maririle periodice, dar acum am aflat. intial credeam ca s-au inspirat de la Telekom dar se… Read more »

speedy.gonzales
speedy.gonzales
10 months ago

si sa mai radem putin: acum vreo 2 ani un coleg din UK din Scotia avea internet ADSL de … 8 Mbps. la un moment dat au venit aia prin zona lui cu fibra si bineinteles ca a fost printre primii care au trecut la fibra de 200 Mbps. era fericit ca poate sa vada si el videoclipuri pe youtube, ca inainte nici un video la rezolutie mai mare de 360p nu putea sa vada i-am trimis un screenshot cu viteza netului meu de la digi la tara de 1 Gbps: 920 Mbps down, 900 Mbps up !!! a ramas… Read more »

speedy.gonzales
speedy.gonzales
10 months ago

si cand le-am zis ca ptr netul ala platesc cam 5 euro (25 lei) , iar ptr tv platesc inca 4 euro (21 lei) au zis ca e mai ieftin decat o bere in pub

speedy.gonzales
speedy.gonzales
10 months ago

stii de la ce vine MUIE? Multe Urari de Iubire Eterna !!!

Doru Vlad
Doru Vlad
10 months ago

Starlink nu te coafeza? Ăștia vor sa treacă flota pe asa ceva, testele pe navele pilot au fost excelente.

Catalinx
Catalinx
10 months ago

Nu, ca eu n-am vapor in ocean, am casa. Iar pretul de 400 de lire pe echipament si 75 de lire pe luna pentru ceva gen 220Mbps, pana cand sunt nori , ploua sau alte interferente nu pot sa zic ca ma chiar coafeaza. E mai rau decat am deja.
Daca as avea nevoie de o solutie mobila ,sau nu as avea internet ca lumea pe fibra, da ar fi interesant.