Trolaj la nivel European

Am auzit ceva  stiri zilele trecute cum ca  România candidează pentru mutarea Agentiei Europene a Medicamentului ( un fel de FDA) din UK ( pentru ca Brexit) . Si eram la modul, da sigur, “candideaza” – probabil vreun comisar european din Romania i-a intrebat pe aia la misto daca nu-s interesati sa se mute in Romania si-astia o dau cu “candideaza”.

Dupa care am vazut un comunicat mai vechi al lu’ Iohannis in care zice ca astia au facut dosar cu sina , s-au inscris in competitie cu alte 19 state, si chiar credeau ca au  sanse.   Ma gandeam ca, pula mea, asta vorbeste si el cu pensionarii si altii fraieri care nu observa antinomia dintre Romania si medicamente.

Dupa care am vazut ca astia chiar trolau profesional, PSD style,  pe treaba asta cu comunicate :

Am discutat săptămâna trecută atât despre preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, dar şi despre susţinerea relocării Agenţiei pentru medicamente din Londra în România. Au fost prezenţi domnul ministru ministru Florian Bodoc, ministrul Sănătăţii, dar şi ministrul delegat al Afacerilor europene, Victor Negrescu. Am făcut o dezbatere la reprezentanţa României şi pentru agenţie avem proiecte foarte bune şi chiar o ofertă care este mult mai bună decât a altor ţări. Noi încercăm să facem tot posibilul, miniştri fac tot posibilul. Avem toate facilităţile şi facilităţi mult mai bune decât alte ţări. Deci, dacă nu se va reloca va fi doar o decizie politică

Ce-nseamna sa nu ma uit la televizor. Mai am socuri d-astea de-ti sta mintea in loc .   In conditiile alea pe care le stim toti ca nu sunt in Romania, astia s-au dus pe bune si au facut gargara la Bruxelles ca ce tari suntem noi si sa se mute aia aci. Si au avut din start si strategia de failover ( ca fail-ul era sigur , in pula mea), aia clasica, cu daca nu castigam noi e din cauza ca ne fura arbitrul, sau “vot politic” – ca la Eurovision.  In rest, noi eram cei mai tari din lista de oferte.

Dar stiti care a fost tarea cea mai faza? Aia de la Bruxelles au plusat pe fenta astora si chiar le-au dat asigurari la prosti ca asa o sa fie, o sa mute agentia aia in Romania. Halucinant, sau halucinogen, ceva. Cel mai  tare ar fi ca dupa vot, ca au decis c-o sa fie la amarastenii aia de olandeji, sa le spuna :”Bai, romanilor, ne pare rau, stiti ca noi suntem prietenii vostri si chiar meritati sa mutam sandramaua la voi daca era pe bune, da’ nu s-a putut, coaie, ca a venit Dragnea al nostru si ne-a obligat pe toti sa votam Amsterdam, ca are el combinatii acolo, pula mea, stiti si voi cum e. Cand zice Dragnea te executi. Asa e in politica, da’ sa moara Gibilan daca nu ne vine sa plangem ca am ratat sansa de a lucra in Bucuresti, Pipera, mai exact, aceasta gradina a civilizatiei.”

Sunt unele momente cand chiar nu-mi dau seama daca astia-s pe ciuperci tot timpul, troleaza in cel mai mafiot stil, sau pur si simplu ii doare in pula si-au pierdut total contactul cu realitatea?

 

Ma si intreb cum ar fi fost, cand ma gandesc ca FDA are sediul in Pipera Washingtonului, la Silver Spring, sa aiba si EMA sediul in Pipera Bucurestiului, adica undeva in sanul familiei Pandele.

Am ras.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments