mBot. Românul e prea sărac să cumpere lucruri ieftine.

 

Și rămâne în continuare sărac, cumpărând lucruri scumpe.

Se apropie vremea să-i iau copilului un robot d-ăla de se programează în Scratch. Mbot, îi zice.

Și unde mă uit? Evident, la Robofun, că am mai luat de la ei și plm. Văd prețul – 600 de lei și mă gândesc că e cam meh, dar na, un copil am.

De fapt, îmi aduc aminte că parcă am doi, iar celălalt și-a spart tableta și vrea și alta. Mov, sau roz, nu altceva.

Caz în care mă uit și văd pe amazon că e 30 de lire și livreză în România pentru alte 6 lire.  Ceva nu pușcă bine . Și e dispatched and sold by Amazon, nu de vreun pulifrici. Bă dă-o în pula mea, o fi ăla de pe amazon versiunea veche, zic, și caut pe google să văd ce versiune se vinde în România.

Later Edit: E doar un addon cu titlu inselator si n-am citit eu toata descrierea.
Pretu-i 80-90 lire/ euro pe Amazon UK/DE.

Și găsesc la emag acelasi robot v 1.1 – cu 579 lei. Vândut de unii ” Conex nu-știu-ce”.

Băi, dar cât de prost mă cred ăștia?

La 5.1 lei , cât e lira acum, ăsta mai ieftin,  dupe  emag,  face la 113 lire.

Ce-am făcut eu cu aproape 110 lire? Pai, am luat și tabletă – mov,  că dacă așa vrea copilu’, nu comentez, că e al meu. Cred.

Și de ce spun eu asta, că nu e ca să mă laud.  Am căutat inițial ceva robot săptămâna asta și ăsta mi s-a părut cel mai potrivit. Mi s-a părut cam scump pentru ce face, dar pula mea, știți cum e cu jucăriile și cu ”copilul meu”. Am zis că nu mă mai chitroșesc, îl comand când ajung în țară și aia e, că nu prea aveam timp de stat pe net.

Bă, dar azi, când am văzut ATÂTA diferența de preț, pula mea, cumpăr  3 roboți de banii ăia , și mai și rămân de-o bere, m-am enervat. Păi,ce e mă aici, cu bișnița asta? Cât  sunt costurile operaționale ale Robofun sau Conex ăia de-și pun markup 300% față de amazon , nu față de vreun distribuitor en-gros. Bine, la mark-up-ul ăsta cred că nici nu se obosesc cu alți distribuitori, pur și simplu, când plasezi comanda, comandă și ei de pe amazon și-ți trimit acasă. Eu chiar așa-mi imaginez că merge treaba.

Așa-mi vine să-mi deschid eu un magazin d-ăsta automatizat pe emag. Gen , când dai click și faci comandă, fac eu comanda în locul tău direct pe amazon și nu-mi pun ca muistul margine de 300%, îmi pun acolo, costuri +10% ,să fie de traseu. Adică taxa de lene, gen; dacă-ți e lene să-ți dai singur comanda și vrei tu musai din România, ok, baga și tu 15-20% că-ți aduc eu. Că, oricum, în caz de probleme cu garanțiile, insolvență și pula mea, mult noroc.

Și nu că am vreo problemă cu emag, sau cu cumpăratul din România. Că chiar azi a ridicat nevasta un router de la ei. Că  făcusem comandă de Asus-ul ăsta de pe amazon, la 40 de lire, că era cel mai ieftin pe care îl livrau în România, dar am anulat-o când am găsit un  ASUS RT-N12-D1, la 72 de lei, resigilat ( dar cu garanție 3 ani) , pe emag.  72 de lei e ceva ce zici “hai să nu fie gratis”, motiv pentru care am anulat comanda de pe Amazon și l-am luat p-ăsta instant.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alifie
Alifie
6 years ago

Si-o strans copilul mic ceva bani pentru tableta si si-o cumparat una bucata asus pe la 600 si ceva de lei. In mai putin de o luna, o spart-o si o inceput sa raga ca vrea sa i-o repar. Am cautat pe la noi display, 400 – 500 de lei, daca mai socoteam si montajul, cam atat costa tableta. Am vazut pe afara display pe la 20-30 euro, asa ca probabil o sa comand de la aia si daca ajunge intreg, bafta mea. Ma uit acum la emag sa vad modelul tabletei ( ASUS ZenPad 10 Z300M), cacat, o sarit… Read more »

Alifie
Alifie
Reply to  Catalinx
6 years ago

Dar pe asta nu o inteleg. Cum adica, s-a scumpit cu 50%? A devenit mai valoroasa o data cu trecerea timpului si uzura morala a generatiei de componente ?
Amuzant. Poate doar se pregatesc de niste reduceri substantiale 😀

Cica stoc limitat. Cu cat sunt mai rare, cu atat devim mai pretioase 😀
Daca nu se poate repara, clar ca o paste una de 80 de euro.

Cristi
Cristi
6 years ago

Screenshotul de mbot de pe amazon uk este pentru un add-on. Scrie mai jos pe pagina : Box Contains: 1 x Add-on pack mBot
Nici de la furnizor direct ca reseller nu cred il iei sub 75-85$ . Am lucrat la un magazin online care a luat roboti de la ei pe la inceputul anului si cam aia era situatia atunci.

Rent a car Bucuresti
6 years ago

Lucrurile ieftine sunt pentru bogati.

Catalinx
Catalinx
Reply to  Rent a car Bucuresti
6 years ago

Desigur. Am sa le permit saracilor sa plateasca premium si sa lase bacsis 20% pentru acelasi produs. Evident ca nu are rost sa concuram toti pentru lucrurile scumpe. Altfel cum si-ar mai mentine statusul social de saraci da’ fuduli.

Fulminator
6 years ago

Eu mi-am luat o placuta Arduino Leonardo de la robofun, era chiar la inceputuri. tin minte ca am dat pe ea 100 de lei in 2013. M-am uitat acum, dupa 5 ani aproape, si cam tot pretul il are, ca veni vorba de uzura morala a componentelor 🙂 numai ca a aparut o versiune noua de Uno, si atunci o alegere optima ar fi aia. Si pe mine parca-parca mi s-a parut scump robofun. Am avut un coleg de facultate care mi-a zis ceprostestiba iti iei un microprocesor cu 10 de centi de pe amazon (sau draci stie ce site… Read more »