Și încă una legat de interpretare la examene

Bă, tot aud că “stai dom’ne că graficul ăla se putea interpreta și invers” și ar trebui să…
Da, se putea interpreta și invers, dacă ignori convenția ca notele sunt de la 1-10, ci nu de la 0 la 8.
Sunt destui adulți care de dragul de a fi bou și a da cu capul în poartă,  de a teoretiza și de a introduce totul în vid vor interpreta așa și vor alege cum că soluția e acceptabilă, exploatând acel viciu de marcaj al graficului.
I-am văzut și prin corporații deghizați în oameni educați și inteligenți susținând chestii cu adevărat absurde, de ce nu i-aș vedea acum.

Nu am nimic să le spun,  sau să spun despre ei. Despre mine vă zic.

Eram la bac la examenul de informatică pe care o mâncam cum o pot manca și acum.
Cu excepția faptului ca nu îmi revenisem din băutură.  De fapt eram aproape criță, foștii colegi care mai citesc pe aci știu asta :).
Unde mai pui ca unii poate așteptau să copieze de la mine.
Am luat cea mai mică notă din toate materiile, proporțional cu cat de beat eram. Tată,  sper că nu citești aci.

Nu am copiat, beat-beat, dar aveam încă respect de sine,  respect de mine, adică.

Am greșit la două chestii care nu s-au punctat deloc.
La un exercițiu grilă trebuia să evaluezi niște cod și sa menționezi în ce limbaj ai ales să îl evaluezi. C,  sau Pascal.
De evaluat l-am evaluat eu, dar am uitat să scriu în ce limbaj. Eu am facut-o în Pascal și dacă se interpreta așa, aș fi greșit una.
Nu s-a interpretat nicicum și am primit 0 puncte. Culmea e că,  dacă s-ar fi interpretat în C,  aș fi greșit tot UNA. 
Pula mea, așa am avut eu bulanul să se nimerească răspunsurile.
Nu a contat. Nu am scris, nu am primit nimic și pace. Așa îmi trebuie dacă mă prezint beat la examene

În altă parte era o problemă care se rezolva în backtracking (ineficient), sau greedy( eficient) .  Ăstea sunt doua rutine mizerabile pe care le învățai atunci în liceu.
Greedy știam,  backtrackingul era atât de mizerabil să învăț secvența aia prostească,  că rupsesem pagina din cartea lui Tudor Sorin și o țineam în buzunarul de la cur, cu gând să o folosesc doar dacă  mi se cere fix un subiect la modul “scrieți rutina backtracking”.
Și cum eu nu sunt prea mainstream să aplic rutine scrise de alții am rezolvat problema în alt mod, care am simțit că se aplică mai bine decât o rutină idioată.
Dacă îmi compila cineva codul scris așa în stare de ebriebeat muci sunt sigur ca era valid și funcționa, mai ales că l-am revăzut când am făcut contestație. Eu,nu părinții,  că eram major.
Dar nu a contat. Profesorul care a corectat lucrarea și care a fost și la contestație era profesor de matematică,  nu de informatică.
Se uita pe barem și nota. Deci,pula mea, era mai prost pregătit decât mine. La dracu, am văzut profesori de informatică inclusiv la facultate, mai prost pregătiți decât mine. Da, Burilene, la tine mă refer și la asistenta ta șchioapă,  blondă și prin interior și pe afară.
Ce-am făcut?
Nimic, mi-am băgat pula și am mers mai departe,  majoritatea se aștepta ca lucrările să se corecteze după baremul pulii, orice om treaz,  care dădea examenul ăla,  știa că la problema aia e ideal să aplici Greedy, că așa invatasei la școală ca e eficient, iar dacă nu știi greedy,  backtrackingul e cel mai bun prieten al tău.  Asta dacă urmărești un scor bun, nu să te dai în spectacol, cât de original ești tu,în fața unor proști care îți pot decide soarta. Aia cu originalitatea era limba română.

Dacă ați înțeles ceva din ce am zis știți ce aveți de făcut,  dacă nu, puteți să vă transformați ca mine într-un hidalgo și să vă luptați.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Florin
Florin
3 years ago

La mine a fost anul cand s-a dat complet grila bacul – inclusiv la informatica. Nu am fost beat, dar daca eram – picam cu felicitari.