Promessa – de Aurelia Visinescu

Cam acum un an am scris despre vinul alb, Karakter, produs de Aurelia Visinescu.  Așa că dând un ochi prin supermarket deunăzi am văzut vinul ăsta roșu,  cupaj din 🍇 de Dealu Mare învechit în baric de stejar.  E un shiraz blended, ca să zic așa.
Nu a fost rău,  dar nici ca anteriorul.

Nici măcar nu cred că a fost vinul cel care nu m-a dat pe spate, cât faptul că l-am consumat acasă,  câte un 🍷 stacan în câte o seară,  nu într-un restaurant și nu asortat la mâncare.  Mai ales că e mai greu să fac asta când nu prea mănânc seara.
Are note distinctive de fructe și vanilie cum scrie pe sticlă,  ar fi fost superb cu ceva mâncare indiană,  dar a mers și așa.   E mai rafinat și mai sofisticat decât un sec clasic de Dealu Mare, fie ca vorbim de shiraz, fie de merlot.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Matyas Bacs
Matyas Bacs
7 years ago

Am gasit acest vin intamplator la Auchan. De fapt cautam un vin rosu de la Aurelia Visinescu, mai exact Red Artisan si am dat peste Promessa 2014 de care nu auzisem inca. Imi place mai mult Cabernet Sauvignon, dar am zis sa incerc acest cupaj. Caracterul de Syrah este cel ce predomina la acest vin si iuteala specifica. L-am consumat acompaniat cu branzeturi frantuzesti, inclusiv cu mucegai, un cascaval romanesc maturat si biscuiti sarati (crackers). Vinul este bun cu un buchet complex, dar nu am reusit sa disting aromele de vanilie, desi am urmat toti pasii specifici degustarii. recomand pentru… Read more »

catalinx
catalinx
Reply to  Matyas Bacs
7 years ago

Amuzant cu regretatul de 37 de lei :). Nu cunosc pe nimeni căruia să îi placă vinul ( nu poșirca) și să regrete 37 de lei. Nici măcar un zgârcit ca mine. Că dacă mergi la orice restaurant și bei orice sticlă de vin decent costă minim dublu.