Va deranjeaza daca fumez?

 

Acu’ ceva vreme am avut treaba intr-un oras dubios, prin Polonia .   In prima dimineata in care am plecat de la hotel inspre birou le-am cerut alora de la receptie sa-mi cheme un taxi . Intamplator au venit unii de la Lider Taxi. Cred ca-s vreo 4 masini cu totul. Eu am mers cu 3. Mai mult cu un nene care avea o Škoda Superb, modelul din  2009, in care nu ajung la scaunul din fata decat cu picioarele intinse.  Cu alte  cuvinte , stateam in spate cu laptopul avand display-ul deschis maxim (unghi de 180 grade cu tastatura)  si  nu atingeam spatarul scaunului din fata .   La astia kilometrul de taxi e 3PLN peste tot   ( cam 3.3 lei ) ,  iar niciunul din soferii de la firma asta ,  n-a cautat in vreun fel sa ma ia pe drum mai lung, sau  sa se milogeasca dupa bacsis . Da bah , le-am lasat bacsis . Stiu ca ati crede ca nu!   Ca om care  nu mai fumez de ceva vreme am simtit in masina un usor iz de fum de tigara si mi-am dat seama ca nenea ala fumeaza .  Nu, insa, cat am mers eu cu el: 20 min x 2 drumuri timp de 3 zile.

taxi-cars-08

De ce spun asta ? Pentru ca in primul taxi in care m-am suit odata ce m-am intors in Bucuresti (si-n al doilea…)  , mirosea a bujdigai, ca nici nu se ridicase fumul  bine din masina , iar la doua secunde dupa ce-a pornit ,  soferul birjarul  ma intreaba:

Va deranjeaza daca fumez?

Cred ca ii apuca pofta de fumat de cum comuta pe ocupat.

Nu bah , nu ma deranjeaza daca fumezi , asa in general , ca nu sunt tac’to. Ba chiar imi place mirosul de fum de tigara .  Doar ca nu in hainele mele .

Ma deranjeaza ca legea iti permite sa fumezi in timp ce ma transporti pe mine…. De fapt, nu iti permite , dar cine dracu a vazut politisti sa amendeze taximetristi  pentru ca fumeaza.

Ma deranjeaza sa miros a bodega , atunci cand nu merg la una , sau sa ies imputit din masina ta , desi am facut dus cu jumatate de ora inainte si am haine curate.

Ma deranjeaza ca in masina ta te ineci cu fum, chiar daca nu se fumeaza  in timp ce ma transporti pe mine.

Si ca daca tot te-ai apucat de o tigara , ca stai ba –  e masina ta  pana la urma , nu e rau sa incepi sa te plangi din primii 500 de metri ca viata de taximetrist  e  naspa si ca  ce rau o duci  si ca clientii nu prea lasa si ei nimic acolo. Ca de ce sa stai la cersit la coltul strazii in soare, cand poti s-o faci din masina ta , in timpul serviciului.

Pai sigur ca da, chiar ma gandeam sa iti las bacsis , sa ai bani de tigari. La munca bah. Afuma-ma din banii tai , nu din ai  mei!

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments