Vai, ne ia popa banii!

image

Și nu ne dă chitanță. 
Se inflamă, vere, onlineul că le ia popa banii la botez fără chitanță,  sau în plus, șpagă peste chitanță,  și ca se rățoiește la ei să  bage fise (bagnote 😉 ) ,  ca și cum n-ar ști.
Articolul original.
Reacții.

image

Știi vorba aia: Doamne miluiește,  să sugi pula cu pește! 
Peștele,  simbol creștin,  evident.
Care păstorește și se îngrijește de curvele aflate la produs.

Mă, băieți,  în ceea ce mă privește eu cred că se poartă preacuvios cu voi. Uite, omul s-a oferit până și să facă botezul gratis, lol, of course.

image

Că vai, că ce curajoși suntem noi că avem 🍳 oo să spunem până și numele preotului, vai, pula mea, ce realizare!
Că dacă îl faci public ce, mă?  Cum te șantajează?  Îți dă acatiste, îți face rollback la botez, îți “leagă cununiile”?
Că doar nu e doctor!
Repetă după mine:
Sunt un retardat și am nevoie de ajutor ca să discern când un popă își bate pula de mine

Bă,  proștilor, deci voi,v-ați adunat acolo,  în casa Domnului, pardon, a omului, pardon,  a domnului cum îl cheamă pe popă,  iar acum nu vreți să jucați după regulile domnului.
Că e evazionist!
Ai dat, mă cois,  bacșiș la restautant? Ai dat, dă-te-n sânge!   Ai dat bani că  ai făcut vreo lucrare prin casă ( amenajări, reparații, construcții, mobilă )  la care nu ai primit bon fiscal și factură? 
Ai dat, nu te caca pe tine, că instalatorul ăla de ți l-a recomandat un prieten nu ți-a tăiat factură de toți banii.
Ai stat, bă muie, în chirie în București,  când ai venit cu nămol sub unghii din Moldova sau Oltenia și nu ai înregistrat contractul la fisc, dacă ai avut unul?
Da, recunoaște,  nu te 💩 caca pe tine,  că pute.

La toate astea ai fost de acord,  ba pentru că scapai de Tva, ba pentru că erai ok să înșeli statul decât să plătești mai mult la chirie, sau să cauți 2 săptămâni în plus, dar cu popa Nu.
Nu se poate. Cu popa tu ai o chestiune de principiu. De principiu că popa,  spre deosebire de ceilalți, nu are voie să facă bani la negru, că se supără Doamne-Doamne.

Tu ai ceva împotriva popii. Doar că ești prost! 
Nu alegi calea corectă,  ci alegi să te tragi de șireturi cu el în biserica lui, deși Legal, nu prea e obligat să plătească impozite ca mirenii.
Nici nu ii propui să o faceți legal, gen,  hai coaie, mai taie o factură și pe asta și dă-mi un preț care să includă taxele.
Noooo, tu urmărești principii coaie.
Cel mai simplu principiu, coaie, e nu ai ce căuta să îți botezi copilul dacă nu vrei să întreții mizeria numită biserică. 
Iar dacă te invită careva să îi fi nas. Sau te interesezi cât costă și accepți cutumele dacă finul tău merită să te abați de la principiile tale, fie îi tragi pula în gură lui tac’so și îi spui că te caci în biserica ma-sii și în toți sfinții falși ,  de la Arsenie Boca la Zaharia.

Că aici e sursa tuturor relelor. În secolul 21 popii mai au monopol pe ceva doar în mintea voastră bolnavă și mică. 
Dacă mâine nu îmi convine ceva îmi fac biserica mea, mai aproape de “Dumnezeu” și de lege, și le fur și clienți și nu au decât să mi-o suga cu spume. 
Dar nu, tu trebuie să treci pe la biserica ma-tii, de prost ce ești.  În locul popii,  să îndrăzniți astfel de arogante, v-aș declara eretici, v-aș lega de stâlp și v-aș da vreo zece bice să vă vină mintea la cap.

Asta ca să știți răspunsul când aveți a mă întreba de ce nu am botezat ultimul copil că am putut convinge cumva jumătatea mai bună că nu (mai) vreau să aud de așa și că copilul se poate boteza singur în ce religie vrea, dacă ii trebuie.
Și da, când m-am însurat și când am botezat celălalt copil, mai tânăr și mai flexibil, am fost convins să fac voia jumătății mai bune și să merg la biserică să dau bani la speculanții ăia infecți. 
Iar din moment ce am convenit să le folosesc facilitățile am plătit tot, fără circ și fără principii false, că nu scandalul și  panarama sunt lucrurile pentru care am scos cașcavalul din buzunar ci pentru o desfășurare decentă a evenimentelor.

Nu am nicio simpatie,  sincer, sper să vă aștepte popa la colț,să vă bată și să vă ia banii din geantă, ninjastyle. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Fery
Fery
7 years ago

mai tanar si mai flexibil… lol.

GLU
GLU
7 years ago

Diferenta e de vointa: adica VREAU sa-i dau unui instalator un leu in plus pentru ca eu consider ca merita. Dar unui popa poate ca NU VREAU sa-i dau si nu ii dau. Dar ei profita ca esti cu familia si prieteni toti gramada in biserica si 99.(9)% cotizeaza o suma ad-hoc fara sa o cunoasca dinainte, pusi fiind in fata faptului implinit… Ca poate daca stiu ca ma tarifeaza de 250 –> 500 lei ii ziceam din start ca ma duc la alta “parochie”. Este JAF la drumul mare ce fac popii. Vezi bine ca nu ma leg de… Read more »

catalinx
catalinx
Reply to  GLU
7 years ago

Nu un leu în plus. Instalatorului ii plătești toată munca fără factură. Că despre asta se vaită lumea, că de ce ia bani fără chitanță. Și, fix asta spun. Coaie, de ce dracului te-ai duce la unul ca ăsta să îți facă un astfel de ritual, dacă nu te pui de acord nicicum cu biserica, respectiv politicile clericilor. Nu mai e ca și cum te persecuta cineva dacă nu îți botezi copilul. Wtf? Cum, plm, să spui că te obligă popa să dai bani la botez. Nu. El se țigănește, își pune patrafirul în cap, își bate pula de petrecerea… Read more »

GLU
GLU
Reply to  catalinx
7 years ago

Ai 101% dreptate! Doar ca familia si prietenii si cei cu care interactionezi se vor uita ca la ursul de la Sibiu daca le zici ca tu nu iti botezi copilul ca bla-bla il lasi sa isi aleaga religia cand gandeste cat de cat. Asa este la reformati: la 14 ani tanarul da un fel de examen, o “confirmare” a religiei pe care o alege… evident reformata tre sa fie. Daca nu o alege nu e fix nici o problema. Stiu caz in care copilul a fost botezat de doua ori ca nu s-au putut intalni familiile. Pai sa vezi… Read more »

catalinx
catalinx
7 years ago

Asta cu familia e cu dus și întors. Familia are o influenta asupra ta, eu aș zice control, dacă te bazezi pe ei ca să îți trăiești viața. Gen, stai cu tac’to și cu mă-ta în casă, în casa lor, adică? Da, s-ar putea să te creiereasca și să te fută la icre intr-una și s-ar putea să îți pese, că fără ei nu prea poți să trăiești, ba chiar, s-ar putea să achiesezi la ideea de botez din perspectiva materiala (ajutor, roata țigănească). Doar că alta e problema aici și cred că e limpede unde. Așa bănuiam și eu… Read more »