Shut up and take my money

Discutam mai deunăzi ( în contradictoriu) la Răzvan Coloja pe site despre cum lipsa educației naște faliti. Sau nu.
Dezbateam cumva cu el și cu Manowar despre valoarea educației formale.
Din păcate articolul s-a dus în arhivă și nu pot accesa linkul din siteul de pe mobil de unde tastez asta la 2:00 noaptea,  ca să vă dau un reper. Și am pierdut și momentul potrivit să dau o replică despre calitatea educației formale(lipsă)  din România ( sau de peste tot) de azi, cauzată de capitalizarea,  democratizarea și monetizarea exagerată a studiilor.
Pentru că am găsit târziu site-ul ăsta.
Nu vă lăsați înșelați de adresa ironică siteul nu e o încercare de a păcăli pe cineva cu “leacuri minune”, ci de a le demonta/ demasca.

Citiți tot pe nerăsuflate, în special naivii încrezători în minunile homeopatiei. Aș fi spus altfel, dar nevasta cumpără pastile d-alea cu “Vox”, zaharina la preț de aur, iar noi ne respectăm în familie,  în ciuda alegerilor de a crede impotriva evidenței științifice. 
Cum am găsit asta e o alta poveste de care nu am chef acum.

Dar am rămas oripilat să observ cum la  Carol Davila se țin cursuri de homeopatie de către asistenți universitari, și asta nu e tot.  Lector universitar care scrie cărți și ține cursuri de medicină vibrationala.
Articolul ăsta e senzațional cu linkuri către interpretări eretice ale mecanicii cuantice,  fizicii relativiste și tot felul de transformari și modele nedovedite.
Urmând linkurile veți observa că există un întreg curent de SFisti fe ăștia, sfertodocti,  care scriu cărți și promovează pseudostiinta asta de te miri pe urmă de ce crede lumea în homeopatie.
Ăștia au diplome de medici și de cadre universitare, da?

Bă, cum ar fi, mă,  sa scriu eu o carte din perspectiva unui absolvent de facultate de electronică în care să vă spun cum să economisiți curent folosind un economizor format dintr-o bobina care îl roagă frumos pe curent să se consume mai puțin  și care costă 200 de lei, ca-do!
Și vă explic eu, pe urmă aspectele “cuantice”.
Ceea ce vreau să spun e că nu credeam ca există atâția șarlatani și ca existența lor e strict legată de faptul că oamenii simt nevoia să dea cuiva bani să le rezolvw problemele atunci când modul clasic nu dă rezultate.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Fery
Fery
7 years ago

io zic ca si foamea ajutata de lipsa de scrupule contribuie la aparitia unor asemenea ciudati. N-ar fi suficient, dar ar ajuta, daca cadrele alea universitare ar fi platite cum se cuvine, poate n-ar apela asa multi dintre ei la aberatii de astea de subiecte ca sa faca bani de seminte din carti sf. Bine, la noi si gandirea magica e puternic inradacinata si factorii educationali si de decizie nu fac nimic sa schimbe asta, ca ajuta mult sa nu iesi in strada sa dai foc la lucruri daca crezi in paradisuri din vieti viitoare si promisiuni electorale. Din punctul… Read more »