Al doilea SSD (m.2 2242) pe Thinkpad T460p

Am amânat chestia asta că nu mi-a fost prea clar dac-o să meargă. Am un port m.2 liber si pe laptopul de pe care apasa soția T460(fără p) și știam sigur că pe ăla nu merge.

Dar, la un moment dat ăstea s-au ieftinit într-atât încât nu prea mai contează. Am luat o bucată de 240GB cu 36 de lire. Ălea de 500 GB erau mai scumpe, dar e bine că nu-mi trebuie din ălea, lol. Dacă nu eram zgârcit luam unul din ăla. Dar sunt.

De menționat două chestii:

  • SSD-urile ălea scurte pe m.2 2242 au de fapt viteze de SATA 3 – max 6Gbps, uzual pe la vreo 500-550 MB/s.
  • Nu am văzut niciunul din astea care să aibă implementată tehnologia Opal sau Opal 2.0, sau SED.

Plm, era frumos să fi avut, merge și din software, dar era mai bine așa.

De montat se montează simplu. Deschizi capacul cu șurubelnița, montezi placa – intră doar într-o poziție, n-ai cum s-o pui pe dos și aia e.

Send to Kindle

3 Replies to “Al doilea SSD (m.2 2242) pe Thinkpad T460p”

  1. Am un Dell M4800 de lucru pe care am doua hdd-uri, un SSD 2,5 si un msata. Le tin pe amandoua pentru ca n-am chef de masini virtuale si mi-i absolut necesar ca din cand in cand sa lucrez niste cacaturi in win7 32 bit, asa ca pe unul am w7/32 si pe altul w10/64 si bootez de pe care am nevoie, chestie care mi-i utila (mai ales ca-mi pastrez datele importante pe ambele hdd-uri). Am si un Lenovo T550 (foarte faine tastatura si display-ul) si cu ocazia asta imi dau seama ca are si un m.2 2242, daca ar fi stiut sa faca raid 1 cu SSD-ul mi-ar fi fost si mai util (da’ merge si ca backup facut periodic). Banuiesc ca nu l-ai pus neaparat ca sa-i cresti capacitatea de stocare, ca-n cazul asta, cu toata asa-zisa zgarcenie tot mai puneai 30 de lire ca sa ai 480 sau 512gb, mai degraba ca backup sau alt os?

  2. @Fery: Pai, plm, astia au bios destul de vechi , la Thinkpad :).
    @Alifie. L-am pus ca alt OS. Si pe Linux nu am nevoie de mai mult de 250 – e chiar prea mult. Dar nu am luat unul mai mare ca nu eram sigur ca o sa suporte ssd-ul pe M.2 . N-am gasit nimic 100% concludent pe net . Daca eram 100% sigur cumparam un ssd de 512. Si ca oricum cred ca la anul il dau mai departe mostenire, daca se coc banii, ca parca ma mananca degetele de unul nou ( iese din garantie) .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.