Înapoi în lumea reală. Viitorul sună roșu. Tot roșu

Vine repede vremea să râdă și alții de noi și să terminăm cu aerele de oameni superiori, că uite – Trump, Dodon , Radev, Orban, hau, miau, Cioloș.

Gata, ajunge.

Știu-știu, e cu USR,  cu ”ne luăm (iarăși) țara înapoi”, cu  ”să învingem pensionarii” și alte manele.

Românul procedează la vot ca la băutură. Știe sigur că o să-l doară capul a doua zi, dar tot se rupe în gură, că știe că are paracetamolul și borcanul cu murături gata pregătite.

Zicea cineva pe undeva ( Eftimie, dar mi-e lene să caut linkul) că ăi bătrâni ne dau cu Dragnea peste bot pentru că generația mai tânără nu a reușit mai bine pe pula lor. Că tot cu moșii în casă stau. Deci soluția ”aia bună” , șchioapătă, disfuncțională, dar care ”merge” e tot aia. Corect.

Bine, deși la mine în familie ( parinții mei,  frații și nevasta) fiecare votează cu cine vrea,  nu te bântuie nimeni să îi spui și să te justifici cu cine votezi,  ai mei , minim tata , sunt cam roșii așa.  Pula mea, pensionari.  I-am explicat de mai multe ori cam cum văd eu lucrurile,  nu i-am spus niciodată cu cine să voteze și n-o fac nici acum. S-a descurcat foarte bine până acum și cam pe munca lui.  I-am spus doar că interesele lui sunt un pic împotriva alor mele și dacă ” mă dă afară din țară” asta e – no hard feelings – fiecare trebuie să ne găsim un mod de a trăi cât mai bun. Tot tata e, pot trăi cu alegerile lui. El trebuie să trăiască cu ale mele.

L-am auzit acum vorbind despre – ”cred că o să stau acasă tura asta. Să mai voteze și alții.” Ceea ce e cel puțin interesant și  oarecum  entuziasmant de moment.  Am schițat un zâmbet.

Dar nu despre pensionari este vorba aici.

Că cifrele spun altceva. Cifrele spun că PSD are  circa 5 sute de mii de membri. 5 sute de mii!   Aproape 3% din bazinul electoral oficial.  Dacă ești membru PSD votezi PSD , că doar nu ești handicapat. De aia te-ai făcut membru. Și mai convingi și minim familia ta. E drept că unii poate nu reușesc asta , dar  cam aici e ideea. Dacă multiplici 3% cu 4 ajungi pe la 12% doar de aici. Fără să iei în considerare angajații captivi în rețeaua de pile și relații de la stat, sau pensionarii.

În familia extinsă există membri PSD sub 40 de ani.

Cunosc oameni care votează fără să clipească oameni condamnați, nu le pasă câtuși de puțin de detalii de genul ăsta. Nu-i judec.

Nu sunt un ipocrit . Nu în cazul ăsta. Și eu am votat PSD știind că-s hoți toți, atunci când era în favoarea intereselor mele ( până în anul de grație 2004).

Adică, toată lumea – toată lumea fură acum cu mine. Nu  am reușit să înțeleg atunci de ce oamenii din rețeaua mea ( de telefonie mobilă, desigur, domnul agent)  votau  Băsescu, și PDL-PNL , ”pentru o lume mai corectă”, ”pentru că se fură prea mult”, ”pentru că nu se mai poate așa”.

Le-am spus destul de clar, coaie , sunteți bolnavi ?! Se mai poate așa, noi suntem  pe partea aia pe care se mai poate și ”de bine, de rău, noi o ducem bine”! N-am avut cu cine. Au votat schimbarea, a trebuit să mă schimb, mi-am luat serviciu în timp ce mergeam la facultate, d-ăla cu carte de muncă – de 2 ore pe zi înregistrate de formă, că așa a fost schimbarea. De formă.  M-am supus votului lor: dreptate și adevăr , cinste și corectitudine. N-am vrut, nu mi-a plăcut, munca cinstită  până la un nivel și, în general, în România e  grea și se plătește prost, dar dacă trebuie – asta e. Libertatea e scumpă, iar pușcăria e, și ea,  grea.

Majoritatea ăstora de care spun  au căpătat niște dosare, unii au făcut niște ani de facultate cu bursă de merit pentru diverse performanțe intelectuale care făceau obiectul codului penal, care a primit între timp reglementări și din sfera intelectualului și a activitații informatice . Coaie! Așa ați votat – o meritați! Nu le-am spus-o niciodată , că am fost prieteni, dar, uite, le-o spun acum.

Dar am înțeles un lucru. Oamenii, oricât de inteligenți ar fi au apucături de ipocrizie și de a acționa împotriva intereselor lor. Lăsându-i la  o parte pe proști. Iar ălea îi lovesc înapoi, dar nu contează. Nu le pasă. Vezi ce-am zis mai sus.

Uitați-vă la poza asta. E reală și e oarecum aproape de adevăr.

lumeapsd

Chiar se prefigurează o victorie, nu știu cât de zdrobitoare, dar dacă câștigă ăștia cred că e, per se, zdrobitor la adresa cugetărilor naivilor care visează USR și alte chestii ”moderniste”.

E simplu. Lumea l-a votat pe proaspătul ieșit din pușcărie, Gutău. Nenea ăsta a fost președintele PDL  Alt partid de ”oameni cinstiți”. Și primar la Vâlcea. Funcție din care a ajuns la zdup pentru șpagă. După ce a ieșit, curățit fiind, s-a înscris la ecologiști , român verde, se-nțelege, poziție din care a mai câștigat un mandat de primar. Am mai zis despre asta nu-mi mai caut linkuri.

Se pare că în final a înțeles că partidul corect pentru ăștia ca el, care le sprijină activitatea prolifică, e PSD-ul și îl susține pe candidatul PSD la parlamentare. S-a prins târziu, eu știam asta din anii 2000.  Bine, a avut și el dreptate. Din 2004 partidul ”politically”corect de  hoți  a fost PDL. Sau PNL. Unul dintre ele. Nu știu dacă susține PSD tot din poziția de membru al partidului ecologist român  – asta ar fi chiar amuzant – sau dacă, între timp,  a fost primit în partidul care i se potrivește mai bine. Nu-mi pasă.

Vreau doar să subliniez că nenea ăsta este un cetățean de vază în oraș, este foarte apreciat pentru ce a făcut, inclusiv pentru pușcarie -presupun, iar convingerile și opiniile politice îi sunt împărtășite.

Din tot ce-am scris aici ar rezulta la prima vedere că votul tău nu contează și că tot ce poți să faci e să te duci să votezi cu două ștampile PSD, să dai poporului ceea ce merită. Lucru la care mă gândesc și eu uneori . Am să vă spun, poate , cu altă ocazie și de ce.

Că orice ai face ăștia tot au să câștige. Că nici măcar nu știi cine sunt candidații USR,  sau independenți sau care ar merita o șansă, fie că e vorba de orașul ăsta, sau altul. Și că chiar dacă tu afli, sunt pur și simplu prea mulți cărora nu le pasă și a căror reacție e aceea a unei drone.

Da, dar contează scorul! Atât zic.  Dacă îți iei 6-0 din primul set, nu exiști, iar data viitoare joci mai întâi în liga mică dacă ai pretenții. Că așa e-n tenis! Generația care vine din spate nu are niciun reper dacă nimic-nimic nu se vede, dacă chiar nimănui , nicăieri nu-i acordă nimeni o șansă să schimbe ceva. Poate o șansa irosita, dar tot șansă e.

Dacă toată lumea merge la vot ca la cârciumă, sau de la cârciumă.

Și revin la ce-am zis : Românul procedează la vot ca la băutură. Știe sigur că o să-l doară capul a doua zi, dar tot se rupe în gură, că știe că are paracetamolul și borcanul cu murături gata pregătite.

Ce înseamnă asta? Înseamnă că știu o grămadă de oameni care votează  seara așa cum știm : PSD, PDL, PLM , căcat , populism ,  asistență socială, să se dea pensii, să se fure bani – răul cel mai mic, mizerabilul cu carismă, iar dimineața își iau bocceluța în spinare și pleacă la muncă pe Spania, pe Italea, pe Germania, la Anglia, penru că- normal – când te trezești mahmur trebuie să decontezi beția de seara trecută. Trebuie să faci banii ăia,  pentru care ai votat să-ți fie furați. Că doar nu apar, așa, din nimic. Iar aici, cam n-ai ce să faci cât să ți se și fure și să mai trăiești și tu. Nu, aci subzistă  viciații care o freacă și o tolănesc bine-mersi ăia care fură.De fapt ia, nu fură, că li se cam dă. Hei, ce spun , am făcut și eu asta , v-am zis, că în scârbă maximă , am dat paharul peste cap , l-am votat pe Ponta în dujmănie, ca să nu-l votez pe Joianis că n-aveam ce să-mi iau înapoi, iar apoi , la muncă în Germania, normal. Aveam  borcanul meu cu murături pregătit. Și în timp ce mă trezeam din beția mea, aveam să văd că votul meu n-a fost în zadar, că chit că nu a ieșit președinte, nici premier n-a fost prea rău. Huh, cum a fost asta pentru răul mai mic? Și vorba aia, am salutat rezultatele beției / votului, dar de la distanță că eram 150 de zile pe an plecat.

Cunosc oameni care muncesc două luni pe an în afară , câștigă cât salariul lor anual în România, dar votează PSD. De ce nu? Dacă se poate? Hipster for life!

Problema e că în anii care vor urma, nu sunt sigur, dar direcția așa pare, că se cam închid fronturile. Anglia poate are s-o ia în direcția ei de la anul, cine știe , în Franța e posibil să iasă La Penis aia cu extremismul ei anti migranți, în Italia e săracie, nici Spania nu mai e ce era, iar în Germania – dracu știe ce-o să fie când îi expiră sorocul mamei Merkel.

Daca printr-un context nefericit vă veți trezi că v-a furat cineva paracetamolul și borcanul de murături de la cap și nu vă mai puteți reveni de pe drojdie prin alte țări,  poate atunci se vor schimba puțin percepțiile. Cât timp coana Europa ne lasă să ne trăzvim pe la ea prin curte să fie barosăneală!

Nu spun nimănui cu cine să voteze. Doar mă amuz. Acum 2 luni am reacționat pe facebook la un articol proPSD care zicea că să semnăm nu știu ce petiție pentru reducerea prețului la medicamente. Lol. Le-am explicat de ce-s proști și un membru de vază  PSD, care, parafrazez din facebookul lui, era ”responsabil cu timpul liber la cooperativa munca in Zadar” sau ceva, spunea că mănânc căcat tehnocrat. Din nou LOL.

Ceea ce e, până la urmă, corect. Nu am zis nimic de furat, de să ni se dea, de alocații, pensii și bani care pică din cer, doar căcaturi tehnice de care nu-i nimeni intersat. Omul avea dreptate.

Să ne cânte lăutarul la ureche cu autostrăzi, pachete de bani, mame heroine și tot ce e la modă. Cine pula mea vrea să discute mecanică cuantică , relativism și macroeconomie la o beție?

Acesta este singurul articol pe teme electorale de dinainte de alegeri, nu susțin pe nimeni, nu-mi pasă cu cine votați, nici cine iese. După cum vedeți este oricum o anteconcluzie.

Eu am să mă descurc oricum. Ca mereu. Iar de votat am să votez, cum fac mereu, fără să țin cont de ce face majoritatea, cine are șanse și alte manele. Nu mă are nimeni la mână cu nimic, nu  mă convinge nimeni de bunele intenții sau de capacitatea de a face, dar am să-l aleg pe ăla pe care-l prefer să mă fure și sper că nu s-o face gaură în cer și c-o să folosească alifie.

Sursa foto.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments