Scurt cu diagrama vieții

   Eu am citit la NWRadu, dar văd că toată lumea se vaită in toate felurile. E ok, e vremea examenelor,  o ardem pe articole d-astea, părinții o ard pe ragete în speranța că copiii lor sunt mai inteligenți decât scrie într-o hârtie că ar fi, suntem obișnuiți ca ministerul învățământului să facă subiecte cu curul.

  Eu vreau să vă spun atât și mai departe vă puteți opri din citit:
Un copil care nu a împlinit 7 ani, care nu cred că a văzut d-astea până acum la școală și căruia i-am citit fix subiectul așa cum este prezentat și i-am arătat poza de la nwradu a răspuns corect și a explicat cum a interpretat corect graficul. Da, e al meu. Sâc!

De aici doar lungesc ciorba și vă puteți opri, dacă aveți treabă.

                          ***

N-aveți,nu?
Cine spune că chestia asta e greu de dedus și e adult dovedește că sunt probleme de înțelegere și la vârste mai mari, deci nu te supăra pe un pulete de 14 ani că a greșit, se întâmplă.

Tu, care citești aci, ai greșit vreodată( gen,măcar o dată) în viața ta de adult o interpretare mai simplă decât asta. Dacă crezi că nu și că elevii care au gresit arată că învățământul romanesc e de căcat, sugi pula și măcar în oglindă fii sincer.

Probabil că de aia unii și vor subiectele de genul ăsta eliminate. Să fie dom’ne totul clar :). Mie mi se pare amuzant și mi-ar fi plăcut să fi avut subiecte atât de ușoare la examenul de admitere în liceu. De fapt, cred că am avut. Cred ca unele au fost cam atât de ușoare și unii elevi le-au greșit. Se întâmplă.

Genul ăsta de 📈 intr-un raport, neetichetat, e ăla care-ți provoacă scârbă față de handicapatul care a întocmit raportul și să-l întrebi flegmatic: -Bă, pulă, lucrezi la stat? Ce e cu mizeria asta? Motiv pentru care înțeleg aversiunea pentru lipsa etichetelor, că și eu o simt, dar e un test bunde interpretare.

Că asta nu e Matematică, că nu își avea rostul acolo? Eu zic să mai puneți mâna pe niște manuale de școală generală să vedeți că s-au mai schimbat manualele cât și materia din ele de când ați făcut voi.
E nașpa acum? Poate, dar șefii copiilor voștri o să le ceară rapoarte ca ăstea de o să le iasă pe nas. Mai des decât să rezolve o ecuație de gradul 2. Sau asta cred eu, dracu’ știe ce va fi în 10 ani de acum.

Mie îmi convine oricum. Copilul meu se pare că înțelege diagrama asta, așa incomplet definită, cu 8 ani mai devreme decât ar trebui. Copiii voștri pot să mai aștepte, dai în pula mea, gen după ce împlinesc 14 ani, ca să n-avem discuții

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments