Trei vinuri

De anu’ nou am cumpărat două vinuri moldovenești,  să sprijin economia fraților de peste Prut,  dar mai ales că fac vin bun.

Unul e un cupaj roșu de Purcari.
Îi zice Freedom Blend de 2011,  cică ediție aniversara de 20 de ani de la câștigarea independentei a trei state: Moldova, Ucraina și Georgia.

Pe mine m-a interesat mai puțin istoria cât soiurile din cupaj și gustul:
Soiurile sunt cate unul specifice fiecărei țări :

Rară Neagră din Moldova, Bastardo din Ucraina și Saperavi din Georgia. 
Amestecul e bun.
Ca sa fiu sincer,  nu e cel mai bun pe care l-am băut de la crama Purcari.
Adică,  nu e nimic rău în el, se simte ca e puțin deosebit de vinurile standard ( Cabernet, Merlot, Pinot) ,  dar are gust de vin tânăr.  Se poate că sticla pe care am cumpărat-o eu sa nu fi fost de 2011, ci 2013.

Celalalt vin Moldovenesc pe care l-am cumpărat a fost un spumant ( șampanie)  de dat noroc, gen.
Nu sunt un mare fan spumante,  proseco și alte chestii de gen, cum nu beau nici spritz.
Ma uitam la ceva Asti și m-am gândit să nu fiu mainstream.
Sigur,  puteam lua Moet, am băut o singură dată – bun, dar au fost cel mai prost cheltuiți bani de revelionul ala,  după aia cu care am cumpărat petarde, rachete și alte dispositive explozive cu care mă mai indeletniceam în preajma sărbătorilor.

Asta e o șampanie dulce,  după cum scrie pe ea. Pentru un vin nu e valoros, însă pentru o șampanie are un gust potrivit. Îmi place un pic mai bine decât Asti și a costat cam jumătate din preț (cred), parca 35 de lei am plătit pe ea.
Eh asta am voit sa spui. Stai ca erau 3.
Flor de Crasna
Asta e un vin alb aromat pe care l-am luat din Tenerife acu 2 ani. Nu cine știe ce scump, 18 Eur preț de aeroport e ceva comun. Vedeți ce memorie am când vine vorba de bani și băutură?
   Cu părere de rău pentru moldoveni și deși mie îmi place mai mult vinul roșu ăsta a fost cam vinul serii,  gustul e semnificativ mai distinctiv de un vin alb obișnuit.
Seamănă cumva cu un Sauvignon Blanc sau Traminer italian din nord (Alto Adige),  dar mai tare și mai pronunțat în caracter ( full bodied – cum ar zice un american). Pe românește s-ar numi un demisec aromat.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
speedy.gonzales
speedy.gonzales
8 years ago

hai ca imi esti simpatic, asa ca azi o sa iti scriu reteta ptr vinul de zmeura si o sa iti fac cateva poze sa vezi ii culoarea.

Marius
Marius
8 years ago

Sa iti dea d-zeu sanatate..te asteptam cu reteta cu sufletul la gura :))..de anul trecut

speedy.gonzales
speedy.gonzales
8 years ago