Se încinge jocul?

Oamenii printre care mă număr nu percep pericolul care nu li se află în imediata apropiere.

Pariez că mulți dintre voi s-ar uita de pe mal cum marea din fața lor se retrage pregătindu-se pentru un tsunami și ați exclama “mamă,  ce tare!” fără sa fugiți  mâncând pământul.
La fel cum mulți se uitau tâmpi la tavanul care ardea în clubul ala pe care l-ați uitat deja.

Eh, uite ca Isis bat aci la poartă.  Sigur aflarati până acuși de atentatul din Istanbul. Cum dracu’ se face ca murira mai multi nemți.  Turiști,  deh.

image

Oh dragii de sirieni,  din nou. Sigur între timp lumea și-a pierdut empatia.  Nu prea mai sunt din aia care ii compătimesc,  deși și acum sunt sirieni buni și muncitori printre ei, cine știe, poate majoritatea, doar că știi,  majoritatea poate fi compusă și din 51%.

Tot mor înecați în mare încercând sa ajungă în Grecia,  doar ca nimănui nu-i mai pasă,  că ce plm, sunt sirieni.
Ce dacă acu’ două luni ii infieram pe aia care îndrăzneau să-i discrimineze pe bieții de refugiați? 
Acu’ ne facem că plouă și aia e. Sirienii și-au câștigat statul de vasluieni.  Știi cum e, dacă ești vasluian nimănui nu îi pasă de tine, nu contează cine ești și ce faci,  știm noi bine ce apucături au vasluienii, așa că scutește-ne că nu ne asumăm riscul.

Treaba e că lumea e un pic cam în urmă cu chestia asta.  Negarea problemei a durat prea mult și mai multe țări ignorante au făcut pași greșiți.  Nemții i-au luat su’ haripa pe sirieni, îndrăznesc sa gândesc că asta trebuie să fie cea mai mare greșeală a Angelei Merkel din cariera ei de prim-ministru al Germaniei.
Turcii în loc să se axeze pe acțiunile anti Isis,  a plecat la vânătoare de kurzi, că de acolo simțea Erdogan că vine presiunea politică mai tare și scaunul e mai important ca orice.
Acuma,  poate voi va gândiți că plm, ce treabă aveți voi cu Istanbulul ca nu o sa vina teroristul radicalist ialamist la voi acasă.  Că Istanbul e departe. Că #sultanahmet e doar numele unui loc care nu înseamnă nimic pentru voi.

Eu însă as spune altfel. În piața aia acum doi sau trei ani,  făceam poze în decembrie și mi se părea așa frumos și liniștit de să te muți acolo.
Frate-meu făcea poze acu’ 10 zile.
Acum arată așa. În memeoria mea, că au curățat, desigur.

image

Și Turcia face ce știe ea mai bine.  Încearcă sa reprime toate știrile din presă despre incident.
Turcii sunt supărați și se uită la evenimentul ăsta cam ca la #colectiv așteptând ca poate s-o schimba ceva în ignoranța statului lor. Și Europa la fel.  Dar la nivel de conducere de state se uită ca mutele la pulă toți de parcă mizeriile astea nu s-ar întâmpla în state membre NATO.

image

Interesant cum US a oferit un acord nuclear Iranului și cum asta a destabilizat influenta Arabiei Saudite în zonă.  Toate chestiile astea vin la pachet cu blocada pe care au jucat-o sauditii  OPEC-ului.
Cu tensiunile ruso-turce care fragmenteaza conflictul din Siria pe grupulețe de interese. În timp ce bombermanii își văd de ale lor relativ nederanjati.

You are still not seeing it coming.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments