De ce are Badea dreptate si Pruna nu

In premiera exceptionala dau link aci cu articolul lu’ Badea in care protesteaza la propunerea ministrului justitiei ca dispozitia  de reducere a pedepselor cu inchisoarea  pentru  carti stiintifice  ( cred ca lucrari e nomenclatura corecta) sa fie abrogata printr-o OUG.

Practic , toti sunteti familiari cu faptul ca  unii puscariasi mai nou scriu carti pe banda rulanta sa li se reduca pedepsele. Ca si cand sa scrii carti ar fi rau.

Mai dau cu ochii pe la nenea asta prin blog , la tv  nu-l mai urmaresc ca nu mai e amuzant de multa vreme , imi pare plictisitor si lungeste povestile prea mult cu un miliard de paranteze inutile . Mai corect ar fi, ca nu am eu timp de el.

Si , conform situatiei ingrate in care se afla  mai e si partinitor, ca asta e , stapanirea e la ananghie , e de  bun simt sa ajuti , daca lucrezi acolo.

Nici pe blog nu are chestii de mine , mai putin rubrica noua cu  vinuri despre care nu spune nimic , dar e bine si cu poze cu sticlele  si pozele cu femei – astea-s universal acceptate si binevenite .

Pe de alta parte , daca ai rabdare sa te uiti si la emisiune si sa treci peste cele 1 milion de paranteze , faza cu muschetarii pe care am mai auzit-o eu in minim 10 emisiuni de ale lui si stilul de exprimare repetitiv  si deloc concentrat , argumentele sunt absolut pertinente .

Ok , articolul asta e partinitor si e imposibil sa nu faci legatura intre faptul ca  suspendarea facilitatilor il afecteaza pe Voiculescu , care scrie carti de zor.

La fel , nu poti sa nu observi lobby-ul / pledoaria pentru doctorul in biologie si inventatorul  Ghe. Mencinicopschi  care este condamnat in acelasi dosar cu Voiculescu, pare-mi-se. Dar titlurile nu le-am insirat in scop peiorativ .

Titlurile sunt pe bune , valoarea ca om de stiinta e pe bune si probabil ca si conducerea ICA a fost meritorie .  Ca o fi facut sau n-o fi facut mismasuri economice ( licitatii trucate cum spune dosarul), ca deh , finantarea nu pica din cer , daca ai proiect in plan si vrei bani  , poate . Nu ma bag ,  justitia deja a decis ca da si l-a bagat la zdup.

Si aici apar problemele cu propunerea lu’ Pruna aia , care pentru un ministru al justitiei ar trebui demisa , sa vii cu o asa mizerie discriminatorie…

Practic femeia duce in derizoriu munca intelectuala. Adica pentru munca fizica e ok scutirea de pedeapsa , dar pentru executarea de munca intelectuala nu.

Practic  prin OUG-ul ala  vrea un veto pentru introducerea muncii silnice. In momentul in care decizi  ( in secolul 21,  pula mea ) ca reformarea , reeducarea si integrarea in societate a   puscariasului se vor face doar prin canalizarea  (cuvant intentionat ) aceastuia catre munca fizica , aduci  inapoi masura punitiva  catre evul mediu si epoca moderna ( anii 1800 vreau sa zic)  insistand pe notiunea de ispasire , mai degraba decat pe reformare,  prin  suferinta, umilinta si erodare de caracter, mai degraba decat prin educatie, insusire de abilitati si constructie de caracter.

Si atunci va intreb eu pe voi astia care baliti  cu spume la faptul ca Becali analfabetul a scris carti in puscarie sa iasa mai repede:

Acum unde pula mea se afla, ma, norvgienii din voi?  Caca-m-as pe  voi de popor idiot, care vreti norme sociale moderne!

Si da, stiu cum e romanul. El se gandeste  ca: Unde ma , prostii aia , scriu ei carti?  Fac malagambe si le iau de-a gata scrise – ceea ce e foarte probabil in cazul lui Gigi , p-ala nu am cum sa il banuiesc ca poate scrie ceva cursiv, desi cine stie ,  niste ani de stat degeaba sunt destul timp sa exersezi scrisul si expunerea.

Dar romanul  gandeste simplu ca daca unu’ e la inchisoare e cel putin mai prost decat el, pe ideea, ca ” pe ala l-au prins, iar pe mine nu” . “Iar daca eu sunt incapabil sa scriu o carte , nici aia nu au cum”.

Realitatea e ca habar n-au cati oameni mai inteligenti ca ei se afla in parnaie si ca daca ii excludem pe aia handicapati ,retardati si vai de F.C. Steaua lor care au ajuns la parnaie din tot felul de combinatii retarde  , restul celor aflati in bezna ca au savarsit ceva infractiuni ce implica grup , organizare si deci activitate de management s-ar putea sa fie un pic peste media de inteligenta . Iar unii dintre ei au si studii , ce crezi?!

Asta  o data.

Apoi , ca nu e kosher ( nu sunt evreu , va fut in gura ) deloc  sa fii ministrul Justitiei si sa ceri o astfel de masura de cenzura  , desi ea abereaza ca nu e de cenzura, ca  puscariasii pot in continuare sa scrie carti doar ca nu-s considerate in vreun fel special .

Pai fa , vaco ,  daca un  lachete baga 30 de zile de  munca cu raport de reducere de (4:1) castiga  pana la 7 zile luna oare e mult sa castigi  o luna pentru o carte ? Nu e ca si cum ai putea scrie o lucrare stiintifica intr-o luna, sau doua , sau 3.  Ma rog , daca esti Mencinicopschi s-ar putea sa poti , dar atunci s-ar putea sa si meriti.

Si oare e corect ca Ministerul de Justitie care se ocupa de justitie , deci de aparatul care interpreteaza si apreciaza respectarea legilor , sa  faca singuri legea si sa-si stabileasca unitatile de masura dupa bunul plac ? Poate vi se pare normal , mai ales ca  parintele constitutiei post comuniste se considera a fi Antonie Iorgovan, care venea tot din justitie , doar ca “juca” in alta pozitie la vremea aia .

Mi se pare absurd sa permiti ministrului justitiei sa schimbe o dispozitie legala pe motiv ca dispozitia aia legala nu se aplica , sau se aplica abuziv. Pai, pula mea, dormiti in bocanci?  Eliminati abuzul.

Daca maine il baga iarasi la zdup pe Gigi , nu-l mai lasa sa scrie carti , face o combinatie cu o firma la care munceste  din puscarie dar de fapt freaca duda in semilibertate si va enerveaza   veti cere a se  anula si reducerea pedepsei pentru munca fizica ? Si vom sprijini integrarea in societate si reformarea persoanei prin?…sa va aud.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments