Din traffic: Cred ca sunt invizibil.

Daca nu as fi fost zgarcit si lenes as fi avut un card de memorie mai mare de 8GB (1hr) in camera cu care filmez traficul si v-as fi aratat o faza misto. Puteam sa v-o fi aratat oricum, daca renuntam sa mai filmez restul calatoriei, dar mai bine nu, ca eram la inceput.

Asa ca va povestesc. In drum spre Bucuresti pe dealurile de langa Vedea mergeam oarecum linistit, numa’ cu doamna in dreapta. Adica lipseau copiii, de aia eram linistit.

Pe scurt, cum mergeam eu asa din deal in deal, pe un drum mai stramb ca pisatul boului, vad ca dintr-o curba cu vizibilitate nada iese o Dacia Super Nova, carata in spinare de un gras; adica omul tinea cu o mana volanul, iar cu cealalta se tinea prin geamul deschis, de plafonul masinii, de aveam impresia ca o cara in spinare. Cred ca era si cazul.

Dar nu asta e ineditul situatiei, cat faptul ca venea inspre mine, pe sensul meu. Omul taiase curba spre dreapta in cel mai handicapat mod cu putinta.  Adica, asa:

Eram la distanta suficient de mare si mergeam destul de incet, incat nu a fost o problema sa franez aproape de stat pe loc, mai mult surpriza a fost mare. Nu surpriza ca e un descreierat pe contrasens, ca d-astia vad garla, ca deh, e Romania, din pula autostrazi, sau chestii cu 2 benzi pe sens, din pula logica si oameni rezonabili.

Surpriza a fost ca omul nu avea nicio jena si nicio teama. Se uita cum urmeaza sa se intalneasca cu mine, cu o figura destul de relaxata, aproape zambind, in timp ce-si tinea conserva deasupra capului cu o mana, iar cu cealalta mana tragea  vag de volan, redresand usor masina spre banda lui; usor, ca nu-i nicio graba.

Ba, eu stiu ca se zice ca grasii sunt, in general, mai fericiti – foarte bine, dar omul asta era total lobotomizat.

Iar eu eram oripilat ca, vai, coaie, daca mergeam mai repede sau daca eram acolo 2-3 secunde mai devreme, belea pula. Eu probabil ca stricam masina ceva inspre dauna totala si, daca nu imi dadea Euroins, sau la cine o avea ala asigurare –  daca o avea, banii, aia e, imi luam alta luna viitoare dupa primul salariu, sau ceva. Dar pe el il ingropam in conserva lui, cu siguranta, si sa fac ca indienii daca ma grabeam, macar, sa sun la 112. Mai intai imi evaluam mie si sotiei starea de sanatate, vreo jumatate de ora asa, si-apoi sunam.

Nu vreau sa transform pe nimeni in cacat,  atat timp cat pot sa evit un accident il evit, fara macar sa ma enervez, ca e incomod in primul rand pentru mine sa pierd timp justificand moartea unor prosti, sau nefericiti, dar nici nu regret vreo secunda faptul ca circul cu autobuzul personal, care consuma mai mult decat as fi putut consuma cu un sedan, la care platesc impozit ca la autobuz, na.

Nope, cand a trecut idiotul pe langa mine i-am zambit si eu la modul: “azi ai avut noroc,fraiere, keep on rolling!”

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alifie
Alifie
6 years ago

Frumos desen, super tancul! 😀
Pana mea, urmatoarea masina pe care o cumpar trebuie sa fie mai mare.

Fery
Fery
6 years ago

io zic sa iei landcruiser. nu stiu cat de fioroasa e vizual, dar te ajuta formulele alea cu ciocnirile plastice cand ai 3 tone. bine, platesti asigurarea de masa la pompa, dar nu le poti avea pe toate.

Catalinx
Catalinx
Reply to  Fery
6 years ago

Nu am condus vreodată mașina aia, nu am fost nici pasager – am fost o dată remorcat de una, și mă atrăgea ideea mai demult când mă visam offroader și safarist. Da’ am văzut eu că implică mai mult decât Landcruiser și am renunțat.
Mie mașina aia îmi inspiră că nu ar trebui să trec de 100, hai 120 km/h, în nicio circumstanță. Mi se pare că sunt eu pericolul. Am văzut pe autostradă și mergând mai repede, dar cu balansul ăla eu sigur nu as fi mers.