Nevasta e Xenofoaba?

Xenofoba, bine ca sunteți voi deștepți.
Nu,  nu a declarat ea asta, nici nu s-a manifestat împotriva vreunei nații vreodată.  De fapt sunt mai discriminator eu defel.


Dar asa am dedus eu.
Ca de ce am dedus eu asta?
Nevestei ii plac vinurile dulci mai degrabă decât cele aspre, seci.  Exclusiv as spune. Raaar de tot sa zică de un vin care nu e dulce ca “merge”.
Nu e nicio pagubă. O trec misogin la categoria de “așa-s femeile”, sau “baba și mitraliera “.

Și ce treaba are asta cu xenofobia? Pai are, ca uite de ce are.
Îmi tot zicea ca iau numai vinuri din care nu poate sa bea adică “numa’ vinuri d-alea nașpa ”  și m-am conformat. Din când în când mai iau și cate o sticla de dulce. Numai bine am mai învățat un cuvânt în germana. Lieblich, ca știam doar trocken.Maaxim halb-trocken.

Și totuși care e treaba cu Xenofobia.
Pai Ungurii. Eu care-s de felul meu mai rasist, mai Eugen asa, se întâmplă să nu am nimic împotriva ungurilor. Știu, e josnic sa fii român și sa nu ii urăști pe unguri, dar sa fac ca indienii dacă am de ce. Ca cunosc maxim 10 si-s ok toți.
Îmi plac ungurii. Nu. Asta e fals. Unguroaicele îmi plac, de unguri  nu îmi pasa,  la fel ca și de romani.

Bai, dar un lucru știu sigur. Nu prea au ei băuturi renumite.  În afara de vinul Tokaji n-am auzit de absolut nicio posirca bozgoreasca memorabilă.

Eh,la vin vreau sa ajung. Am luat săptămâna trecută un d-asta  ca asa sunt eu romantic ( sesizați ironia) si-mi iubesc nevasta și o iubesc chiar și mai mult după ce beau ( aici nu e nimic de sesizat, e ad literam).

Eh, Tokaji asta

image

este băutura ungureasa cea mai celebra ( din cate știu eu),  arata ca în poza, iar la gust, în ceea ce ma privește, mi se pare ca nu excelează,  ca nah, e un vin dulce alb, dar m-am gândit ca nevestei ii place.

Nailes! S-a strâmbat mai tare ca de la cel mai teșit și mai sec merlot.
Și adevărul e ca Tokaji asta nu se ridica la nivelul Lacrimii lu’ Ovidiu.  De fapt se ridica el, dar nu asta de l-am găsit eu.
Dar totuși,  ținând cont ca e vin dulce,  eu prefer sa o iau de xenofobie altfel nu mai știu #celemultumestepefemei.

Send to Kindle

2 Replies to “Nevasta e Xenofoaba?”

 1. Ca sa articolele in ordine cronologica…..
  Tokaji a fost cel mai mare disappointment pe care l-am putut avea in materie de vinuri.
  Tocmai am verificat daca mai avem restul de Tokaji Szamorodni sau l-a valorificat printul consort pentru pus la macerat niste fleici de gratar. Inca il avem ….
  Stiu ca ne-au uitat la un film si era vorba de o productie rarissima de Tokaji de prin 196whatever si cand l-am vazut pe asta productie 2008 am zis ca n-ar fi rau sa-l incercam.
  Daca ar fi sa descriu gustul as zice ca e singurul vin de pe planeta care e foarte sec si dulce in acelasi timp si nu in a good way. Apoi nici culoarea otetului de mere pe care o are nu prea ajuta.
  In fine, interesant e ca nu ni s-a parut numai noua ca Tokaji e weird.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.