Să închiriem cu Openrent, incompetenții pulii mele

Din capitolul viață de romulan expat.

Vii din Romulania în UK să te stabilești p-aci, carevasăzică. N-ai NIN, n-ai istorie, n-ai un loc de muncă ( permanent) în UK – ai doar mâna în cur și o tuflă de bani destul să acopere chiria pe cât pula mea vor săracii ăștia, că mă enervează și cumpăr casă cu totul. Dacă mă fut prea tare și mai amân chestia asta 6 luni (un semestru de școală) – fix acolo ajung. Vin cu până în 100k undeva într-un oraș mai în pula mea și cumpăr un jeg de 3 dormitoare – mai prost decât un apartament la bloc în București nu are cum să fie. În fine.

Când le spui agenților, că, băi pulă, uite suntem familie cu doi copii, sunt contractor in IT, câștig destul și contractez printr-o agenție din UK se pișă pe ei: sigur – facem , probabil cu chirie în avans, dar nu ai treabă, visul landlordului, să fie chiriașii familie și să ocupe toată casa. V-am spus că p-aici multă lume stă pe share mai prost decât stăteam eu în Romulania când eram angajat pe 500 de lei pe lună, NU GLUMESC.

Bun, până aici. Mai puțin bun , zic eu acum, e când dintre toate agențiile pungașe , cele mai bune 2 case sunt pe OpenRent căcat. Inițial mi-a surâs faptul că la ăștia fee-urile sunt mai ieftine și că merge totul automat, ca pe bandă .

Am vorbit cu proprietarii uneia – e mișto că poți să cunoști direct proprietarii, nu niște sărăcii de agenți care visează d-ampicioarelea.

Și poți să le spui direct: Coaie, ăștia suntem , cu asta ne ocupăm, dacă vrei, uite ici contracte, ce vrei tu, ai auzit de sap? Și gata, aici se taie filmul. Când zic că sunt consultant de jkfhjdshfe SAP e mai tare ca pașaportul.

Dar verificările sunt verificări, că așa e țara, legea și sistemul.

Și zic, bă, vă place de noi să apăs că vreau să vă închiriez casa? Ca să nu avem vorbe la proces. Adică le-am spus că e posibil să pic cu brio și că dacă nu au poftă de europeni, ok – latru la altă masă , că eu înțeleg și perspectiva proprietarului, dar nu-s eu ăla care să mă rog în genunchi de lume cu banu’ la pozânar. Schemele ăstea sunt pentru alți milogi.

Exista, desigur, și pe Openrentu’ ăsta, posibilitatea de a plăti avans pe mai multe luni dacă apropritaru’ n-are încredere.

Dar n-am apucat încă s-ajung acolo, că înainte să dau submit, văd că pot plăti depozitul inițial de 200 de lire doar cu card bancar britanic. Nu, bă, romulanii care mai vreți să veniți în UK – Revolut nu merge. Muie.

When in UK we still do as rom…ulans. Sunat un prieten, dat datele mele de cont, intrat el și făcut transferul de pe cardul lui. Achitat datorie prin revolut în trei secunde și gata.

Gata o pulă. Trebuia acoloșa să dai numere de telefon pentru toți aplicanții. Eu si soția. Pula mea, nu m-am gândit să-i iau și ei un număr de telefon de UK – nu merge altceva pe aplicația de Openrent și nu poți să nu pui deloc, că asta chiar nu e greu, da’ la ora aia din pula soluții. L-am pus de două ori pe al meu, vineri seara.

Prin urmare ei au trimis un singur sms și înregistrat o singură aplicație. Ca englejii. Le-am dat mail și i-am sunat să-i iau la pulă sâmbătă dimineața și mi-au trimis și mie. Pentru UK residents au ceva online. Pentru sărakii Europei au un formular PDF care trebuie printat, completat și scrie pe el să-l trimiți pe FAX. Eu i-am luat în serios și am întrebat la hotelul unde stau. Au fax, dar nu știe nimeni să-l opereze și nu m-au lăsat pe mine.

Rentguard îi cheamă pe ăștia. Țineți minte numele. Niște distruși.

OK, le-am scanat și i-am sunat p-ăia luni dimineața – bă, mamaia voastră e țigan? Vi-l trimit pe email.

-Păi, da, ar trebui să fie ok.

Și le-am mai dat copii ale unor acte le-am scris acolo ce contabil să contacteze ca să le confirme venitul meu din Romulania, i-au și contactat, dar bineînțeles că contabilul nu le-a dat toate veniturile, ci doar ălea de pe SRL – nu că ar conta. Nu, că cu toate ălea ei nu au fost în stare să confirme NIMIC, dar NIMIC.

Nici măcar adresa, mă. 20 de lire bine cheltuiți. 40 . Normal ca nu mi-au confirmat adresa, ca nu au fost in stare sa o copieze corect.

Asta cu veniturile e posibil si din cauza ca nu au primit toate datele de la contabil, poate nu e util sa tot schimbi firme si firmulite. Dar eu le-am dat in pula mea detaliile si de la firma din UK, tot ce vrea pula lor.

Eh și-mi zice nenea proprietarul că a vorbit cu ei și cica ei ( Openrent) MAI AU O FIRMĂ, care face verificări internaționale mai solide, DOAR PENTRU ĂIA care sunt imigranți noi – pula mea, nu e ca și cum menționasem în toate locurile posibile asta. Dar ca asta ar trebui platita de proprietari si ca e scump ca ce parere am. Ce pula mea parere pot sa am [*ochi dati peste cap de doua ori]. Bine coaaaie, hai si cu astia. Încă 50 de lire.Doar pentru mine, super-ofertă de la landlord că doar vor să vadă ceva venituri și plmuri. Bine mă – le puteam da lor referințele. Hai și cu ăștia, mă costă oricum 100 de lire pe noapte la hotel și timpul pierdut așteptând. Numa’ să facă mai repede, până nu mi se termină fitilul.

Au facut. O pula. Ziceau ca le ia intre 1 si trei zile. I-am tot sunat sa le fac pressing ( si eu si proprietarul) si la mine, cel putin, se cam strambau, ca nu e ok sa le fac eu presing ca eu sunt ala verificatul, iar ei tre’ sa isi faca treaba bine, cum ar veni sa stau cuminte cu capul la cutie. A-ha. Siigur ca da.

A doua zi le-am spus ca ma doare in pula romaneste asa mot-a-mot ( I have a hurt in my dick about it) doar sa se miste in pula lu’ Satana mai repede ca le fut toate rudele din cimitir. S-au miscat, da. Trei zile batute pe muchie, eram in aeroport cand au terminat ei.

M-a sunat proprietarul eram pregatit de orice evaluare aveau aia si ma durea si in pula. Omul voia doar sa vada ca nu sunt cremenal restul ne intelesesem sa rezolvam cu chiria pe 6 luni in avans, daca e ceva, da’ cica avea nevoie de o verificare pentru asigurarea lui de land-lord care este.

Si mi-a zis ca nu mai e nevoie ca e totul perfect.

-Ba, stai asa, cat de perfect?

-Pai, pe o scara de la 1 la 5, unde 1 e verde si 5 e recomandare ferma sa nu-ti inchiriez ai iesit “1”.

-A, țeava, economie la bugetul initial. Zi, boss unde sa iti pun aia 50 de lire ( pe Revolut, bineinteles – ai zice ca fac reclama la astia, dar nu fac, revin cu una si despre asta) si hai sa continuam.

Cum îi cheamă pe verificatorii ăilalți ca să știți ăn cazul în care vă aflați în situația mea și vreți verificări internaționale, să nu mai pierdeți timpul cu amatori? – VerifyTenant.co.uk

Am semnat pe un an si ce mai e , le-am trimis alora de la OpenRent transfer international ( din revolut, care ar trebui sa ajunga instant,dar plm, OpenRent, deci probabil maine), omului o copie dupa plata, mi-a dat contul lui pentru chiriile viitoare, ca sa nu mai aud de căcații aștia  și sper că asta e.

Tre’ sa ne intoarcem in UK in vreo 2 saptamani sa luam si cheile si sa ii deranjam pe aia de la IKEA de una alta.

Casa, oi vedea eu cum e, I-am aratat-o lu’ Manowar si el zicea ca e nasoala. Plm, asta a capatat gusturi de burgheji lately, eu sunt un om simplu si mi-a cam placut.

Acu, de ce am facut cu nespalații ăștia de Openrenți?

Motivul nummero 1 este că in ciuda faptului că-s puține proprietăți puse pe Openrent, comparabil cu wrongmove.co.uk sau zoopla – cele mai potrivite si mai bine pozitionate 2 erau ambele pe openrent. Restul ba s-au anulat, dar oricum nu prea erau convingatoare, ba erau prea mici, deși mișto, 

ba erau in zone pline de bombalăi deși centrale și deși erau proprietăți noi, ba erau in pulă cu satelitul geostationar, nu d-ala LEO.

Daca asta a fost situațiunea așa am închiriat, că nu mi-era jenă de agențiile ălea offline de nespălați scorțoși. Deși, dacă făceam prin ăia, puteam să mai sărim și să grăbim niște verificațiuni contra avans și depozit mai consistente, daaar, daar comisionul lor ( costuri de administrare, aha) erau așa de niște sute de lire, pe la jumătate de mie, partea mea.

Cam multe sacrificii pentru copii, da’ deh, părinții mei au muncit pe brânci o viață ca să ne țină în școli ( literalmente, nu e o exagerare) și parcă nici eu nu vreau copii analfaboși. Aia e. Înghit în sec ( demisec, ce se găsește ) și decartez.

Send to Kindle

29 Replies to “Să închiriem cu Openrent, incompetenții pulii mele”

 1. Stiu ca exista fax online, gasisem si eu – da’ mai da-i in pula mea de handicapati, intalegeam daca era vreo institutie de stat romaneasca sau ceva, da’ asa – mai sunt niste zeci de firme si firmulite de verificare ca ei; aka sunt client, nu sclav in relatia asta.

 2. Felicitari! Ai trecut un hop.

  De curiozitate, cu scolile cu functioneaza? Te poti duce la scoala de care apartii sau oriunde? Poti merge si in timpul anului scolar, iti dau o testare sau cum?

 3. Faci cerére :). Depui o aplicatie pe site-ul consiliului local ( sau mergi cu picioarele acolo si faci offline), in care completezi ce zic ei pe acolo, atasezi contractul de chirie, care te face rezident, si nominalizezi 4 scoli la care ai vrea sa iti duci copiii. Exista prioritate la acceptare in catchment area, adica scoala cea mai apropiata, sau ceva, dar depinde de locurile disponibile, evident. Mai multe nu stiu inca. Cand or ajunge copiii inscrisi la o scoala o sa stiu mai mult, cred.
  Din ce inteleg, nu te lasa aia pe-afara, iti aloca copiii la o scoala, ceea ce e suficient momentan.

 4. O sa fii surprins, cum a fost si eu, dar firma din America de care vorbesc e destul de mare. Ca sa retragi bani ai nevoie de cerere scrisa , trimisa prin fax. Ma gandesc ca baietii fac chestii de genul asta in idea sa minimizeze fraudele cu transfer online, chiar asa e absurd si te gandesti la birocratia din Romania de ce unii ar mai folosi metode primitive de corespondenta ( gen fax ). Alta chestie era de ex. daca vrei sa iei legatura cu ei se poate numai pe tel. , nu prin e-mail, vor sa te auda live.

 5. Bun, până aici. Mai puțin bun , zic eu acum, e când dintre toate agențiile pungașe , cele mai bune 2 case sunt pe OpenRent căcat.

  Absolut normal.

  Asa cum am explicat in linku’ ala pe care l-ai dat, ca proprietar ai doua variante:

  Varianta 1:

  Mergi cu openrent. Pui viewings cand vrea pula ta, cate vrea pula ta. Vezi cine vine (in sensul ca vezi cum arata, ce rabla conduc, ce haine poarta, cand s-au spalat ultima data etc). Taxe relativ mici – gen 50 de lire sau pula mea. That’s it. Am pus gen 10 viewings intr-o zi si pac, am avut chiriasi (bine, a mai durat pentru ca verificari si plm, dar ideea e aceeasi – plus faptul c-a trebuit sa fac curat o zi, nu 20).

  Varianta 2:

  Mergi cu agentie. Viewings le pun aia, cum le tuna lor. Azi una la 2 PM. Maine una la 10 AM. Si tot asa. La 20 de chiriasi interesati, ai vreo 3 saptamani pline – 3 saptamani in care stai in fiecare zi sa te chinui sa faci curat (si nu ma refer atat la jeg, cat la faptul ca daca ai un copil mic in casa, vei avea invariabil ultra dezordine dupa o ora de “joaca”). Nu vezi cine vine, la modul general (in cazul meu, as fi vazut, ca eram acasa, da’ in mod normal NU). La schimb, taxe peste taxe (si one-off si lunare) pentru…ce? Pentru ca “ti-au gasit ei chiriasi”. Pai, coaie, gasesc si singur. Taxe? Sigur: sute pentru mine, alte sute pentru chirias.

  D-aia cele mai multe locuinte DECENTE sunt pe openrent (de unde zboara cu viteza luminii). Pentru ca nu exista nici macar un motiv bun pentru a folosi “agentii”.

  dar nu-s eu ăla care să mă rog în genunchi de lume cu banu’ la pozânar. Schemele ăstea sunt pentru alți milogi.

  Din pacate, la cum arata cele mai multe locuinte din UK, da, te cam rogi in genunchi – milog sau nu – cand dai de una misto. Sau iei o varza cu carne.

  Nu, bă, romulanii care mai vreți să veniți în UK – Revolut nu merge. Muie.

  No shit. Poate o fi vreun motiv pentru care nu ia nimeni in serios “revolut”?

  Nu, că cu toate ălea ei nu au fost în stare să confirme NIMIC, dar NIMIC.

  Bineinteles ca n-au putut confirma nimic. Cel mai probabil nici n-au incercat. Pentru asta poti multumi sistemului romulanesc, care-i complet opac pentru un strain (si nu numai, vezi mai incolo)

  Casa, oi vedea eu cum e, I-am aratat-o lu’ Manowar si el zicea ca e nasoala.

  Casa imi placea, arata OK. Ce nu mi-a placut a fost EPC-ul. A doua locuinta din UK a fost o chestie cu EPC cam jos, tot pe-aproape de ala al tau. A fost cam frig ca pula iarna – atat de frig incat m-am dus in gen 10 minute la Argos si-am luat primu’ calorifer electric pe care l-am gasit, ca nu e fun sa futi cu turturi la pula. Acum, tu zici c-ati fost si-ati vazut/testat cand era caldura oprita si era OK, ca au renovat. Bun, daca au reparat/renovat si pur si simplu nu s-au deranjat cu un nou certificat (de ce nu?), atunci e-n regula, e OK, imi place. Daca in schimb v-au dat teapa clasica (tinut caldura pornita 3 ore inainte sa vii tu la viewing si oprit strategic cu 10 minute inainte), s-ar putea sa nu-ti prea placa.

  N-ai NIN, n-ai istorie, n-ai un loc de muncă ( permanent) în UK – ai doar mâna în cur și o tuflă de bani destul să acopere chiria pe cât pula mea vor săracii ăștia, că mă enervează și cumpăr casă cu totul.

  Da, pai, aici sunt cele trei probleme ale tale.

  1. Esti romulan. Nu existi aici. Orice acte ai avea tu din Romulania sunt echivalente (in ochii britanicilor) cu diplomele de $5 cumparate online din India/Nigeria. Cam p-acolo, asa.

  2. Esti romulan vero la faza asta. Pentru ca, plm, ce ti-am zis eu acum coispe miliarde de ani, cand cu Oxford? Fa-ti NIN and shit. Fa-ti cont in banca. Coispe milenii mai incolo, ce zici tu? “N-ai NIN, n-ai istorie, n-ai…”. Pai, n-ai. De ce n-ai? La fel cu telefonul

  Trebuia acoloșa să dai numere de telefon pentru toți aplicanții. Eu si soția. Pula mea, nu m-am gândit să-i iau și ei un număr de telefon de UK

  Intri frumos intr-un magazin si ceri un sim. De ce retea vrei tu. In general e gratuit. Daca ti-e lene sa mergi pana la magazin, le gasesti online pe Amazon la 99p. Dar…lene.

  3. Esti tot romulan. Si-nteleg, esti romulan cu bani, familie, consultanta etc etc. Da’ ce stiu britanicii despre romani? (nu, nu Dracula) Ciordeles, violenta, jafuri, mizerie, pula educatie, cei mai cei din puscarii etc. La ce te astepti?

  Acum, plm, o sa ma injuri. Da’ daca vreodata devii rezident/cetatean pe-aici (stiu, te doare-n pula, nu te intereseaza etc), reciteste textu’ asta si vezi ce parere ai atunci. Pune-o si invers: gandeste-te ca vrei sa-nchiriezi tu apartamentu’ tau din Bucuresti. Vine o familie din Eritrea. Cum ii verifici? Ca-ti ofera ei “acte”. Da’ stii tu sa faci acte d-alea-n Photoshop si Corel. Si nu prea vorbesti limba lor, da’ stii ca le poti cumpara guvernul pe $100. Ce faci? Cam in situatia aia esti tu. NIN pula, cont in banca pula, telefon pula (imi imaginez ca ai luat prepaid, nu abonament), credit history pula, totul pula. Da’ vrei sa aiba ghertoii d-aici incredere pentru ca…tu stii ca esti “curat”. Mmmmnu merge chiar asa 🙂

  PS Proprietarul tau mananca si mult cacat. Am trecut eu prin procesul ala. La fel, bulangeli, la fel, marlaneli, ca grecii mei abia se mutasera-n UK. Tot asa, stateau intr-un fel de hotel. In realitate, aia de la Openrent verifica, iti spun (tie, ca proprietar) “coaie, nu avem date despre astia, e riscant; DAR PENTRU 50 DE LIRE, POTI CUMPARA O ASIGURARE DE CHIRIE; DACA AIA NU-TI MAI PLATESC CHIRIA, TI-O PLATESTE ASIGURAREA”. Si aia e – cumperi aia si mergi mai departe DACA TI S-AU PARUT OK CHIRIASII.

  Putea frumos sa-ti spuna asta. Si tu puteai s-o rezolvi romulaneste, gen “ia coaie d-aici 50 de lire si haida, ca n-avem timp”. Da’ ala nu ti-a zis, tu probabil n-ai stiut (sau n-ai fost dispus sa dai 50 de lire). Ca o rezolvati intr-o zi.

 6. Ah, si ca sa explic mai bine treaba aia cu rugatu’ in genunchi.

  Stii tu casele alea doua catre care ai pus link mai sus? Daca o sa te uiti la ele, o sa vezi ca ambele vin cu mocheta (prima peste tot; a doua doar sus; ca jos vine cu parchet “Fals” – nu stiu cum se numeste pisatul ala).

  Si sa vezi ce chestie, si englezilor le place parchetul. Ba chiar le place mult. Doar ca nu-si pun. Pentru ca al naibii parchet costa destul de mult pentru banii lor. Si, pe langa chestia asta, daca-si pun, isi pun pentru ei – nu in locuinte pe care le inchiriaza. Ca e prea riscant sa bagi tu 4-5 cifre in asta ca sa inchiriezi unor ghertoi care poate foc focul in sufragerie, sa-ncalzeasca si calu’.

  Eh, prin urmare, cand vrei o chestie care arata cam asa, sa zicem (nu, nu ma laud, zic sa fie clara diferenta intre ce vezi pe rightmove si altele) si se intampla sa fie si intr-o zona foarte buna/linistita, si aproape de scoli (daca ai copii) si aproape de aeroport si aproape de magazine si…da, cam ajungi sa te rogi in genunchi. Pentru ca in ziua aia mai vezi 20 veniti la viewing. Sau 100. Si poti fi sigur ca jumatate din ei sunt gata sa semneze de cand le-a fost deschisa usa si s-au lamurit ca pozele din anunt nu erau furate de pe internet.

  La fel de sigur poti fi si de faptul ca 99% din europenii (ma refer la aia de pe continent, nu la britanici) veniti la un viewing pun miile pe masa scurt si fara discutii cand vad o chestie decenta. Ca mai des dai de Elvis decat de o casa calda, renovata, aranjata, intr-o zona buna, cu scoli, cu aeroport, cu magazine, cu plm. Muuuult mai des il vezi pe Elvis.

  Daca nu te-ai lamurit din ce viewings ai prestat pana acum, mai ai timp sa te lamuresti data viitoare.

  Coaie, lol, din 2014 am cautat sa cumpar o casa. In 2017 am cumparat una. Cu oferte facute (si refuzate). Cu oferte din care ne-am retras noi cand am descoperit probleme. Cu 1000 de mailuri fara raspuns. Cu pula mea mai stie ce. Asa-i in tenis. Si-n UK.

 7. Daca in schimb v-au dat teapa clasica (tinut caldura pornita 3 ore inainte sa vii tu la viewing si oprit strategic cu 10 minute inainte), s-ar putea sa nu-ti prea placa.

  Bai, daca ne-au dat teapa clasica, aia e CSF NCSF – tipul mi-a zis fara sa il intreb, ca i-a expirat cerificatul ala EPC si ca trebuie sa faca altul in curand. Daca m-a mintit si pula mea, aia e nu pot sta eu in asta. Ce AM vazut e ca erau mai multe calorifere in casa decat original, unele pareau noi si ei au zis ca le-au pus ca li se parea ca nu e destul de cald – deci daca EPC-ul e inca de cacat, probabil ca o sa platesc mai degraba mult la gaz sa incalzesc planeta, decat sa fie frig, dar din nou, iau in calcul riscul asta, desigur.

  Daca au facut figura cu incalzirea, totusi, au facut-o mai pe lung acolo, ca noi am fost in fata casei cu 30 min inainte, iar ei au venit cu 10. Whatever – it’s just money si iarna e pe trecute acuma :)).

  Cel mai probabil nici n-au incercat. Pentru asta poti multumi sistemului romulanesc, care-i complet opac pentru un strain (si nu numai, vezi mai incolo)

  Right. Boss, dar eu nu am nicio problema cu asta. Ok, nu pot verifica, nu incearca, treaba lor. Proprietarul a vorbit cu ei si au zis ca POT verifica persoane din Romania. Eu i-am sunat si mi-au zis la telefon ( vrei inregistrarea?) ca POT verifica persoane din afara UK.
  Nici macar nu-i vorba de 40 de lire. Desi sa-mi bag pula in mortii lor daca-i iau si nu fac nimic de ei. E vorba ca stai trei zile cu curul pe camasa sa te prefaci ca faci si sa spui la sfarsit ca de fapt nu poti. Pai , pula mea, eu le-am trimis copie dupa pasaport ( da, fuck GDPR), copie dupa raportul de credit ( romanesc, plm) copie dupa toti mortii lor si – OK – poate-s false, dar asta e treaba lor, sa verifice, indiciile le aveau. Nu pot? Ok, sa-si decline competenta, da’ mai repejor.

  Da, statul romulan e opac – SI FOARTE BINE CA E, ce pula mea, sa ma verifice pe mine toti agaricii foreigneri, nu? Da, uite ca nu e ATAT de opac. Ca ailalti, la care am submis pe urma aplicatia, m-au verificat fara sa le dau copii dupa niciun act si cand ma intalnesc cu nenea englezu’ chiar ii cer raportul sa vad ce au scris pe el, ca pe al astora de la RentGuard l-am vazut, parca e facut de copii de gradinita.

  Pentru ca, plm, ce ti-am zis eu acum coispe miliarde de ani, cand cu Oxford? Fa-ti NIN and shit. Fa-ti cont in banca. Coispe milenii mai incolo, ce zici tu? “N-ai NIN, n-ai istorie, n-ai…”. Pai, n-ai. De ce n-ai? La fel cu telefonul

  Si tocmai sun sa imi aman programarea de maine, ca am sacii aproape in caruta si nu ma mai grabesc. Bai, chestiile astea mananca timp si posibil impozite.

  Cont inca n-am si e o poveste si mai amuzanta.

  Mmmmnu merge chiar asa ?

  Bai, aparent merge de prea, da’ tre’ sa mai las eu un pic din pretentii de calitate. Daca vin si spun simplu: Casa cu x dormitoare, orasul Y, se aliniaza agentiile in ordine alfabetica. Ok, n-o fi asa in Londra, dar in orasul asta cam e.
  Dar daca ai pretentii mai elevate, mai au si proprietarii, normal pe undeva.

  Intri frumos intr-un magazin si ceri un sim. De ce retea vrei tu. In general e gratuit.

  Da, boss, stiu. Am facut asta, a doua zi. Cum crezi ca mi-am luat mie sim. Cum crezi ca am sim-uri din, plm, toata lumea. Dar nu mi-a trecut prin cap ca o sa aiba sotia nevoie de SIM de UK pentru openrent ATUNCI. Si era ceva gen 10 seara.
  Sau ca daca pun de doua ori un numar de telefon au sa procedeze asa – de fapt, la asta m-am gandit, ca banuiam ca’s handicapati, dar am zis ca whatever, rezolv eu. Oricum, simul pulii tot n-ar fi facut diferenta. De aia nici nu m-am deranjat imediat.

  Acum, plm, o sa ma injuri.

  Ba nu. Ce treaba sa am cu tine, lol, ca doar nu tu lucrezi la OpenRent, la RentGuard sau ceva. Daca vine o familie din Eritreea, da-i in pula mea, ca eu nu stau in banii de chirie, dar altii stau si altii le inchiriaza si lor. Pam-pam. Nu de alta, dar vezi ca e la Obor-Colentina plin de eritreeni de prin Africa si Asia. Mai mult decat romani. Din ce in ce mai plin si prin alte zone. Asa cum si Readingul are centrul plin de dihanii care n-au cum sa fie mai de incredere ca mine, ca pana una-alta history checkurile mele nu ma dau drept “cunoscut politiei”, daca intelegi ce zic.

  Pe de alta partem daca-mi vine un eritrean la usa, sau daca vrea o programare si imi spune dinainte ce si de unde e ( cum am spus si eu) il trimit direct inspre pula mea si nu-i fut timpul aiurea. Nu-i aceeasi chestie. Eu nu ma plang de proprietari nicicum.
  Daca aia nu vor, foarte bine, am spus, eu n-am venit sa trag limbi la vitrine in UK. Daca gasesc ce-am nevoie bine, daca nu, mai sunt tari. Daca ajung atat de disperat incat sa accept orice, poate, viata e lunga si nu se stie, dar momentan sunt de partea misto a pulii. Ma enerveaza timpul futut a proasta, atata. Ca stii cum e nu-s conform da’ uite ca tot am contractul semnat, pana la urma, nu?

  Iar acum stau dupa Openrenții pizdii de sambata, ca nu-s in stare sa verifice ca le-au ajung in cont. Gen cat pula mea dureaza?
  Low costi, plm.

  Cam in situatia aia esti tu. NIN pula, cont in banca pula, telefon pula (imi imaginez ca ai luat prepaid, nu abonament), credit history pula, totul pula. Da’ vrei sa aiba ghertoii d-aici incredere pentru ca…tu stii ca esti “curat”. Mmmmnu merge chiar asa

  Nu cred ca o sa am vreodata in viata asta abonament la telefonul mobil – daca nu devine cumva obligatoriu, na.
  Daca nu merge, nu merge, dar uite ca merge.

  Proprietarul tau mananca si mult cacat. Am trecut eu prin procesul ala. La fel, bulangeli, la fel, marlaneli, ca grecii mei abia se mutasera-n UK. Tot asa, stateau intr-un fel de hotel. In realitate, aia de la Openrent verifica, iti spun (tie, ca proprietar) “coaie, nu avem date despre astia, e riscant;

  Am primit o copie a raportului alora de la RentGuard, ca l-am cerut , normal. Din aia am dat print screen-uri aci.
  Ti-l dau pe mail sa vezi cat de incompetenti sunt, ca deja imi stii numele si adresa oricum n-au notat-o bine, lol.

  “coaie, nu avem date despre astia, e riscant; DAR PENTRU 50 DE LIRE, POTI CUMPARA O ASIGURARE DE CHIRIE; DACA AIA NU-TI MAI PLATESC CHIRIA, TI-O PLATESTE ASIGURAREA”. Si aia e – cumperi aia si mergi mai departe DACA TI S-AU PARUT OK CHIRIASII.

  Pe site-ul Openrent scrie ca poti cumpara asigurarea aia DOAR daca chiriasii TREC verificarile lor. Daca nu nu poti cumpara asigurare de chirie.
  De stiut n-am stiut ca se poate in orice conditii si mi se rupe de 50 de lire, n-auzi ca plateam 100 pe zi la hotel ? 😀
  I-am platit, asa pe revolut, 50 de lire pe cealalta verificare, ca m-a sunat sa-mi zica ca plm mai e una, dar e separat si o initiaza el, si daca nu ma deranjeaza sa platesc eu. Iar eu eram “fa-o, ba , ieri, iti dau banii in avans, daca vrei”.

  Daca o sa te uiti la ele, o sa vezi ca ambele vin cu mocheta (prima peste tot; a doua doar sus; ca jos vine cu parchet “Fals” – nu stiu cum se numeste pisatul ala).

  Da, niste jeguri, dar la aia prima mocheta arata chiar ca si cand ai putea linge de pe jos. Presupun ca costa maintenanta, dar arata si se simtea bine. Casa e superba , in afara de faptul ca e prea mica si ca 2 din 3 dormitoare sunt cam de marimea unui cotet de gaini de dormi perfect in picioare. Macar la asta sunt 2 din 4 mici.

  cam asa, sa zicem

  HTTP 404.

  Ca mai des dai de Elvis decat de o casa calda, renovata, aranjata, intr-o zona buna, cu scoli, cu aeroport, cu magazine, cu plm. Muuuult mai des il vezi pe Elvis.

  Sunt absolut sigur, ca am mers in principiu sa le vad pe cele mai scumpe. Adica urmatoarele mai scumpe erau in alt tier 2000+ lire pe luna. Si nici la astea n-am prea fost multumit. Mi-a zis un amic ca standardele de case in UK sunt mai proaste ca alea din Romania si nu prea l-am crezut, dar plm, Apartamentul meu cu 3 dormitoare, comunist si cu dormitoare relativ mici, din alea gen cel mai mare 4×3.5m, iar restul de doua 3.3 x 3.3 sunt LUX fata de ce vad prin anunturi.
  Si ca spatiu si caldura si ca mobila – iar eu nu-s cu figuri, n-am cu ce ma lauda, ca n-am gusturi de boieri.

  Coaie, lol, din 2014 am cautat sa cumpar o casa. In 2017 am cumparat una. Cu oferte facute (si refuzate). Cu oferte din care ne-am retras noi cand am descoperit probleme.

  Pai plm, cred , la banii aia. Eu cand am luat apartamentul n-am stat de figuri. Sa fie ieftin , sa aiba spatiu si sa fie in bloc ok. A fost un jeg, l-am dat un pic la polish si gata, ma doare in pula de probleme, majoritatea se rezolva – mai dificil cu spatiul.

  Da’ daca costa cat China, cred si eu plm, ca vrei calitate. Eu platesc banii astia ca ma gandesc ca as plati relativ mai mult la scoli private in Romania, sa invete copiii engleza, altfel mi-as baga toata pula in 1500 de lire ale lor pe luna pentru ce case sunt pe acolo. Da’ asa, e win-win, plm.

 8. Bai, chestiile astea mananca timp si posibil impozite.

  Cont inca n-am si e o poveste si mai amuzanta.

  NIN si contul din banca nu mananca impozite.

  Timp…da, pentru ca trebuie sa te duci in persoana la intalnirea aia pentru NIN si la banca (daca nu ai deja alt cont in UK).

  Impozite nu, nu-ti mananca. Ce impozite iti mananca tie faptul ca ai NIN si cont in banca?

 9. Cum pula mea?

  Am testat inclusiv din consola (neautentificat, no cookie)… HTTP/1.1 200 OK

  Cre’ ca-i de la pisatul tau de telefon daca nu ti se incarca. Vorba aia, incearca si-un browser.

 10. Impozite nu, nu-ti mananca. Ce impozite iti mananca tie faptul ca ai NIN

  Compania prin care am contractat anul trecut mi-a spus cu subiect si predicat, adica in scris, si am semnat ca am luat la cunostinta, ca pot pastra rata si factura DIN ROMANIA cat timp nu ma inregistrez ca rezident UK. Daca ma inregistram, trebuia, conform contractului cu aia, sa le facturez ca freelancer englez, asta pentru ca lucram pentru o companie din UK – clientul final. Deci trebuia sa platesc impozit acolo.

  Pe urma, da, dupa ce am plecat pe contract in Danemarca puteam sa merg sa ma inregistrez, dar nu stau nici eu chiar asa bine cu timpul liber.

 11. Cre’ ca-i de la pisatul tau de telefon daca nu ti se incarca. Vorba aia, incearca si-un browser.

  Sunt pe calculator. Dar am incercat si pe telefon, si din alt ISP si cu alt browser.

 12. Sunt pe calculator. Dar am incercat si pe telefon, si din alt ISP si cu alt browser.

  Daca ai vreun server, da-i cu curl -I … si vezi ce zice. Ar trebui sa-ti dea un 200 OK.

 13. De oriunde dau zice la fel .

  catalinx:/home/catalinux # curl -I https://forum.opencube.ro/opencube.ro.png
  HTTP/1.1 404 Not Found
  Date: Mon, 14 Jan 2019 12:47:14 GMT
  Server: Apache/2.4.6 (CentOS) OpenSSL/1.0.2k-fips PHP/7.0.33
  Strict-Transport-Security: max-age=63072000; includeSubDomains
  X-Frame-Options: SAMEORIGIN
  Connection: close
  Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1

 14. Nici mie nu-mi merge daca dau click; dar merge daca-l copiez (linkul) si paste in browser.

  focul in sufragerie, sa-ncalzeasca si calu’.

  Ai si cal Cataline?!

 15. Apasa si tu click si vezi unde duce. Banuiesc ca e de la no-follow sau ceva.
  Altfel, da poza am retinut-o. Rose – Goldini 🙂 . Plm.
  ***
  Da, am si cal .

 16. Cum ti-am zis si la telefon, io am facut asa, pe scurt: am preschimbat permis de conducere in UK (intre timp “stateam” la un prieten, am dat adresa lui ca adresa de corespondenta). Apoi pe baza de permis am facut cont in banca (nu toate bancile fac cu un singur act, halifax e ok, scos statement). M-am programat la NIN intre timp, appointment peste o luna jumate fmm. La inchiriat i-am zis lu aia sa verifice ce vrea mortii ei (agentie de pe zoopla – locatie misto la indicatiile lui Manowar – mersi sef, white dominated area ftw), ca oricum nu gaseste nimic in UK, si good luck cu romania, mai degraba cred ca au verificat sa nu fiu urmarit prin interpol sau ceva. Au sunat-o pe patroana firmei si i-a convins aia ca sunt legit, dar cred ca puteam fi si eu la telefon la o adica. Fiind fara istoric si alte avioane, am platit 3 chirii in avans ca depozit si alte 6 chirii in avans punct. Am largat 6500 de lire din voleu pe pos-ul agentiei, de pe card romanesc business in euro. Luat chei, mersi. Proces inchiriere = 2 saptamani.
  Atat ca inainte de orice i-am intrebat daca facem treaba fara istoric si plm-uri daca am destui bani.
  p.s. @Mano: EPC se refera la cat de izolata e casa, nu neaparat daca e cald in ea sau nu, ci mai degraba cat costa s-o mentii calda. Evident, daca bate vantul prin geamuri n-are sens.
  (De aia cauti strict double glazing si gas heating in anunturi, cand vezi calorifere de alea electrice in camere Alt+F4 direct)

 17. p.s. @Mano: EPC se refera la cat de izolata e casa, nu neaparat daca e cald in ea sau nu, ci mai degraba cat costa s-o mentii calda. Evident, daca bate vantul prin geamuri n-are sens.

  Stiu, boss. Problema e ca nu o poti “mentine” calda la EPC nasol. Gen pornesti incalzirea, transpiri in 10 minute. Apoi o opresti si 10 minute mai tarziu ingheti. Cum dormi? Doar cu caldura pornita 24/7? De banii dati pe incalzire daca o tii pornita 24/7 mai inchiriezi o casa.

  Gaz-gaz, da’ daca ai peretii din hartie (si cu gauri), plm…nici gazu’ nu te mai ajuta.

 18. Casa are ferestre din termopan , double glazing d-ăla. Sunt ok. Bineînțeles, față de ce am eu in Romania sunt căcat, sunt cam ca ale părinților, așa, că ăia sunt cu ieftinele. Dar nici nu am văzut până acum în UK ferestre de 70mm rama cu profile și monturi comparabile cu rehau/ veka.
  Oricum, nu bate vântul și nu sunt reci pe interior, că am testat. Ziceau aia că sunt puse de curând; asta nu știu, dar ce știu e că am văzut mai proaste și doar într-un loc mai bune (cam ca unele ok din Romania).

  In ce privește zidurile, plm sunt d-ălea englezești din cărămidă ( par să fie pereți dubli cu aer la mijloc ) . Dacă sunt fără izolație sunt niște jeguri, evident, da’ merge, măcar nu bate vântul, că bănuiesc că așa e toată Anglia. Dacă nenea e cinstit și chiar a băgat spuma pe acolo, atunci e chiar boierie. O să văd .

  Acuma, s-o spun pe a dreaptă, eu nu știu prin ce case stați voi, dar eu am văzut o singură casă de închiriat ( anunțul) în Reading , cu EPC C , dar nu era ce îmi trebuia mie. In rest D și E, că știu și eu să mă uit după din astea. Și parcă vreo două apartamente care erau B – Mai noi astea, dar tot așa, nu era ce căutam eu.
  Comparativ , până și apartamentul meu din București, înainte să îl izoleze ăștia , avea B, iar dacă dacă ar fi fost sub D, nu primeam credit de la bancă.

  Pe de altă parte,@Fery, eu am închiriat cam in 1 săptămână. Adică am văzut case vineri și sâmbătă ( vineri seara deja aplicasem la ăștia ) și vinerea cealaltă au terminat verificările, și cumva am ieșit bine că nu mi-au cerut avans pe mai mult de o lună. Nu că conta asta. Oricum stau cu banii rezervați pentru chiria pe tot anul, deja.

 19. @Manowar
  Legat de link: in browser, la click pe link, ai un redirect ce te duce la “https://forum.opencube.ro/opencube.ro.png”

  Daca faci copy/paste direct la link intr-un tab se incarca fotografia.

  Face la fel pe Chrome si Firefox.

  Din linux terminal, curl -I ai “HTTP/1.1 200 OK”

  Sunt chiar curios de explicatie: redirect/rewrite facut candva? cache?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.