În Danemarca prin Istanbul. Epifanie

Că dacă n-am ce face, am luat și-un  ✈ turc-returc cu Turkish, până  la Copenhaga, via Istanbul.
Deh, trezit la 2 noaptea, plecarea la 4:45, escala de 1:30h în Turcia și aterizare estimata în Danemarca la 9:30 AM,  bun pentru business.

Așa, prima chestie interesanta e  că ăștia fac boarding pe șestache.  Veni o duduie la poartă cu 3 minute înainte de ora stabilită, lasă gentuța jos și făcea nu știu ce la biroul ăla,  în liniște.  Eu, pe telefon.  După zece minute eram indignat că ce dracu’ nu începe îmbarcarea odată.  Deja se imbarcase juma de avion, în liniște, bă, nu se auzea nici măcar când le rupea cărțile de îmbarcare.

A doua e că e 4 septembrie,  a plouat azi-noapte de a rupt în Bucale și e răcorică.  Dar nu în avionul ăstora.  Ăștia ne gătesc în suc propriu până la destinație.

A treia e că am rămas un pic mască.

Ăștia au proper scaune,  băi.  Ca pe vremuri.  La business au fotolii,  nu două scaune normale cu unul liber intre ele, a la Lufthansa & Co. Și proper sistem de entertainment. Pe zboruri scurte nu cred că au concurență.   E o oră și un pica până în Turcia. Zborul e că un șut în cur.

Fără să mint, dând drumu’ la sărăcia asta să văd un film, John Wick,  am avut brusc senzația de “Aaaaaa! M-au păcălit toți anii ăștia!”. Toti la grămadă: Lufthansa, Tarom,  Austrian, LOT, Swiss, SAS, Wizz, Fraier France, Czeh Airlines, KLM, Iberia, Vueling. N-a zburat toata familia voastra cu mai multe companii, nu că jignesc pe cineva, dar asta ca să zic ăa vorbesc din experiență.


Bă, futu-i în bot de operatori aerieni! Ne-au prostit și ne-au învățat pe toți, ca pe potaia lui Pavlov, cu low costoșenia lor, cu scaune din ce în ce mai mici și mai de căcat, cu sandwich din pâine cu pâine și Coca Cola pe bani – 5 euro, de am crezut că asta e,  frate!  S-au ieftinit zborurile,  asta primești.

Zici ca fac parte dintr-o conspiratie care sa te invete cu gustul cacatului si să-l mai și lauzi că e bun. Știi ce zic?

Coaie, ăștia au zboruri în același buget și primesc filme mai noi decât pe Netflix ( box office de anul ăsta) , scaune confortabile, iar pe segmentul Istanbul – CPH  e ospăț în toată regula – ca la turci – plm.

Nu că mor după asta, băi.  Nici nu mă dau în vânt după cacaturi turcești. Și, probabil că mai bine dorm decât s mă dau pe sistemul lor. Dar treaba e ca ăștia pot.   Tot în banii ăia.  Și că apreciez efortul. Cum ar veni că tot la banii ăia ajunsei și la muncă mai devreme.

E un pic strâmb că trebuie să trec pe la control    de pasapoarte în Copenhaga, că vin din Turcaletia,  iar ăștia nu au din ăla automat ca în Frankfurt, da’ merge relativ  repede când ești singurul călător care merge la biroul pentru pașapoarte UE,  trololol.

Cum am zis, trebuie să mă trezesc de dimineață ( dacă poți numi dimineață 02:00 AM)  și ajung acasă târziu,  tot de dimineață,  după aceleași standarde.

Nu-s încântat de idee. Dar uite așa fac ăștia clienți.

Happy customer. Will rebook.  – Commerce 101.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
15 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Manowar
6 years ago

E de cacat faza cu filmele. Initial m-am bucurat si eu pe Air France si Qatar Airways. M-am bucurat pana am vazut ca imi e intrerupt filmul la 10 minute pentru anunturi de dezinteres general. Daca am mai mult de coispe mii cash, sa declar. Atentie, afara ploua. Atentie, s-a basit capitanul. Pai da-te-n pula mea, coaie, la 2:30 de zbor sa nu apuc sa vad filmul pana la final? Pe bune?

Manowar
Reply to  Catalinx
6 years ago

Coaie, Air France are ala si pe zbor Londra-Paris….

fullmeta1
fullmeta1
6 years ago

Am zburat anul asta cu Turkish la NY, la cat de lung a fost drumul nu a fost cazul sa-mi intrerupa cele doua filme la care m-am uitat. Ce nu mi-a placut a fost escala in Istambul, am intrat la un moment dat intr-o zona jegoasa, ce era in toaletele alea te ingrozea, sa spalau aia pe picioare in chiuvete, apa si pisat pe jos, oameni pe jos pe hol, unii desculti, jegosi, camere de rugaciune, aglomeratie. Si a trebuit sa mai las si laptopul/tableta in bagajele lor, ca intrasera si ei pe lista lui Trump, alta coada, din cauza… Read more »

Catalinx
Catalinx
6 years ago

Ce nu mi-a placut a fost escala in Istambul

Aici sunt cu tine, turcii par mai nespalati decat romanii, iar aeroportul ala-i cam jegos. Cam pute a curry si coriandru cand treci pe langa oameni. Turkish Delight 🙂

Webby
6 years ago

imi e intrerupt filmul la 10 minute pentru anunturi de dezinteres general. Daca am mai mult de coispe mii cash, sa declar. Atentie, afara ploua. Atentie, s-a basit capitanul. Pai da-te-n pula mea, coaie, la 2:30 de zbor sa nu apuc sa vad filmul pana la final? Pe bune? Da, pe bune, pentru ca e avion nu cinematograf. Sigur scrie undeva in termenii si conditiile de calatorie faptul ca Turkish, Polish sau mai stiu eu cine naiba, isi rezerva dreptul sa intrerupa programul de non-entertainment, ca de fapt asta e, cu anunturi privind desfasurarea, siguranta si securitatea zborului. Pentru ca… Read more »

Manowar
6 years ago

Da, pe bune, pentru ca e avion nu cinematograf. Non-argument. Platesc oricum si pretul a vreo 5 bilete de mers la cinema peste costul zborului (cu tot cu diverse adaosuri, bineinteles). Pentru ca da, daca incepe si se baseste capitanul prea des, are o problema digestiva majora, lucru care il poate incapacita cel putin partial si deci pune in pericol siguranta zborului. Sigur nu stii ca aia din cockpit primesc platouri diferite cu mancare diferita, din chiar din surse diferite, tocmai ca sa nu faca toxiinfectie sau mai stiu eu ce cacare nemteasca amandoi. Si, daca e capitanul mort in… Read more »

Webby
6 years ago

Platesc oricum si pretul a vreo 5 bilete de mers la cinema peste costul zborului (cu tot cu diverse adaosuri, bineinteles).

Sigur, numai ca strings attached.

Catalinx
Catalinx
6 years ago

Teoretic nu pot pentru ca sigur le da operarea cu minus, Ce te face sigur? Putem merge si cu centura de siguranta – pentru ca, se stie, imi va salva viata la un impact sau ceva la 700+ km/h. Nu pentru aia sunt centurile. La accidente cu viteză de croaziera e la fel de bună ca o rugăciune, da’ ajută la aterizări nasoale sau la goluri de aer severe. Face diferența între o muie spartă și una ne, sau doar puțin crăpata pe alocuri. La cum se întâmplă accidentele de avion, alea cu morți, normal că e improbabil să îți… Read more »

XC47
XC47
Reply to  Catalinx
6 years ago

Ce te face sigur?

Conținutul licențiat costă de te rupe. Sistemele IFE vin fără conținut. Ăsta trebuie cumpărat.

Catalinx
Catalinx
6 years ago

dar tot am futut in avion, hehe.

Lol, acum am citit asta. Bă, nu zic că nu e posibil tehnic, dar plm, la înălțimea ta, tre’ să întreb: unde, coaie?
Că eu, hai că aș încăpea în baie cu o femeie ca mine și cu chiu cu vai cred că aș reuși, dacă trebuie.
Dar să ai peste 1.80 presupun că e mai mult pedeapsa, ești exhibiționist sau trebuie că ești foarte, creativ, lol.

Manowar
Reply to  Catalinx
6 years ago

Nu prea pot sa dau detalii (din motive obiective), da’ pot spune ca n-a fost foarte comod.

Webby
6 years ago

Ce te face sigur?

19 ani de lucrat in industrie, in afara si in RO.

Webby
6 years ago

unde, coaie?

Intr-un wide body, in zona de odihna a echipajelor. Tehnic e posibil.