Vin dă doișpe ani: El Coto Rioja 2006

Am luat vinăciunea asta vara trecută din Ibiza.

Dacă tot am fost cu mașina, am zis că să vin acasă cu vin “la greu” că nu am limită ca la avion. Am venit cu 3 sticle, dar asta e altă poveste.

Eu îi știu pe nenii ăștia că au vin bun la prețuri mici. Adică nu ceva-uri ieșite din comun, dar la 6-7 euro cumperi vinuri de 2-3 ani vechime, care-s mai bune decât standardul pentru 10-12 euro. Preturi de market, zic, nu de restaurant. Când am văzut sticla asta anul trecut la 21 de euro am crezut, evident, că e un chilipir.

Am fost la un amic in vizită și voiam să deschid minunea. Am avut inspirația să îl întreb dacă îl vrea pe ăsta bătrânul sau un cupaj de Shiraz israelian mai tânăr. Mi-a zis, în glumă sau nu, să-l iau pe cel israelian, că asta e oțet. Altfel mă făceam de râs.

Nu e oțet. Dar nu am ce să spun despre el. Am platit 21 de euro pe un vin într-o condiție un pic degradată față de unul nou de 6 euro, pentru că așa-i cu vinurile ieftine. Majoritatea îmbătrânesc prost. Ca și oamenii ieftini.

Acum, că e iarnă, nu e bai. E bun fiert și asezonat cu zahăr vanilat bourbon și scorțișoară. Și amestecat cu vin de la tata, că nu poți să îl fierbi pe ăsta așa “sec”, lol.

Send to Kindle

2 Replies to “Vin dă doișpe ani: El Coto Rioja 2006”

 1. Bai, am un Cricova rosu prin subsol (cred) care avea 25 de ani inainte sa plec din RO. Deci banui ca acum se apropie usor de 35. E bun de ceva?

  P.S. De unde fac si eu rost de pluginul asta misto, ca am un site pe care vrea sa am un reach de 0 vizitatori si nu stiu cum sa fac?

 2. Cu vinurile trecute de 4-5 ani e un pic de loterie că depind de mai multe lucruri.
  1 . Cât de bine e sigilat. Dacă dopul ăla de pluta a stat uscat mult timp pot să apară găuri sau dacă avea deja…
  2. Dacă e slab se cam face oțet. De la 13 grade alcoolice in sus ești cat de cat sigur că mai e vin acolo și după 10-15 ani.
  3. Cât de bine a fost tras de pe drojdie înainte să fie pus în sticlă. Dacă nu bine, drojdia se dezvoltă încet încet și strică vinul.
  4. Condițiile de păstrare. In subsol cred că e ok. Dacă îl ții în casă 10 ani , cu siguranță nu-i bine. Eu le mai vâr prin frigider, mai dau afară câte o sticlă de lapte, astea.

  Subtil ăla cu P.S.ul. Ce vrei, vreme câinoasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.