Aparate de ras. Ce utilaje folosiți

Review de produs într-o frază,  restul sunt povestiri.

Din când în când mai zic cate ceva despre obiceiul barbieritului.

Nu de alta dar provin dintr-o familie de consumatori severi de echipament de barbierit.

Eu am început de la 15 ani, gen că nu se mai putea, îmi intra mustața în părul din buric și ma trezeam într-o dimineață imobilizat dacă nu. Pe la 17 ani era musai sa ma bărbieresc de 3 ori pe săptămână ca nu mă primeau la școală altfel.
Tata când era tânăr avea barbă până sub ochi,  pe bunicul din partea lui nu l-am prins tânăr,  dar și înainte sa moară se bărbierea până mai jos de gulerul jerseului.

Bunicul din partea mamei cam la fel, de el știu că se barbierea cu briciul când eram eu copil. Am rămas super impresionat și am visat toată copilăria ca de cum voi avea primii floci cu briciul și eu…
După ce am găsit printr-un dulap de haine un brici de al lu’ tata și m-am tăiat în stil automutilant de vreo trei ori am acceptat că nu am îndemânarea bunicului din moment ce ma tai și cu aparate moderne și am lăsat-o baltă.

Ai crede ca la o așa moștenire, un așa manifest de virilitate pe fața mea, dacă nu mă bărbieresc cu 🔪 cuțitul lu’ 🐻 Grylls,  folosesc probabil cel mai performant model de Gillette care o fi apărut, cu 12 lame de iridium și trei bureți cu aloe Vera și jet de aftershave și vibromasaj și ce-o mai fi.

Nu. Că sunt bani aruncați de pomană.
Am încercat, pe vremea lu’ Gillette Senzor Excel, ceva preistoric,  cam ca un calculator Pentium 4, dar care la vremea lui costa fix cât costă cel mai al dracului Gillette de acum. La fel ca la calculatoare.

Bă și lamele alea pe care plăteai o poală de bani și te așteptai sa țină o viață,  mă țineau fix o lună bucata.  Cam cat un aparat de ras de ” unică folosință “, BIC.
Sigur și de lame și de Bic  cam intindeam pe vremea aia, ultimele două săptămâni îmi făceau brazde dureroase pe față,  dar deh eram sărac.

Așa că am luat BICuri,  am folosit o vreme aparat cu lame d-alea vechi

image

Care nu sunt bune, că mă cam tai cu ele. Prin mă cam zic că stă nevasta cu mâna pe telefon sa cheme salvarea dacă nu se oprește sângele și leșin. 

Vremurile alea au trecut eu mi-as permite acum ultimul aparat de ras de pe piață ,  dar nu vreau, că tot bani aruncați de pomană sunt. La mine în barbă crește sârmă inghimpata, nu păr.

O sa îmi spuneți că sunt eu prost și ca lumea acum folosește electrice.  Am băh și din ăla, ceva de la Phillips pe care presupun ca a plătit nevasta o căruță de bani,  că eu nu mi-aș fi luat așa ceva și  mă mai car cu el după mine când plec în lume la muncă.  Durează minim 10 minute să zic că m-am barbierit. După care mai dau o data cu “lama” și aia e,  cur de bebeluș sunt. E bun dacă am de gând să mă bărbieresc zilnic, ăla cu lame mă irita mai tare când e parul mic.

“Zilnic” folosesc tot o chestie de unică folosință de la Gillette,  cred ca Blue. 12-13 lei costa  trei aparate, folosesc unul timp de 2-3 săptămâni .  Se pot schimba capetele dar costă tot cât aparatul întreg.
Alea mai ieftine de atât nu taie bine și am observat ca nu prea există concurența la măgarii ăștia de la Gillette. Sau o fi și nu știu eu.

Acu, din nou în târgul de provincie, am intrat în supermarketul din Mall (Billa, cred) și am căutat ceva aparate. Nu aveau nimic cunoscut,  doar plastice la 2 lei bucata și îmi trebuie două d-alea să mă bărbieresc o dată și unele care aratau promițător.  My men, in traducere libera – no name.

image

10 lei trei bucăți,  parcă.  Suspect , dar le am luat.
Foarte bune, dacă vrei să îți jumoli parul de pe barbă și sa te torturezi.  Aparate de epilat le-as zice.
A fost mai bun aparatul uzat pe care voiam sa îl înlocuiesc.

Mi se pare urât când tot ce îți oferă piața ” concurențiala” sunt mizerii care doar arată bine și depinzi de un singur producător care are monopol de facto.
Dar aia e. Gen să știți să nu cumpărați așa mizerii.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Licaon_Kter
Licaon_Kter
8 years ago

pic:comment image

chiar de pe site:
http://connaughtshaving.com/mur89.html
+
http://connaughtshaving.com/popular.html

iar din dm-drogeriemarkt.ro alea 3 de sus

Pentru de dupa ma dau cu: crema pre-ras (!) sau Tarr (Farmec FTW) sau un bloc mic de alaun din Auchan.
Inainte a asta aveam un http://is.gd/c9ihlT
Philips cu 3 capete primii si eu cadou, e super, baby-skin tru feeling, mai putin cand mi se irita tot gatul pentru ca imi ia in raspar firele, never again.

catalinx
catalinx
8 years ago

Cred ca mai am și eu wilkinsonul ca ala din poza și am ( aveam) unul care semăna cu ala din linkul doi, tot de inox cu prindere și protecție la fel. Era rusesc și parcă am plătit mai puțin decât echivalentul a 20 de lire, ceva gen 40 – 50 de lei, dar degeaba. O dată ca orice lame am găsit ma bărbieresc o dată cu o lama. Bine, sunt ieftine nu e bai, dar nu știu cum dracu’ se barbierea tata 2 săptămâni sau o luna cu o singura lamă. Cu unele nu ma pot barbieri deloc gen… Read more »

Licaon_Kter
Licaon_Kter
8 years ago

Pune’le sub o piramida 🙂

Depinde de par si lama rezistenta.

ametistul
ametistul
8 years ago

lame recomand Feather.
si un magazin de unde ma alimentez e the groom lab. sunt din timisoara

Mihai
Mihai
4 years ago

Am gasit la un turc in Ankara un aparat clasic cu lame, Muhle din otel. Cam 60 de lei in bani romanesti acum 5 ani. Lame, folosesc numai Derby (Turcia) sau SuperMax (India). Ambele foarte bune si durabile; o lama cam 5 saptamani de 4 ori pe saptamana. Sapun de barbierit, ceva tot turcesc cu miros de sapun de casa, clasic. Pamatuf luat cu 15 lei si il am de 4 ani aproape…Gifaz (cica, Italia). Dupa ras am un bloc de piatra acra gasit in magazin la Prishtina, 2.5 euro. De 3 ani il folosesc si parca este neatins. Il… Read more »