Dar au vrut sa facă film cu Warcraft

Fanii Star Craft așteaptă de 10 ani sau mai bine un film de la Blizzard . Așteptăm.
Dar ei au ales să facă Warcraft, pe care nu l-am văzut la cinema că am citit reviewuri nașpa.
E normala alegerea, Warcraft avea parca vreo 12 mil. de jucători,  adică plătitori de bilete din start. Față de vreo 200 de mii. Iar jucătorii de Warcraft  sunt parcă abonați, plătesc lunar.

Nu știu exact, nu am jucat nici măcar un minut de jocul ăla.

 

Si de ce scriu asta ? Ca desi am jocul de Starcraft (II) de prin 2012, Wings of Liberty, nu m-am uitat initial la cinematici , ca nu sunt genul de jucator care face campanii. Pur si simplu nu imi pasa de alea. L-am luat strict pentru multiplayer.Când primul copil a implinit varsta potrivita de jucat, adica vreo 3 ani si jumatate a trebuit sa-i explic un pic despre ce e vorba si am urmarit filmul facut din cinematicile sudate ( cutscenes) .  Partea asta e la rezolutie mai slaba  si are inconvenientele  inerente ale unui film facut din bucati caruia ii mai lipsesc partile pe care le joci, care mai are actiune din joc care nu prea pusca cinematografic cu restul filmului , dar și acțiunea aia cuprinsă aici  are sens pentru continuitate.

Deja partea a doua e mult mai legata ,  actiunea capata un scop mai nobil decat salvarea unei gajici, artifactul Xel Naga capata mai multa importanta  si caracterele se definesc mai bine. Totusi povestea nu e clara deloc, cu atat mai putin clara dupa aparitia lui Amon. Oricum ar fi chestia asta ar fi putut fi un film de 10. Normal ca nu e, fiind vorba de cutscences. Dar e peste multe chestii pe care le-am vazut.

A treia parte deși clarifica lucrurile și se duce cumva într-o direcție în care te aștepți , plasând mingea pe terenul protosului  e un pic altfel. Povestirea  e probabil partea cea mai interesaqntă din tot jocul, însă acțiunea (filmului) se desfășoară în  mare parte pe ”nava mama” a protoșilor, ”Spear of Adun”. Deci mai puțină ”mișcare”, mai puțina cinematografie și mai mult teatru în cinematici.

L-am pus mai jos cu embed.

Dacă pui toate ăstea cap la cap faci de un basm de ficțiune extraordinar.

Chiar și așa cum e, mi se pare, lăsând acțiunea la o parte una din cele mai frumoase povești de dragoste intinse pe toate 3 capitolele , plus parte din StarCraft 1.

Da, da – in Star Craft, fără siropuri, dulcegării.

OK , N-o să vadă ”nimeni„ toate cinematicile ăstea, cine a vrut le-a văzut deja.

Dar ca probă de actorie,ehm, computerizată, și de acțiune ,și de regie puteți să vă uitați la asta.

Sau la asta,  primele 3 minute.

Sau asta:

Saul finalul :

Și mai sunt mai multe.

Multe-multe , dar mi-e greu să le găsesc separate.

Iar fanii speră și se agață de orice discurs vag din partea oricărui oficial de la Blizzard care adie o idee cum că s-ar putea face vreodată un film .

Există chiar independenți care au făcut scurte teasere, după părerea mea superbe și dramatice , ca ăsta :

Daar, nu! Ei au ales să facă Warcraft , care a primit review-urile pe care le-a primit, care  a avut oaresce încasări la boxoffice, dar nu cineștie ce. Dacă te uiți la cifrele chioare, 433 mil. incasări vs. 160 buget ai zice că e bine, e cu profit. Se pare că lucrurile nu stau chiar așa, deși au fost filme așteptate să fie epice – mult mai slabe, care au eșuat lamentabil. Ăsta e cumva incert.

Una peste alta, uluit de bugetul de 160 de milioane de dolari și sedus de filmele de animație din Starcraft făcute de Blizzard am zis că trebuie să-l văd și pe ăla pe care l-au făcut, că trebuie să fie bun.

Nota 7.1 pe IMDB mi se pare cumva cinstită, însă filmmul lasă un gust amărui, well, mai nales fanilor. Nevasta a zis că nu a fost rău, judecând fără  influența celor de mai sus aș fi putut spune la fel.

Scenariul / povestea e de mai bine de nota 7 – cam pe la 8 după părerea mea. Sunt câteva chestii de care m-aș agăța, dar în rest e o poveste bine legată.

Imaginea, cadrele, efectele sunt, fără îndoială, ”de banii ăia”, tot așa spre 8.5- 9,  funcție și de ce preferințe ai.

Băi frate, dar jocul actorilor, care-i interpretează pe oameni și  regia mă scot din sărite.

În primul rând că filmul începe slab , liniar și plictisitor pentru primele 20 de minute, minim. Serios . Dacă eram managerul de proiect de la Blizzard pe filmul ăsta ,  când îmi arăta demoul de deschidere,  îl luam pe regizor , îl băteam vreo 2 ore continuu și două zile îl inchideam într-o cameră să vadă cinematicile de la Starcraft , sau ălea de la Warcraft , de ce nu,  până le știe pe de rost. Până nu știa și cel mai mic detaliu nu ieșea afară – tortură ca la Guantanamo!

E imposibil, parcă au adus programatorii de la Blizzard să apară în film, așa expresivi sunt! Ok, castingul nu are nume epice, cei mai okish  sunt Ben Foster, care-l joacă pe gardianul Medivh, pe care nici nu știam cum îl cheamă , dar îmi aminteam fața din 3:10 to Yuma,  și Paula Patton, la fel , numele mi-e nou, dar o știu din Ghost Protocol. Iar ăștia fac doua roluri așa și așa. Restul zici că sunt toți ținuți pe perfuzii de botox.

E enervant, pentru că zici că e un film de divizia ”B”, d-ălea gen  serialul Xena, sau eu știu ce prostii mai vezi pe Hallmark.

Și dacă e să fim sinceri și compari substanța poveștii din filmul Warcraft cu substanța poveștii din StarCraft 2 sunt ca zaibărul oltenesc de butoi față de vinul învechit. Ca țuica de Pitești, sau de Vâlcea, față de vinarsul Miorița.

Filmul a fost ok, digerabil, un pic interesant, dar m-a lăsat cu un sentimet de amărăciune că au cheltuit banii aiurea, nu că aveau o poveste, ci că aveau un public care să dea banii pe un bilet și le-au făcut o poveste. Un fel de cerșetorie. Dacă mergeam la cinema, ca fan Blizzard , mă simțeam înșelat. Dacă mergeam ca spectator neutru într-o zi de vară era ok.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Fery
Fery
7 years ago

yuma ala e bun tare.